Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kto na forum BMW Klub Polska posiada model E21?

Ciekawy jestem ilu miłośników tego modelu tutaj znajdę :mrgreen:

Mile widziane zdjęcia i opisy

Pozdrawiam

Opublikowano

mialem i to jeszcze niedawno e21 2,0 w m20 z 79roku stan idealny

i e21 320 z 76roku z silnikiem 1,8is czyli 16v z e36 to jezdzilo ,kiedys jeszcze sobie kupie i wloze 3,5 m30 bo m102 3,5turbo niewejdzie

Opublikowano
No niestety E21 jest nie docenianym samochodem, a szkoda. Wiekszosc dogorywa u młodych gniewnych gdzie sa poddawane strasznym torturom i ogólnemu zniszczeniu. Ja staram sie uratowac moj egzemplarz od złomowiska (juz mi sie to udało). Teraz tylko szczeguly mi pozostały
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moj rekinek stoi biedny pod blokiem i rdza go zżera. To bardzo wierne autko. Codziennie wozi mnie do pracy. Nie potrafiłbym oddac Go na szrot.
Opublikowano
Mój pracownik jeździ E21, kolor czerwony silnik 1.6 rok chyba 1983, nastepnym razem zrobie fotki i wrzucę, a tak na marginesie zastanawiam się czemu go tu nie ma na forum?? hmm, zapytam się go....
Opublikowano

ja również mam e21 :) to moj pierwszy post wieć sie ze wszystkimi przywitam :)

widze ze juz conajmniej 2 osoby z tego odrum posiadają 335i :) jestem tą drugą :)

Opublikowano
ja również mam e21 :) to moj pierwszy post wieć sie ze wszystkimi przywitam :)

widze ze juz conajmniej 2 osoby z tego odrum posiadają 335i :) jestem tą drugą :)

witamy,

to w koncu jaki motor masz 316 czy 335??

Opublikowano

auto mam od lipca i cały czas jest robione ... ogólnie zrobiłęm dopiero koło 1000km :/

zdj nie mam ... :/ narazie mozliwe ze gdzies za 2 tygodnie beda.. :)

Opublikowano
Witam, posiadam e21 ale niestety raczej autko pokroje na czesci. Jest to model 316 z 78r. Posypała się w nim troche blacha ale reszta jest super utrzymana. Wnetrze jak nowe a i silnik ładnie pracuje. No ale cóz to. Koszt remontu całej blachy przekracza mój budrzet wiec pozostaje mi to tylko rozprzedac na czesci bo ze złomowaniem bym sie nie pogodził, a moze się jeszcze komus cos z tego auta przyda.
Opublikowano

Hejka,

nazywam sie Tomek, moze niektorzy mnie znaja. mam biale 335i, czerwone 320Automat i ..... lubie ten sport :-)

pozdrawiam Tomek

PS 335 do sprzedania bo sie znudzil

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

(pierwszy post ;))

Witam. Rowniez posiadam od niedawna E21 318i z 1981 roku. Autko kupiłem za smieszne pieniądze... i mam zamiar włorzyc w nie troche serca... (nie plastiku!) i jesli uzbieram odpowiedni fundusz poddam je renowacji. Pozdrawiam.

Opublikowano
Hejka,

nazywam sie Tomek, moze niektorzy mnie znaja. mam biale 335i, czerwone 320Automat i ..... lubie ten sport :-)

pozdrawiam Tomek

PS 335 do sprzedania bo sie znudzil

Witam, a można prosić jakieś fotki i ogólny opis, cenę za rekinka na pw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
hej,mam E21 z ostatniego roku produkcji 1983,silnik m10 (dół z e30 1,8-góra ze starego silnika-miał 65 tkm i mama mi go zatarła :cry: dlatego ten mix ) Burgundrottmetalik,środek beżowa skóra.Trochę go rdza zżera,ale mam zamiar przywrócić jej świetność,póki co służy tacie za transporter bo ma hak :mrgreen: w okresie jak jest ta bunia w mojej rodzinie nie miała żadnej awari poza nieszczęsnym zatarciem kobyłki(jazda bez chłodziwa,niew pytajcie dlaczego bo wstyd sie przyznac)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Ja również od kilku lat jeżdżę E21 316 z silnikiem 1,8k-jet (takiego już kupiłem :D ) Ciągle czekam na jakiś niespodziewany przypływ gotówki bo renowacja takiego autka to pewnie z kilkanaście tysięcy wyjdzie. Rekinkiem jeżdże na codzień, moja luba też nim powozi.

Pozdrawiam

Krzysiek
Opublikowano
Witam. Mam E21 323i z 1979r. Zdjęć nie dołączyłem bo nie wiem jak...[/img]

... to se kliknij tutaj. :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano (edytowane)
Kjubus mnie tez mozesz dopisac do listy:)) E21 323i w trakcie ekstremalnie woooolnej restauracji :D Edytowane przez Marcin P.