Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łehehehe, zużycie chyba zapożyczone od punto. :jawdrop: Albo w tym mieście jedyną ulicą jest autostrada z ograniczeniem do 70 km/h. A może zgubili 1 przed resztą cyfr. W każdym razie dane wzbudzają zaufanie..... A jeśli coś takiego na prawdę istnieje, to proszę :modlitwa: , sprzedajcie mi takie cudeńko!!!!
Wodzik
Opublikowano
chmmm, e32 z trzy litrowym motorem i to jeszcze w benzynie pali 9.9 w miescie :doh: , to V8 4.0 bedzie palila z 12-13 litrow :mad2: ,dobry bajer nie jest zly :lol:
Opublikowano
Ciekawe czy zwrócą mi kasę za ten tjunink jeżeli wykażę im większe zużycie wachy niż piszą na stronce ?? :mrgreen:

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

he, he... a najlepsze jest, że wg tych danych e32 740 pali w mieście 19,7 :duh: a M5 3.8 tylko 10,9 :cool2: :roll2:

tylko 1l więcej niż moje 525 ... to ja taką chcę!!! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
he, he... a najlepsze jest, że wg tych danych e32 740 pali w mieście 19,7 :duh: a M5 3.8 tylko 10,9 :cool2: :roll2:

tylko 1l więcej niż moje 525 ... to ja taką chcę!!! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

ktokolwiek zrobił te tabelki powinien się iść leczyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiecie, to, co piszą na przykład w instrukcjach obsługi i tabelach porównawczych, jest wyraźnie napisane, że to dane według normy DIN 70030 i różnią się w rzeczywistości od spalania... Takie normy pozwalają na dane porónawcze między samochodami, ale nie do brania ich i zmniejszania dla marketingu :)
Kai
Opublikowano

Tak naprawdę to bardzo wiele zależy od stylu jazdy. Widać to wyraźnie na przykładzie mojego autka czyli 540 z manualem. Jak przejadę się przez miasto z jednego końca w drugi w godzinach wieczornych bez stania w korkach to spalanie wyjdzie mi 11-12L/100. Jak będę stał w korku to sięgnie 18L/100. Tak więc prawdą jest że mój spala w MIEŚCIE 11-12L/100 :lol:

Pozdrówka

Krzysiek
Opublikowano

jadąc z predkkoscią 90km/ na piąteczne w mojej Beni wskazowka spalania spoczywa na 6 litrach- ale nie mierzylem jeszcze czy to wskazanie jest miarodajne. OBY :D

bo jak widze czasem jak sobie lata pomiędzy 20 a 30 litrów to od razu mi rogal wyskakuje na twarzy i pozdrawiam wszystkie stacje paliw :)

Opublikowano

Nie wiem jak to jest w 730... Ale... Naprawdę dużo zależy od stylu jazdy. W swoim BMW zanotowałem jak na razie najmniejsze spalanie (wskazanie komputera) 7l/100km. Spokojna jazda pozamiejska, do 110 km/h. Natomiast teraz zimą spalanie nie przekracza 10l/100km

Przy szybkiej jeździe na trasie w ciągu dnia spalanie około 9, a na trasie nocą (mniej przyśpieszania, hamowania) spalanie w granicach 8.

Silnik 2,5.

Ja ze swego spalania jestem zadowolony. I naprawdę nie mam delikatnej nogi :norty:

Pozdrawiam :!:

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano

a ja wiem jak to jest w 730 R6 manual '91 - jedziłem tym autem 4 lata-

minimalne spalania jakie udało mi się osiągnąc-

minimalne średnie z ok 100 kilometrów ( cykl mieszany 50% trasa , 50% miasto) - 11.2 litra/100 km

minimalne na trasie - 8.7 l/100 km

minimalne w mieście ( Poznań , "średnie" korki ) - 13.7 l/100 km

przy stałych 120 km/h - 9.4 l/100 km

wszystkie wyniki z muskaniem gazu i styl na 110 letniego emeryta

w normalnej jezdzie praktycznie nie do uzyskania :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jakos co bym nie robil, to moj is i tak 12-13(mieszany) wezmie moze sie zepsul????
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
To Może być test przy optymalnych Warunkach! tempomat na 90 km nikogo na drodze i jedzie ... na prostej :) okna zamknieta klima off :) alee nie to ściema :)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Seicento mojego kumpla pali więcej, myśle, że test był przeprowadzany na lawecie :D :D :D :D :D
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moja e32 735.tez malo pali jakies 13/14 litrow srednio...ale czasami potrafi 18...a wydaje mi sie ze umiem jezdzic autem... :mlotek:

wybij sobie z glowy jeden z drugim takie spalanie...

BMW & CYPRESS HILL

http://img201.imageshack.us/img201/299/podpis2zk3.jpg

Opublikowano

A mi w sobote moja becia na trasie spaliła 7,8 :D A mam e36 325i 192hp :D (jazda 90-100 kmh spokojnie bez wyprzedzania bo pusto na trasie)

Ale na miescie mi pali 15 :D ale to dlatego że jerzdze tylko do szkoły rano zimny silnik a to tylko 3 km

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
siemka właśnie się zarejestrowałem na stronce . Potrzeb óję się dowiedzieć ile pali e 32 750 benzyny i gazu ponieważ chcę sobie coś takiego sprawić . Wczesniej miałem 735 i jarała 28 l. lpg .