Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A ja miałem ostatnio okazję przejechać się Legacy i było bardzo fajnie. Złego słowa nie powiem. Samochód się trzyma drogi jak tramwaj. Ale bumcia to bumcia i jeździ się po prostu inaczej. To trzeba poczuć. :modlitwa:

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

co to za dzieci :D

synusie tatusiów :mlotek:

No więc dzisiaj taisio nabył Forestera 2002.. Wolnossący z automatem.
moj tata mial okazje sie w tamtym tygodniu
Ps. Wczoraj jak tata wracał z nowym nabytkiem podjechał bez problemu pod górkę do domu
to dzieci jakieś :D

jeden normalny

Ja nie widze nic zlego w piszczeniu oponami i stawianiu auta bokiem na rondzie Jacys Wy malo mlodziezowi...
:modlitwa:

zkąd u nich takie kompleksy!

Opublikowano

Panowie jakby na świecie były tylko BMW lub Subaru czy też Audi itp - to by było nudno. Jest tyle marek aut że każdy znajdzie coś dla siebie. Jeszcze się taki nie nienarodził co by wysztkim dogodził. Każdy jest Kowalem swojego losu i jeździ tym co mu odpowiada. I nikomu nic do tego. Ludzie są szczęśliwi że np jeżdżą Trabantem czy też Golfem MKII czy też. Jak lubią niech jeżdżą.

A że są ludzie co psują wizerunek marce - to nie tylko w BMW a też i innych markach.

A paru ludzi z forum subaru poprostu wykazało się brakiem kultury i obiektywizmu. Najłatwiej to gadać stereotypy. :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

Wiecie co Panowie myślę, że szkoda sobie zaprzątać głowe komentarzami forumowiczów innych marek. Jeśli mają problemy i obiekcje co do użytkowników innych autek to nie świadczy to bynajmniej o ich górnolotnej inteligencji. Jeśli to są ich najwięcksze problemy to niech im Bozia da :)

Zresztą rozumiem że jeśli podświadomie wiedzą, że nasze cacka i tak są lepsze to w taki właśnie sposób dają upust swoim frustracją .

Życzę zdrowia szanowni forumowicze obcych marek :mrgreen:

Żyj z pasją !
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wiecie co Panowie myślę, że szkoda sobie zaprzątać głowe komentarzami forumowiczów innych marek. Jeśli mają problemy i obiekcje co do użytkowników innych autek to nie świadczy to bynajmniej o ich górnolotnej inteligencji. Jeśli to są ich najwięcksze problemy to niech im Bozia da :)

Witam

trafiłem na Wasze forum przez przypadek

przeczytałem jednak z wielką ciekawością to co Piszecie o kierowcach Subaru i może uda mi się nieco rozjaśnić i przybliżyć tą mityczną markę o której słyszeli wszyscy ale nieliczni widzieli na włąsne oczy

Uprzedzając pytania-tak jestem miłośnikiem marki subaru i tak jestem członkiem forum subaru i tak jak Wy drodzy forumowicze miałem już doczynienia i z gburami w subaru i bmw.Posiadanie jakiegoś określonego samochodu(czyt.marki) nie ma znaczenia. Duża część z pośród moich znajomych posiada różnego typu samochody bmw z których jedni są bardziej a inni mniej zadowoleni jednak jadąc gdzieś razem nigdy nie ścinamy się jakie auto jest szybsze i lepsze.

Wasze wozy Drodzy forumowicze to tak naprawde salony na kołach , skóra , tony elektroniki itd. a ja mam napęd na obie ośki i wspomaganie

:mrgreen:

Nie twierdze że kierowcy subaru są inni w tej materii niż inni użytkownicy dróg ale musicie przyznać czy Wam się to podoba czy nie że większość posiadaczy bmw to dzieciaki które szaleją i robią złą sławę tak zasłużonej marce jak bmw , nas jest mniej i widok szybko jadącego subaru pozostaje w pamięci lepiej niż widok bawarskiego potwora.

