Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki za rzeczowe odpowiedzi. Wezme raczej ten sam rozmiar na przod i na tyl zeby nie bawic sie z oponami.

Jesli chodzi o wzor to ten co podaliscie (351), ale zastanawiam sie tez nad tym: http://allegro.pl/oryginal-bmw-f10-f11-07-gt-f18-mod-331-19-ca-raty-i4639197553.html

Obecnie mam wzor 350M 18".

Zastanawiam sie tez nad kolorem, tzn kolor juz wybralem - czarny, tylko pytanie czy polysk czy mat. Kolor auta to sophisto grey + shadow line, czarny gril itp.

Opublikowano

Nie kupuj felg malowanych na allegro, przeważnie będą po wypadku, prostowane i/lub spawane. Ktoś je malował nie bez powodu, zauważ, że nie malowane są droższe o ~30%.

Ja osobiście nie lubię czarnych, ale jak chcesz to kup felgi z oryginalnym lakierem i pryśnij je plastidip'em na czarno. Albo sam zanieś do lakiernika.

Wzór który wysłałeś to przed liftowa podstawowa 19", jeśli nie masz m-pakietu to pasuje, mi się podoba.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tych felg z Allegro unikaj jak ognia, sprzedawcy tego typu zazwyczaj mają felgi nie pierwszej świeżości.

Jest na Allegro sprzedawca który ściąga nówki sztuki w dobrej cenie, miał w nicku coś z nawodnieniem, nie pamietam niestety szczegółów.

Opublikowano

Link z allegro podalem jako przyklad. Wygladaja za ladnie jak na swoja cene :wink:

@Paul666: jak znajdziesz chwilke czasu to bedzie wdzieczny za jakas fotke - widze po avatarze ze masz bardzo podobna konfiguracje z zewnatrz :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za zdjęcia. Felgi wyglądają super wiec będę miał trudny wybór. Długo juz jeździsz na tych zimowkach - zadowolony?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie - jak zakupię nowe felgi (nie oryginalne) to jak rozwiązać problem z czujnikami w kołach - wiem że normalnie obecnie system sprawdza ciśnienie przy kołach (mam fabryczny zestaw na RoF) - jak to najlepiej rozwiązać ?
Opublikowano

Masz ten system co podaje konkretnie ciśnienie w każdym kole? Jak tak to musisz dokupić czujniki.

Jeśli chodzi o ten podstawowy, to on mierzy tylko prędkość obrotowa koła, wiec nic nie musisz robic.

Opublikowano
Masz ten system co podaje konkretnie ciśnienie w każdym kole? Jak tak to musisz dokupić czujniki.

Jeśli chodzi o ten podstawowy, to on mierzy tylko prędkość obrotowa koła, wiec nic nie musisz robic.

Dzięki za odpowiedź - ale w sumie, to nie wiem, jaki mam :) To chyba mam ten podstawowy, bo nigdzie nie widzę konkretnego ciśnienia w danym kole. A żeby się upewnić - jak to rozpoznam?

Opublikowano

Ja też mam tylko podstawowy, ale z tego co wiem, to wchodząc w menu powinieneś mieć oprócz wszystkich opon na zielono, to dodatkowo podawane jest ciśnienie w każdej oponie i chyba jeszcze temperatura. Jak masz tylko opony na zielono, to masz podstawowy system.

Wg mnie lepsza podstawa.

Opublikowano
Yep, przy każdej oponie jest podane ciśnienie w barach przy czujnikach. Temperatury nie widziałem i raczej jej nie ma jak grzebałem.
Opublikowano
Czyli wg Was są czujniki w każdym kole,czy raczej nie muszą być? Nie wiem, jak z ewentualnymi nowymi felgami - chyba muszę dopytać w serwisie... ale może coś wiecie więcej?
Opublikowano

A gdzie te czujniki ? :shock: bo nigdy nie widziałem.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ładne ;)

sent from my iPhone (sorry for typos) via Tapatalk

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Jako, że dowiedziałem się, że moja Bunia nie ma czujników w kołach (prostszy system sprawdzania ciśnienia w kołach po czujnikach ABSu) zastanawiam się nad dwoma rodzajami felg. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale podpowiedzcie, co do czarnej F10 bardziej wg Was pasuje - 18" - 8.00 pod RoF

Wiem, że auto ma się mnie podobać, ale obie mi się podobają...

1. RIAL X10 - ET30 - taki trochę wzór pod M-pakiet

http://i790.photobucket.com/albums/yy189/mariusz15/rial-x10_zpsxqws3uky.jpg

Przykład na modelu serii 3

http://i790.photobucket.com/albums/yy189/mariusz15/RIAL%20na%20serii%203_zpsf19kpwkq.jpg

2. DEZENT TB - ET30 - klasyka, zawsze do pięcioramiennych felg miałem słabość

http://i790.photobucket.com/albums/yy189/mariusz15/DEZENT%20TB_zpssycpjqd1.jpg

Przykład na modelu serii 3

http://i790.photobucket.com/albums/yy189/mariusz15/DEZEN_TB_BMW3er1_zpsf5xzs8yw.jpg

Wiem, że szału nie będzie przy 18 calach, ale nie chcę spadku komfortu, który i tak jest niższy przy RoF i cenowo też nie chcę szaleć, mam teraz inne wydatki, ale wiosna nadchodzi i drugi kpl na pewno się przyda - zawsze w autach miałem 2. Oryginalnie mam 18 Vspoke 328 jak poniżej, więc te RIALE X10 mimo, że różne, to jednak podobne...

http://i790.photobucket.com/albums/yy189/mariusz15/Vspoke%20328_zpshr4cuya3.jpg

Co sądzicie?

Opublikowano

Ten sam dylemat miałem i postawiłem na 18 ori. Na zimę mam ten sam wzór 328 i jedna felga pęknięta ;( wiec 19 cali to chyba by długo nie pojeździło po warszawskich drogach. Szukaj oryginału BMW podobno są trwalsze....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem, że auto ma się mnie podobać, ale obie mi się podobają...

2. DEZENT TB - ET30 - klasyka, zawsze do pięcioramiennych felg miałem słabość

To bierz właśnie te

(Z własnego doświadczenia powiem, że straty komfortu przy przejściu z 18" na 19" nie odczujesz żadnej. Co więcej: w poprzednim samochodzie WOLAŁEM, też ze względu na komfort, jazdę na letnim komplecie 19" niż na zimowym 18". Nie ryzykujesz wiele, a sam będziesz sobie wdzięczny, patrząc na auto :) )

m.

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)