Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś wymieniłem klocki hamulcowe tylne ponieważ jakiś czas temu zapaliła się kontrolka zużycia. Jednak po wymianie klocków i czujnika kontrolka nadal się pali. Po długich zabiegach (poprzez podłączenie pod komputer jak i innych sposobach) kontrolka zgasła, jednak gdy tylko ruszę ponownie się zapala i dzieje się tak w kółko. Gaszę autko przekręcam kluczyk i po ok 30 sek gaśnie, ruszam zapala się. Czy ktoś miał taki problem i wie może co to może być?
Opublikowano

Klocki jak i czujnik są jak juz napisałem nowe, więc nie wiem skąd ten stan że się pali kontrolka. Biorę pod uwagę uszkodzony nowy czujnik. Jutro mechanik ma mieć kolejny nowy czujnik więc zobaczymy co będzie. W chwili obecnej podłącząny komputer pokazuje że kontrola klocków jest ok.

Pozdrawiam

Opublikowano
Źle przeczytałem. A kasowałeś kontrolkę od hamulców w sposób (po włączeniu zapłonu wcisnąć hamulec na 40 sekund) czy jakoś inaczej? Jeżeli komputer nic nie wykazuje to zapewne jest tak jak piszesz, że jest uszkodzony czujnik.
Opublikowano
filmik fajny tylko tak jak pisałem kontrolka gaśnie, a gdy tylko ruszę ponownie się zapala. Jutro wymienię na nowy i dam znać czy to wadliwy czujnik. Klocki i czujnik firmy ATE, inni forumowicze polecali tą firmę wiec chyba dobre.
Opublikowano
Nic nie trzeba kasowac, kontrolka po wymianie czujnika musi sama zgasnac - jesli nie to albo cos z czujnikiem albo zle podlaczony.
Opublikowano
U mnie kolego też był problem, nie chciała zgasnąć, przejechałem jakieś 3km i zgasła sama. Próbowałeś??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz też przedni czujnik zużycia klocków moze tez już są do wymiany

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. A więc dziś zlokalizowaliśmy problem, jakimś cudem chyba podczas sprawdzania zawieszenia uszkodził się czujnik przedni. Była przerwa w połowie kabelka czujnika, czyli przerwany jedna żyła przewodu. Czujnik wymieniony, problem od razu zniknął :D .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie owego czujnika. Po jego wymianie trzeba jakoś skasowac tą kontrolkę, czy ma sama zgasnąc tak jak napisał Kojote46?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem, czy jestem jakoś bardziej wiarygodny niż Kojot, ale ma on rację.
Opublikowano
Dzięki :cool2: . Pytałem, bo w tym temacie też pojawił się post, że trzeba wykasowac inspekcję.