Jest jeszcze jedna fajna cecha posiadaczy subaru a która jest praktykowana tylko u nas , mianowicie pozdrowienia i wzajemna pomoc

tak...pozdrawiamy się mijając i nie ma znaczenia czy jest to forester czy impreza , pomagamy i cieszymy się z posiadania wymarzonego pojazdu tak jak Wy. Obrażanie się nie ma tu nic do rzeczy ale z przykrością to mówie u Was tego nie widziałem...

pozdrowienia z forum.subaru - Marcin

Opublikowano
Kazda marka ma jakis stereotyp i u nas w polsce juz chyba tak zostanie bo my polacy mamy juz to we krwi ze ze wszystkiego szydzimy czy to bedzie we wlasnym gronie czy na areie miedzynarodowej. Nic nie zmienimy w tej materi. Pozostaje tylko nie oceniac kogos po tym czym jezdzi tylko jak tym jezdzi i jakim jest czlowiekiem. Wiem ze Subary konstrukcyjnie nie jedno BMW bije na glowe bo sie tak nie psuje itp.Ale jak dlamnie nie ma tego czegoś co ma dlamnie BMW. Widziałem pare sytuacji z subaru w roli głównej o ktorych moglbym rozprawiac godzinami jaki to debil itp ale widzialem ludzi jezdzacych z glowa tym autem. Niema co sie wdawac w polemike kazda wypowidz obrazliwa na temat innej marki niech swiadczy o danej osobie a nie o calej marce i jej fanach.
Opublikowano
My sobie nie pomagamy .Strzelamy do siebie zza ciemnych szyb naszych czarnych BMW :wink:

Ty to powiedziałeś...nie ja :twisted: :twisted:

Opublikowano

A mi to tak naprawdę wisi jak ludzie spostrzegają kierowców BMW.

Faktem jest tez ze BMW jeżdżą różni ludzie od biznesmenów po 60 poprzez gangsterów na 18 letnich młodych gniewnych kończąc..

Ja sam do starszych ludzi nie należę, nie jeżdżę tez jakoś strasznie wolno często tez można mnie w BMW zobaczyć w dresie :D ( gram w tenisa 4 razy w tygodniu ;) )

No ale cóż taki urok tej marki która jest luksusowa a zarazem drapieżna i przyciąga do siebie przeróżnych ludzi . Jedno wiem czytam różne fora czasami się wypowiada czasami nie ale kulturą i fachowością żadne nie może się równać „naszemu” ;)

A i tak jeszcze zauważyłem że jak jadę BMW większość kierowców na wszelki wypadek woli na mnie nie trąbić czy nie wpychać mi się przed maskę co nie ukrywam bardzo mi to pasuje :D jadąc inną marką tego nie zauważyłem ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Kierowcy bmw sa ok :)

bardzo czesto jest tak, ze jak jade jeepem a nie bmw

to przepusci mnie i stanie kierowca wlasnie w bmw, a inne buraki sie tylko pchaja

poza tym jak spotkaja sie 2 auta bmw to zawsze kierowcy staraja sie skomunikowac spojrzeniem

a jak spotkaja sie 2 takie same modele i kierowcy nie sa starzy to wspolnie "ciesza michy"

w innych markach to chyba tak nie ma :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Wasze wozy Drodzy forumowicze to tak naprawde salony na kołach , skóra , tony elektroniki itd. a ja mam napęd na obie ośki i wspomaganie

:mrgreen:

Nie twierdze że kierowcy subaru są inni w tej materii niż inni użytkownicy dróg ale musicie przyznać czy Wam się to podoba czy nie że większość posiadaczy bmw to dzieciaki które szaleją i robią złą sławę tak zasłużonej marce jak bmw , nas jest mniej i widok szybko jadącego subaru pozostaje w pamięci lepiej niż widok bawarskiego potwora.

