Skocz do zawartości

320d drgania na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drgania inne niz opisywane na forum, mianowicie:

Drgania wystepuja tylko na niskich obrotach, np 1bieg obroty ok 1200 i drgania trzesie autem dodam gazu i ustepuja, przy ruszaniu jak dodam wiecj gazu drgania niewysteuja, na 2 biegu male obroty trzesie dodam gazu ustepuja, nie zawsze trzesie nieraz jest ok, jadac sobie spokojnie droga 2 bieg zwalniam chce skrecic powoli w inna droge niskie obroty nie zwsze ale przewaznie trzesie, zredukuje bieg na 1 wyrzsze obroty i problemu niema. co to moze byc?

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 6,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Myślę, że na pewno poduszki, aczkolwiek pewny nie jestem lecz mam to samo i wymieniałem już koło pasowe i bez zmian.. teraz zamierzam się podjąć wymianie poduszek silnika i skrzyni biegów.
Opublikowano
  • Autor
trzeba dobrze sprawdzic zeby nienarazac sie na koszta.
Opublikowano
trzeba dobrze sprawdzic zeby nienarazac sie na koszta.

To zależy, jak samochód masz kupiony od niedawna i niewiele wiesz co było wymieniane a co nie a chcesz zachować go na dużo dłużej, to lepiej zainwestować i wiedzieć co jest zrobione i jest na pewno dobrze. A nigdy na 100% pewnym się nie będzie, bo mechaników w większości mamy jakich mamy..

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak dla mnie poduszki pod silnik i skrzynię, ale przyczyn może być więcej, sporo było tematów o drganiach..koło pasowe, dwumas, nawet chyba wtryski :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor
dodam ze drgania tez wystepuja podczas postoju np. na swiatlach. Drgania sa denerwujace, dodam troszeczke obrotow minimalnie i nietrzesie.
Opublikowano
Na mój gust do sprawdzenia poduszki.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
  • Autor
tak tez zrobie, poduszki na pierwszym miejscu do sprawdzenia.
Opublikowano
Sprawdź i daj znać o wynikach.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano
  • Autor
mechanik zagladal do bmw, powiedzial ze w kolo wtryskiwaczy jest duzo diesla(unosi sie dymek)na rozgrzanym silniku. Powiedzial ze trzeba wymienic podkladki, ze to moze wplywac ze trzesie na niskich obrotach(jakas nieszczelnosc).
Opublikowano
  • Autor
czy przy malenkim wycieku wymienia sie podkladki, moze to miec wplyw na obroty?
Opublikowano
może niech najpierw wymieni wężyki przelewowe, nie od razu wybebeszać wtryskiwacze :duh:
Opublikowano
  • Autor
musze zaufac mechanikowi ze wie co robi, czy ta nieszczelnosc ma wplyw na osiagi, spalanie, obroty
Opublikowano
niestety musisz... TAK ma olbrzymią! Powietrze w układzie zasilania to przyczyna Twoich problemów z autem.
Opublikowano
oczywiście dopływ paliwa ma wielki wpływ na drgania, wężyki w pierwszej kolejności, nie czułeś ropy jak sie silnik rozgrzał ?? Poduszki sprawdzisz tylko jak je wyjmiesz chociaż u mnie jedna była cła ale ori i miała 11 lat po jej wymianie drgania ustały, Też dwumas nie lubi małch obrotów
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.

Niestety po wymianie podkladek pod wtryskiwacze i wszystkich wezykow ktore wygladaly zle,popenkaly nic niepomoglo z drganiami.

Jedynie niema juz wyciekow paliwa.

BMW kupilem juz z ustawionymi obrotami na ok 800 RPM.ciagle. wiec podczas jazdy 1 bieg drgania sa bardzo malenke, 2 bieg to juz drgania pomiedzy 1200 a 1450obr tak jak by mial silnik wyskoczyc, telepie tez troche cala karoseria,bardziej silnikiem. jadac na 2 biegu i nie przyspieszajac obr.800rpm nie trzesie.Dodam ze podczac gaszenia tez niezle zatrzesie.NP.na postoju odpalam obr.800 tak juz jest, dodam gazu minimalnie takjak by sie silnik kolysal i dawal drgania. Jak myslicie co robic teraz poduszki,jakies kolo w silniku,

Opublikowano
  • Autor
Mysle ze ktos kto ustawial tak wysoko obroty silnika wiedzial czemu i po co.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam ponownie.

Niestety po wymianie podkladek pod wtryskiwacze i wszystkich wezykow ktore wygladaly zle,popenkaly nic niepomoglo z drganiami.

BMW kupilem juz z ustawionymi obrotami na ok 800 RPM.ciagle. wiec podczas jazdy 1 bieg drgania sa bardzo malenke, 2 bieg to juz drgania pomiedzy 1200 a 1450obr tak jak by mial silnik wyskoczyc, telepie tez troche cala karoseria,bardziej silnikiem. jadac na 2 biegu i nie przyspieszajac obr.800rpm nie trzesie.Dodam ze podczac gaszenia tez niezle zatrzesie.NP.na postoju odpalam obr.800 tak juz jest, dodam gazu minimalnie takjak by sie silnik kolysal i dawal drgania. Jak myslicie co robic teraz poduszki,jakies kolo w silniku,

Kolego sprawdź poduchy pod silnikiem bo to one moga takie jaja robić a pewnie jedna będzie zerwana i drgania są wtedy bardzo duże.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Witam ponownie.

No to już coś tam zrobiłeś. Teraz chyba jednak czas na poduszki. U mnie po wymianie poduszek nie to auto. Na dodatek ustało delikatne bujanie przy gaszeniu silnika.

Freude am fahren

Opublikowano

ile czasu poduchy powinny wytrzymać ? lemfordera

wymianiełem niecały rok temu, obie, poprzednie pęknięte i wylane, po wymianie ustało a teraz widzę że co raz gorzej na wolnych drga, do tego jeszcze mi dźwignia zm biegów drży i końcowy tłumik dwurura

byłem u tłumikarza i stwierdził że sztywniej nie da rady zrobić ukłdu i że wszytsko jest jego zdaniem ok

mechanik pasowe ocenił ze jeszcze da radę

na poduchach zrobiłem gdzieś 15 - 17 tyś

Opublikowano
BMW kupilem juz z ustawionymi obrotami na ok 800 RPM.ciagle.

a w serii nie powinno być "jałowych" 830obr/min oczywiście po wcześniejszym zejściu z "rozruchowych" 930obr/min??

Opublikowano
ja tez mam problemy z mocą kiedys pisalem o tym z yoshimurą i też na wolnych obrotach trzęsie mi delikatnie autem. Strasznie do denerwuje jak np leży jakis plastik mi w boczku drzwi. Jednak przy ruszeniu juz ustaje. Powiedz cos wiecej o tym dymku poszukam go u siebie. Moze to też rozwiąże problem.
Opublikowano
prawidlowe obroty to 830
Opublikowano
  • Autor

poprawka umnie ciagle sa obroty tak 1150-1200 tak ktos ustawil ! albo co moglo spowodowac takie ustawienie obrotow???.

umnie zauwazylem pierwesze dymek i troszke diesla wkolo wtryskow, reszta sciekala w tyl silnika(ciezko zauwazyc ),plus dzwiek takie ciche cykanie jak by powietrza, takie sa objawy zuzytych podkladek.pozdr