Skocz do zawartości

524td - jak zwiększyć moc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak można zwiększyć moc w e-34 td ....domowym sposobem..?? Czy jest to do zrobienia ? .
Opublikowano
:duh:

domowym sposobem to mozna..... pierogi ugotowac !!!

..a i tak nie masz pewności czy będą zjadliwe. :mrgreen:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
mozna. Kup 540i i nalep 525 td na klape . :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Szkoda że znasz tylko takie ..sposoby... :mrgreen: Jeżeli niejest to do zrobienia w domu to wystarczyło tylko napisać że..NIEDA RADY.. :worried:
Opublikowano

słuchaj , zalezy co kto moze i gdzie- niektorzy w domach budują wołgi na bazie 850 CSI takze wszystko zalezy od mozliwosci. Generalnie najprostszymi sposobami są wstawienie chipa , zmiany wydechu, filtr sportowy...

jeszcze nie napisałes o jakie przyrosty Ci chodzi...z 524td kosmosów nie wycisniesz... :|

Opublikowano
  • Autor
wiadomo że niebędzie to F 16 :norty: ale chodziło mi o jakiś najprostrzy sposób żeby chociaż troszkę ..jej...dodać dodatkowego ..pałerka.. :wink:
Opublikowano
wiadomo że niebędzie to F 16 :norty: ale chodziło mi o jakiś najprostrzy sposób żeby chociaż troszkę ..jej...dodać dodatkowego ..pałerka.. :wink:
Powerka?chip ..to chyba najlepsze rozwiązanie :roll:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Na pewno można zwiększyć moc, to tylko kwestia kasy...

Pytanie: po co??

Opublikowano

słuchaj , zalezy co kto moze i gdzie- niektorzy w domach budują wołgi na bazie 850 CSI takze wszystko zalezy od mozliwosci. Generalnie najprostszymi sposobami są wstawienie chipa , zmiany wydechu, filtr sportowy...

co do tej 850/Wołga to nie takim domowym sposobem... chyba że ktoś ma w domu prasy z formami do blach Wołgi:) Sorry za OT

A co do podnoszenia mocy w 524td to środki i nakład pracy nie współmierny do efektów.

Opublikowano

co do tej 850/Wołga to nie takim domowym sposobem... chyba że ktoś ma w domu prasy z formami do blach Wołgi:)

dokładnie..chłopaki z byłego ZSRR mają taką kase ,ze moga tam zrobic chyba wszystko..i nie muszą korzystac z zakładów Toyoty :wink:

Opublikowano
Aby nadac mocy 524TD nalezy zainwestowac i kupic 525TDS
Opublikowano
Jest ciekawy artykuł na stronie klubu łódzkiego. Dr. Zepsuj radzi: chcesz zwiększyć moc, zmień silnik
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Tu jest kilka szczegółów http://www.vtg.pl/chip.php?m=5965&marka= Fakt że rakieta to nie będzie ale zawsze coś i kaska chyba nieduża :cool2:
Opublikowano
Tu jest kilka szczegółów http://www.vtg.pl/chip.php?m=5965&marka= Fakt że rakieta to nie będzie ale zawsze coś i kaska chyba nieduża :cool2:

Chyba akurat ta firma do diesla to średni pomysł z tego co ja wiem... Najlepiej napisz do compsport.pl chłopaki ostatnio rozpracowali problem filtra cząstek w nowych 2.0 e90 więc przy tym silniku jeżeli to będzie miało sens pomogą. Cena VTG jest netto... Sporo. Może być też Master's tuning tdi-tuning.pl ale zmieniał hamownię na obciążeniową i wirusa wgra ale autka u siebie nie zhamuje, więc najlepiej dla auta byłoby podjechać jak coś do CSów.

Pozdro.

EDIT: Tak sobie pomyślałem i ogólnie to bym chciał dodać że wzmacnianie tego auta to chyba średni pomyśł. Przebiegu pewnie ma, nówka sztuka też już nie. Zawirusujesz, padnie sprzęgło, łączniki i inne pierdóły parę razy szybciej niż normalnie. Olej pewnie też już lejesz nie najlepszy jaki może być a paliwko trzeba będzie lać luxio bez oszczędzania na jakości...

Lepiej sobie w tym przypadku chyba darować... (zależnie od tego co napisałem powyżej). Na stronie compsporta opisali to dokładniej..