Jest jeszcze jedna fajna cecha posiadaczy subaru a która jest praktykowana tylko u nas , mianowicie pozdrowienia i wzajemna pomoc

tak...pozdrawiamy się mijając i nie ma znaczenia czy jest to forester czy impreza , pomagamy i cieszymy się z posiadania wymarzonego pojazdu tak jak Wy. Obrażanie się nie ma tu nic do rzeczy ale z przykrością to mówie u Was tego nie widziałem...

Miałem się nie oddzywać w tym temacie i od razu dodaje, że nie wchodziłem na Wasze forum ani w tym ani w innym wątku - bo mnie ta marka nie interesuje...

Jeżdże starym modelem serii 3 z lat w jakich o Subaru w Europie nawet nikt nie słyszał - więc nie wiem skąd Ci się wzięła ta mityczność Twojej marki - moje auto nie ma ani klimy ani skóry, jest na orginalnym zawieszeniu M-Technic, pospinane rozpórkami,koła o niższym profilu niż zalecane przez producenta, siedzenia na Allegro często zwane(mylnie) Recaro więc o jakimś komforcie w moim aucie ciężko mówić - BMW to nie tylko full wypas i komfort :nienie:

co do widoku Subaru na drodze, wydaje mi się, że "jara" go tylko widok wielbiciela marki - bo ani gabarytowo ani stylistycznie Subary się nie wyróżniają, co do szybkości też można się spierać, no może poza tym

WRX - tylko, że ilu ludzi wie że to jest TEN MODEL a nie wersja 1,6 90KM...

Pozdrowienia i pomoc jak najbardziej - przykładem tego jest to forum BMW i chyba z 10 innych - do czerwca 2004roku, kiedy to Polska została zalana używanymi autami - pozdrowienia były bardzo często praktykowane między kierowcami BMW - przynajmniej u mnie w miescie... teraz Beemek tyle przybyło, że nie miałoby to sensu - za dużo przypadkowych ludzi porusza się tą marką...

.... Niki nawiązując to do czego napisałeś o respekcie jaki wzbudzają nasze auta - bo przecież nie my :twisted: - też jak się przesiadam (czasem niestety muszę) na inną markę, to jazda już jest zupełnie inna...

... to ciekawe że gangsterzy całego świata upatrzyli sobie BMW i MB na swoje ulubione samochody...

Opublikowano

Bimber faktycznie jest wielu kierowcow BMW ktorzy niestety niszcza nam marke (doslownie i w przenosni ale u was tez) ale watpie zebys znalazl tu na forum choc jednego takiego.

Nie wszystkie Betiny to salony na kolkach ale fajnie ze tak to widzisz, ja mam 16-letnie auto ale jest bardzo wygodne.

Pomoc u nas tez istnieje (widac to takze na forum).

Pozdrawiam .

Ps. NIKI Dresiarz w E32 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Chcialbym to zobaczyc :cool2:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

a wedlug mnie wlasnie o klasie BMW swiadczy to iz prawie dwutonowe BMW 750 skonstruowane w 1987 roku mimo niesamowitego komfortu i wyposazenia bijacego na glowe wszystkie wspolczesne Subaru przyspiesza w 7,4 do stu i po zdejeciu ogranicznika bez problemu przekracza 250 km/h.....

i co mnie obchodzi ze Impreza, w ktorej siedzi sie nie na skorzanych wygodnych fotelach, tylko na twardych krzeselkach robi setke sekunde lepiej??

smieszne ze ktos robi zalete z braku komfortu i wyposazenia....

no chyba ze w Viperze

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Kurcze Subaru są fajne szczególnie ich rajdowa otoczka ( tak samo jak Lancery EVO ). Co się tyczy pozdrawiania przez kierowców Subaru, to jak jedę Subaru Justy jeszcze NIGDY nie zostałem pozdrowiony przez jadącego Imprezą, Foresterem lub Legacy ( może nie wiedzą, że to jest też Subaru ?? ). Moim zdaniem całkowicie pozbawione sensu jest dzielenie ludzi na lepszych lub gorszych w zależności od tego jaki mają samochód. Edytowane przez ANDRZEJ 540
Opublikowano
ciekawe czy pozdrawiaja mijajace ich Subaru Vivio ktore bylo dostepne z sinilkiem 658 cm3 o mocy 44 koni mechanicznych, ale z napedem 4x4 , ten legendarny model byl produkowany w latach 1992 - 1995

