Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam wrazenie, ze cos takiego umnie wystepuje. Chociaz kazdy mowi mi, ze jest prosto... ;) Przestalem sie tym "nakrecac", jak ludzie wybili mi to z glowy.
Exx
Opublikowano
jak sie przesiadłem z passata b5fl na to co mam obecnie to stwierdziłem to samo co wy ... i nadal podtrzymuję to spostrzeżenie tj. jakby kiera po prawicy uciekała w stronę kierowcy, wydaje mi się że tak ma być
Opublikowano

Z tego co ja sie dowiedzialem, to tak ma byc... powymienialem wszystko. Zawieszenie wymienialem, maglownica sprawdzona, cos tam w kierownicy sprawdzali, rozbierali plastkiki i wg mechanikow wszystko jest ok.

Wiec wyglada na to, ze tak musi byc.

btw. Co masz na mysli piszac "po prawicy uciekala w strone kierowcy" ?

Exx
Opublikowano
he - teraz tego już nie odczuwam, bo jeżdżę tylko tym wozem od marca, takie odczucie miałem jak przesiadłem się z passata, ale jak pamiętam opierając się równo plecami o oparcie, prostując ręce - stwierdziłem że z prawej strony kiera jest bliżej a od strony okna lekko dalej ( jakby ktoś w taki sposób wygiął trzon albo całą kolumnę ) - stwierdziłem że tak miało być i tak musi być - ale gdyby tak było to bolał by kręgosłup ( a nie boli )- jest jeszcze opcja że poprzednik jeździł jak Jay-Z gangsta ( z boku widać tylko czoło i lewą rękę na środku obręczy kiery ) a fotel rozłożony że oparcie daleko za połową tylnych drzwi ( coupe tylnej szyby ) - często tak odkształcone są fotele w golfach III i.in - ale wtedy było by na odwrót :) :) - totalnie o tym zapomniałem bo się przyzwyczaiłem ... teraz sobie przypomniałem jak temat ktoś założył
Opublikowano
Najlepiej to widać jak patrzysz z góry, stojąc na zewnątrz, jak dla mnie to trochę nie normalne. Nie jeden samochód już miałem i nigdy z takim czymś się nie spotkałem, do tego biorąc jeszcze pod uwagę fakt że marka auta nie byle jaka to tym bardziej.
Opublikowano
ja też miałem takie wrażenie i w sumie nadal mam. Tak chyba jest i już. U mnie "ucieka" lewą stroną tzn. lewa strona jest deko niżej od prawej strony koła kierownicy. Ja się przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza.
Opublikowano
Nie macie się o co martwić. U mnie też tak jest. Dowiedziałem się że wszystkie E46 tak mają i to jest normalne. Poprostu tak już jest w naszych autkach i tak było od nowości. Pozdrawiam!
http://zsp10.pless.pl/zapis/bykom.jpg
Opublikowano

Zauważyliście że kierownica nie jest idealnie po środku waszego siedzenie ?

Jest przesunięta w prawą stronę i tak jest prawie we wszystkich samochodach i najbardziej to widać jak się wsiądzie do 126P

Opublikowano
to odchylenie kierownicy może być po części złudzeniem optycznym, spowodowanym tym, że kokpit- deska rozdzielcza jest skierowana w stronę kierowcy dość mocno. ale też muszę powiedzieć, że z tego co widzę jest tak we wszystkich e46 wiec wychodzi na to że taka konstrukcja. kiedyś po zrobieniu długiej trasy 1500km strasznie bolał mnie prawy bark i ramię. ( i jeszcze z 5 dni po). aż myślałem, że może jakoś siedzenie oparcie zwichrowane czy coś, a tu może kwestia tej minimalnej różnicy (1cm) w odległości ciała od kierownicy między lewą a prawą ręką.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Dodam tylko ze posiadam autko od ponad miesiaca i mam dokladnie to samo wrazenie, zaczynalo mnie to strasznie wkurzac ale skoro tak juz jest w e46 to trzeba sie przyzwyczaic.
Opublikowano

Nic podobnego u mnie jest prosto!Kiedys tez mialem problem lecz po wymianie stabilizatora drazka kierownicy problem znikl!I od tamtej pory jest nadal prosto!

Moze warto sprobowac czesc wiele nie kosztuje!

chodzi mi o (łącznik stabilizatora drążka kierownicy)

Opublikowano
Dziwne teksty tu czytam - u mnie było prosto! A dlatego dziwne teksty, bo według części wpisów znaczyłoby to że jak prosto to źle było :duh: - a nie wydaje mi się.