Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A próbowali 328i? Bo ja też miałem do czynienia z wieloma autami i mam takie zdanie jak Ty. Czuje się idealnie wpasowany w ten samochód, tak jakby był szyty na miarę...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie co to za liga, 3 jest jednym z najtańszych auto BMW. Mimo tego jednym na najdroższy możne być w ogóle w klasie średniej. Czyli wynika ze tego, że nie można być pasjonatem danej serii 3 - z nowym autem - gdy się nie ma co najmniej 180-200k (lub lizingu na firmę). Nie ważne co byś wiedział o historii serii 3, to jeśli nie jeździłeś dłużej (w użytkowanie nie miałeś) danego modelu samochodu lub na jakimś forum nie studiowałeś "case study" danej serii i roku, to można tylko porównywać i oceniać w stosunku do innych aut.

Ja wiem, że za kasę można kupić teraz wszystko i jeździć. Ja np. dzisiaj wymiałem sam w mojej nie młodej już e36 (miałem już e90) wyświetlacz licznika, teraz do zamontowania mam jeszcze m-pakietowe światła. Pewien w e36 części dla Was są tanie i samochód jest leciwy. ale chodzi o sam czyn zmiany czegoś samemu na inne, bardziej oryginalne i to za pomocą własnej inwencji, czasu i nie dużych pieniędzy. Serio ten samochód nie psuje się więcej od F30, gdy się o niego dobrze dba.

Pewnie, że chciałbym F30 ale dla przeciętnego polaka to jest niearealne cenowo. 5 lat gwarancji tez jest super. Także, zazdroszczę możliwości wybierania między X6 a F30 :)

Opublikowano
A próbowali 328i? Bo ja też miałem do czynienia z wieloma autami i mam takie zdanie jak Ty. Czuje się idealnie wpasowany w ten samochód, tak jakby był szyty na miarę...

Nie próbowali, nie mieli potrzeby bo jest im dobrze, ja próbowałem. Żeby trzymać się w miarę zbliżonych poziomów cenowych to F30 328i mnie pasuje bardziej niż F10.

Opublikowano
i ja mam to samo... cieszę się że myślicie podobnie bo po przesiadce z serii 7 do 3 niektórzy dawali mi do zrozumienia że coś ze mną nie halo... ;)
Opublikowano
i ja mam to samo... cieszę się że myślicie podobnie bo po przesiadce z serii 7 do 3 niektórzy dawali mi do zrozumienia że coś ze mną nie halo... ;)

Druga młodość ;-)

Opublikowano

Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie.

Moja piękniejsza połowa odebrała w piątek "śnieżynkę" czyli białą 320d w wersji sport z paroma przydasiami zwiększającymi przyjemność z jazdy.

W weekend zrobiliśmy wycieczkowo kilkaset kilometrów i już wiemy, że choć przesiadka z SUVa na osobówke ma parę wad to wybór był słuszny.

Zastanawiamy się nad zakupem kół na zimę, aktualne felgi 18'' nie są najlepszym rozwiązaniem na zimową walkę z polskimi drogami, więc mam pytanie jakiego rozmiaru felg (myślimy o bezpieczniejszym wymiarze 16'' i wyższym profilu) szukać?

Z góry dziękuję za informacje.

Opublikowano
Masz naklejkę na progu drzwi kierowcy z zalecanymi rozmiarami kół i opon... proponuję tego się trzymać... gratuluję zakupu i zapraszam do umieszczenia zdjęć w galerii
Opublikowano
Masz naklejkę na progu drzwi kierowcy z zalecanymi rozmiarami kół i opon... proponuję tego się trzymać... gratuluję zakupu i zapraszam do umieszczenia zdjęć w galerii

Ok, dzięki wielkie nie zauważyłem wlepy.

Opublikowano
Ja tam na 18" jeżdżę zimą :) w F30 też miałem od połowy lutego i było ok...

Obawiam się, że przyzwyczajenia z SUVa i terenówki na 32'' mogą się skończyć dla kól 18'' szybkim zgonem. O zawieszeniu nawet nie wspominam. :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możecie już nie cytować wypowiedzi jeśli odpowiadacie bezpośrednio pod nią. :duh: :?

pozdrawiam

Paweł

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

7 jest fajne ale nie na nasze drogi, na zachodzie do robienia km świetna sprawa bo możne jechać niezłe odległości bez większego zmęczenia, do tego silniki w benzynie V8 generują tylko ogromny koszt na paliwie jeżdząc lokalnie po naszym pięknym kraju. Też to przerobiłem.

Jak dla mnie nowa seria 3 jest OK, sam ciągle walcze żeby się nie skusić na niebieską 328i (touring) stojącą w Bawarii w Katowicach. Jeszcze tylko zima i można będzie zamówić nową 4kę, w konfigu z tym silnikiem (428i) to bedzie idealne rozwiazanie dla mnie.

Opublikowano

Czy ta F31 co stoi w Barawii w Katowicach też ma taki śmieszny system otwierania tylnej klapy .

Trochę to śmiesznie wygląda z tym kopniakiem pod zderzakiem :lol: :lol: :shock: :mad2:

Za dwa może trzy lata też pewnie sobie po podskakuję kujawiakczka za kufrem swojej nowej buni :mrgreen:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Czy ta F31 co stoi w Barawii w Katowicach też ma taki śmieszny system otwierania tylnej klapy .

Trochę to śmiesznie wygląda z tym kopniakiem pod zderzakiem :lol: :lol: :shock: :mad2:

Za dwa może trzy lata też pewnie sobie po podskakuję kujawiakczka za kufrem swojej nowej buni :mrgreen:

:clap: :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przydatne, ale na tym filmie koleś i tak postawil torbę na ziemi...bardziej pomocne jak masz 10 reklamówek zakupów w dwóch rękach. Nie postawisz, bo się zakupy rozsypią, wiec machasz i ciach. W bagażniku niech się rozsypują. A tym przypadku jak na tym filmie....ktoś tu nie pomyślał...

PZDR>

Opublikowano
Przydatne, ale na tym filmie koleś i tak postawil torbę na ziemi...bardziej pomocne jak masz 10 reklamówek zakupów w dwóch rękach. Nie postawisz, bo się zakupy rozsypią, wiec machasz i ciach. W bagażniku niech się rozsypują. A tym przypadku jak na tym filmie....ktoś tu nie pomyślał...

PZDR>

A czy to nie jest tak, że trzeba najpierw jednak sięgnąć do pilota, otworzyć centralny zamek a później dopiero machać kopytkiem? To by było bez sensu.

Rozumiem, że auto rozpoznaje bliskość kluczyka?

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
  • 2 lata później...
Opublikowano

zmiany produkcyjne od marca 2015 dla wszystkich modeli BMW:

https://www.press.bmwgroup.com/global/pressDetail.html?title=bmw-model-upgrade-measures-in-the-spring-of-2015&outputChannelId=6&id=T0200192EN&left_menu_item=node__8678

jak nie dziala to pierwsza wiadomosc na: https://www.press.bmwgroup.com/global/startpage.html

m. in. nowy silnik 316d, 420d/x otrzyma nowy silnik diesla 190km oraz podwojna koncowke wydechu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
hiob przekabaciłeś małżonkę na BMW :wink:

Jej się zawsze BMW podobało. Co prawda podobało się jej też Audi, ale nie była jakimś zagorzałym fanem jednej, a wrogiem drugiej marki. W końcu to ona kupiła M3. :mrgreen:

Jest już na YT pierwszy filmik o tym samochodzie:

www.Truck27.com www.Katolik.us Zapraszam