Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie cieszcie się ze macie auta w Polsce i nikt tego nie kontroluje.Mam koła 245/40/19 et33 przodu i 275/35/19 et 44 z tylu.I auto nie przeszło mi tüfu.musze mieć szerokość opon z tylu taka jak z przodu.:/ Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niemożliwe. Przeciez to rozmiar z tabliczki na slupku. Zakładany przez bmw.

🙃🙃

Opublikowano
auto nie przeszło mi tüf

tuv jesli juz

mam w swoim f11nowe kola w-spoke 663 o takich wymiarach i miesiac temu robilem tuv bezproblemowo

kola dopisane w dowodzie w poz. 22

mannheim a konkretnie 8morgenstr. w ludwigshafen

tapatalked

jest moc, będzie szmoc ;)
Opublikowano

Nie rozumiem jednego te koła w orginale z tylu są szersze tak jak w 20”

I producent przewiduje tylko 1 rozmiar opon na obie osie. :(

Opublikowano

wszystkie dopuszczalne rozmiary felg/opon masz wpisane w homologacji

nie wszystkie dane z homologacji sa w dowodzie dlatego na przegladzie wyskakuje okno z dopuszczalnymi rozmiarami

w moim f11 lci widzialem 5 rozmiarow (17, 18, 2 x 19, 20)

19 w rozmiarowce 2x245 i 245/275

moze na przegladzie nie przewinal okna w dol :mrgreen:

tapatalked

jest moc, będzie szmoc ;)
Opublikowano
A powiedz mi kolego ile zapłaciłeś za wpisanie większego tylu do dowodu?Jutro jadę ogarniać sprawę :8) :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W COC masz wpisane wszystkie dopuszczalne rozmiary opon, felg itp
Opublikowano
Niestety ale u mnie nie jest uwzględniony 275/35 w 19.Ale ponoć można dodać wpis do dowodu żeby było wszystko legalnie :8)
Opublikowano
mam felgi 351m, czy po oznaczeniu rozkodowanym z vin moge sprawdzic czy sa to 4x8.5" czy 2x8.5" + 2x9"? oznaczenie to S2NB M LM RAEDER DOPPELSPEICHE 351 M,19"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W rozkodowaniu vinów znanych mi aut z mieszanym ogumieniem nie widzę żadnej takiej pozycji
Opublikowano
Dzieki, pytalem bo nie mam chwilowo dostepu do auta, ale popoludniu juz moglem sprawdzic i mam 4x 8.5. W tym momencie mam opony 4x 245/40 marzyly mi sie 275/35 na tyl ale z tego co sprawdzalem do tego potrzebne sa felgi o szerokosci 9", czy mam racje? Mam tylny naped, chcialem go zawirusowac i myslalem zeby przy okazji zalozyc szersze kapcie na tyl. Co byscie mi doradzili? chyba ze komus pasowaloby sie zamiec 2 szt moje 8.5" na 9"? Stan nie musialby byc idealny bo i tak chcialem oddac do malowania. Tu waham sie jeszcze odnosnie koloru, myslalem o shadow, (paleta berw: http://www.renowacjafelg.pl/renowacja-felg/paleta-kolorow/ ) Jakies rady co pasowaloby do mojego SOPHISTOGRAU BRILLANTEFFEKT? ==> https://prnt.sc/jv11br czy lepiej zostawic srebrne? Pasuja do szczotkowanego aluminium na listwach... sam juz nie wiem... :|
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Siemanko, zastanawiam się nad 19" do swojej f11 dodam że to nie x-drive. Napalilem się na felgi Judd T311r tylko nie jestem pewny jakie et przód i tyl, tyl chciał bym jak najbardziej wklęsły i dość szeroki żeby wyglądała rasowo. Często jeżdżę z rodziną i auto mamy zapakowane na full więc też nie chce żeby opona obcierala przy zaladowanym aucie. Proszę o poradę kogoś obeznanego ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Pogubiony juz jestem w tym temacie troche. Otoz mam felgi 18" , 8 szerokosci , rozstaw 5x120 tylko tam ET jest az 42, a z tego co widze najlepiej jakies et30. Czy w ogole felgi z et42 jestem w stanie zalozyc na f10 ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panie i Panowie.

Na wstępie chciałbym się przywitać, jestem nowym userem ;)

Od razu mam pytanie nie cierpiące zwłoki , ponieważ stoję właśnie przed zakupem felg do mojej f10. Totalnie nie znam się na tych rozmiarach et itd...

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy upcham w f10 sedan koła 20" ,

przód et15 x 8,5 cala opona 255/35

tył et20 x 10,5 cala opona 265/35

nie znam się również na tych kalkulatorach et itd

Bardzo proszę o sprawne w miarę odpowiedzi , bo klient czeka...

Z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
Dodam też ,że to moje 535i jest w xdrive , a wolałbym nie mieć problemu z tym napędem , także prosiłbym również o opinie , czy przez te koła nie bedzie wyrzucany jakiś błąd w napędzie. Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam też ,że to moje 535i jest w xdrive , a wolałbym nie mieć problemu z tym napędem , także prosiłbym również o opinie , czy przez te koła nie bedzie wyrzucany jakiś błąd w napędzie. Dzięki

tu masz felgi 20" we właściwym rozmiarze. zdjęte z 535d x-drive, zgodne z wymiarami zalecanymi przez producenta, z oponami zgodnymi z tabliczką znamionową

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proszę o informację czy oba komplety będą pasować bez najmniejszych problemów oraz ewentualne porady i uwagi

BMW F11 2015 520d xDrive

BMW wheel style 356 (ten model i rozmiar jest dedykowany, podaję dla referencji)

8,5Jx20 ET33 245/35R20 przód

9Jx20 ET44 275/30R20 tył

BMW wheel style 238

8,5Jx20 ET25 245/35R20 przód

10Jx20 ET41 tył - jaka opona? 275/30R20 czy 285/30R20?

Z góry dzięki

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Felgi wejdą bez problemu. 275 na 9J to trapez z dłuższą podstawą u góry :D

275/30 na 10 calach dopiero jest square, nie rozwali napędu.

ET w normie, spokojnie wejdzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie nie mogę się zdecydować. Który rozmiar opon będzie lepszy do mojej bmw f10 2.0d?

przód 8,5" 245/35/r20, tył 9,5" 275/30/r20

czy

przód 8,5" 245/40/r20, tył 9,5" 275/35/r20

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

245/35 przód i tył 275/30.