Skocz do zawartości

330Ci Jaki akumulator? Ile Ah?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jest specialny otwór a nawet dwa w aku.W ori bmw otwór jest przy plusie pod ori rurkę,natomiast w aku innej firmy może się zdarzyć,że otwór będzie po lewej stronie tam gdzie minus,wtedy trzeba dokupić taką zwykłą przezroczystą rurkę w sklepie motoryzacyjnym i taka złączka plastikowa by połączyć ori wężyk z rurką kupioną koszty groszowe i się ładnie połączy wszystko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po dobrej stronie patrzysz ale ona jest raczej koloru szarego i wychodzi z okolic nadkola.
Opublikowano

Nie wierzę że przy tylu postach nie wiesz gdzie jest ta rurka... :)

To jest przewód od pirotechnicznej klemy - ta rureczka jest niżej - widać ją po zdjęciu zacisku, ma kolor szary, średnica ok. 5mm.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
No i przyszedl koniec ori aku ... I nie bedzie rekordu :( Naszczescie nie w trasie tylko przed sklepem tam gdzie mieszkam.

Ale był z roku 2002?

Ja też mam oryginał , ale z 2007 r.. :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
U mnie taki wytrzymał 7 lat i prawie 100kkm. W wakacje wleciała Varta.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie w kopciuchu oryginał wytrzymał 11 lat. Boscha pewnie wyrzucę po góra 3 :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie straszę, ale takie są fakty, teraz akumulatory wytrzymują okres gwarancji (albo i nie, oczywiście nieprawidłowe użytkowanie - czyli jakie? :mad2: ) i padają, mój to też s4 80ah i przetrwał "już" dwa lata :8)

edit: Zwracam bosch'owi honor..kupiłem go 12.2011 :shock: ale ten czas leci..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mój "srebrny" bosch też niestety trzeciej zimy nie przetrzymał - nie straszę, to już nie wysoka półka. Niska, a raczej tak niska, że już się razem ze świniami w g.....wnie papla.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
ostatnio wymienialem akumulator w moim e46 330 cabrio benzyna. Mialem Exide 85Ah a kupilem Yuasa 85Ah. W petrostarze za 420zl. powiedzieli ze bardzo dobra japonska marka i 3 lata gwarancji daja. Pasowal idealnie pod mocowanie w bagazniku. takie same (albo bardzo zblizone) wymiary jak ten Exide.
Opublikowano

Czy to japończyk ?

http://www.yuasa.co.uk/company/history/yuasa-battery-corporation/

Marka to japońska ale to tłuką w Chinach a tam to fabryki mają podwójne standardy

Wyglądem ten sam produkt ale jak idzie do dużego odbiorcy co sam sprawdza jakość np Honda to jest dobrej jakości a poza tym towar odchudzony.

Starzy mechanicy to powiadają że akumulatory należy zważyć i porównać

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.