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Jezdzilem troche Subaru Foresterem XT. Nie spotkalem jakos zadnego kierowcy Subaru, ktory by mnie pozdrowil. Wydaje mi sie, ze to raczej bardzo mily zwyczaj Klubu Subaru, ale nie cecha wiekszosci posiadaczy Subaru. Po prostu ta marka tez przestala byc juz taka rzadka na naszych drogach, smutne jest tez to, ze odkad Holowczyc zaczal jezdzic Impreza, duzo 'chlopakow z miasta' przesiadlo sie na te samochody z BMW, Mercow i Audi. W W-wie nie raz widzialem 'amatora odziezy sportowej' siedzacego za kierownica Imprezy (czesto wolnossacej, udajacej model GT) i wyraznie pokazujacego co chwile, 'kto rzadzi' na ulicy.

A co do samych Subaru - bardzo mi sie te samochody podobaja, dzwiek boxerow pod ich maskami jest rewelacyjny. Jezdzac Foresterem i Impreza mialem duzo radosci i kazdemu polecam, zeby chociaz raz usiadl za kierownica pojazdu spod znaku Fuji Heavy Industries.

Znam paru ludzi zwiazanych z Klubem Subaru - prawdziwi pasjonaci marki i motoryzacji w ogole, podobnie jak w BMW Klub Polska.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Co się tyczy pozdrawiania przez kierowców Subaru, to jak jedę Subaru Justy jeszcze NIGDY nie zostałem pozdrowiony przez jadącego Imprezą, Foresterem lub Legacy ( może nie wiedzą, że to jest też Subaru ??

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: niezłe-uśmiałem się do łez!!!!

Andrzej540 - bo oni za szybko jadą :lol:

Opublikowano

Jak ktoś mierzy WRX do normalnych BMW to trochę nie sprawiedliwe. To wersja bardziej sport. Można to porównywać do wersji 3 od 2.5 w gorę... wiadomo że BMW != BMW i są wersje normalne np. 1.8 i bardziej pro jak 3.0 lub M.

Co do 4x4.. są też BMW X oraz iX, więc każdy i w BMW może to mieć.

Jeżdże BMW i ludzie z BMW mnie pozdrawiają, nikt mi sie nie wpycha przed maskę... Jak obok stoi identyczna jak moja to tak jak ktoś napisał, rogal na twarzy w obu autkach :)

Nie wspomnę już o przyjemności na parkingach jak obcy ludzie się mnie pytają jak się jeździ, jak chodzi.. "bo ładnie wygląda i ich intryguje ta marka".

Moja panna jak widzi BMW mówi o jakie ładne. Zobaczyła nową Imprezę (tą znaną niebieską z tym mega spojlerem), powiedziała 'skąd to wzięli? skąd on uciekł?'..Designem Subaru do BMW jest dalekoo w tyle.....

... A przecież ja mam tylko 1.8, na dodatek 14 letnie.

P.S.

bimber

Fajnie że się u nas zarejstrowałeś, warto poznać zdanie tej 'drugiej' strony ;) Zapraszam do dyskusji. Lubię rozmawiać z posiadaczami innych marek, warto znać plusy i minusy innych aut. Tego typu rozmowy utwierdzają mnie co do słuszności wyboru marki BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
RoboCop moim też 250 km/h da się jechać a nie mam nic na klapie :). Rajdowe Subaru maja spoilery i myślę, że właśnie dlatego ten styl jest również utrzymany w samochodach cywilnych ( mnie akurat to nie przeszkadza w Imprezie i Lancerze ).
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.