Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam te felgi S360A LT/ALY WHEELS/STAR SPOKE 81 BMW LA wheel, star spoke 17 cali,opony letnie mam na nich 235/45/17 i teraz znalazłem fajne zimówki ale 225/45/17 i moje pytanie jest czy moge załozyc ten rozmiar 225 jak orginalnie powinno byc 235??!!bardzo prosze o szybką odpowiedz.Z góry dzięki
Opublikowano
to super bo fajne wychaczyłem goodyery ultragripy 3 letnie 6 mm za 140 f z założeniem..:) i szkoda by było bo 235 nie moge fajnych cenowo znaleść..dzieki wielkie chłopaki
Opublikowano
z powyzsza zmiana przezylem szok.Zmienilem te opony,letnie mialem Firmy avon z 2011 roku,zalozylem zimowki goodyear'a ultragripy z 2008 roku ok 6mm i zwariowalem!komfort sie polepszyl niesamowicie,ciszej i nie cyuc tak dziur!nie wiedzialem ze opony sa az tak wazne w komforcie..juz wiecej tych avon nie zaloze..zaznacze ze porownywalem je w warunkach letnich slonko temp.ok 20 c..to co bedzie jak sobie na lato zakupie noweczki goodyeara efficientgrip?heh.co do rozmirow jak w temacie wszystko ladnie pieknie pasuje.pozdro
Opublikowano
bo to zimóweczki kolego :D ,inna guma,w dodatku teraz,w miare ciepło to komforcik na pewno,letnie takie mięciutkie na pewno nie będą

dokładnie jak mówi dirty.73

u mnie też gdy założyłem 225/50/17 zimówki to byłem przyjemnie zaskoczony że jest tak komfortowo jak na 15" niestety na letnich prawdopodobnie każdej marki już nie bedzie tak słodko...

koledzy do e39 sa zalecane dwa rozmiary 226/60/15 lub 205/65/15 ten drugi jest przewidziany na zimę.

a kto tak ci powiedział że tylko 2 rozmiary są zalecane? zajrzyj w instrukcje a zobaczysz cały wachlarz rozmiarów od 15 do 18 cali

pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fakt,że na zimowych teraz tak bardziej mięciutko i komfortowo jest(zwłaszcza po zmianie z 18" na 16").

Ale zimowe bardziej hałasują przy szybszej jeździe.

Co do rozmiaru 235 to myślę,że raczej problemu nie powinno byc.

Nie jeździłem na takich ale kumpel kiedyś miał podobny rozmiar na feldze 19".Co do trakcji to raczej problemów nie było,ale przy warunkach zimowych szybko zniszczył felgi jak zaliczył kilkadziesiąt mega dziur.

ec2Wze6.jpg
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
witam.jaki maja te felg 17 cali rozmiar otworu centralnego?74.1mm?kurcze kupilem orginalne felgi niby do e39 i maja za maly otwor centralny i nie pasuja..co robic?pierscienie pomoga?
Opublikowano

Felgi do E39 mają otwór centrujący 74,1mm. Do większości pozostałych mają 72,5 mm. A ET tych felg jakie masz?

Teraz pomoże albo roztoczenie otworów centrujących, albo dołożenie dystansów ze zmianą średnicy otw. centrującego.

Opublikowano

7Jx16

ET20

LK 5x120

w aukcji pisze ze to orginalne felgi bmw,dikłądnie tak:

originale BMW E60 Styling 134 16 Zoll Alufelgen Pirelli 225 55 16 E36 E46 E39

i co mam teraz zrobić??nie znam żadnego tokarza tutaj(mieszkam w de)moze udami sie je oddac,choc chcialbym je zostawic bo sa w idealnym stanie..:(

Opublikowano
7Jx16

ET20

LK 5x120

w aukcji pisze ze to orginalne felgi bmw,dikłądnie tak:

originale BMW E60 Styling 134 16 Zoll Alufelgen Pirelli 225 55 16 E36 E46 E39

i co mam teraz zrobić??nie znam żadnego tokarza tutaj(mieszkam w de)moze udami sie je oddac,choc chcialbym je zostawic bo sa w idealnym stanie..:(

a ja mam jedna coś z matoła.zle zrozumialem opis aukcji..heh..moge sie jedynie tłumaczyc

tym ze pracuje nocki po 13 godzin,i chodze przyjebany 24/7..hehe..ale wracajac do tematu..kupiłem poprostu dokładnie takie felgi:

http://allegro.pl/bmw-alufelgi-felgi-kola-e60-e61-wzor-134-komplet-i2502742904.html

to tylko tokarz zostaje??chodzi mi tez o bezpieczenstwo,na pokładzie wozi sie moja córeczka,a sam czasem,no wiecie jak to na autobanach jest..no limit do odciencia..co radzicie??ps.trzemu ten łeb pisze ze do e39 jak nie do e39?!też pewnie nocki wali..:)

Opublikowano

Bo do e39 też podejdą ale...

...po zastosowaniu odpowiednich dystansów ze zmianą otworu centralnego lub po roztoczeniu ich. A że ludzie łapią się na takie hasła w ogłoszeniach sprzedaży to potem trzeba trochę pokombinować.

Mimo wszystko - temat jednak do ogarnięcia.

Na Twoim miejscu jednak zakupiłbym jakieś dobre dystanse zmieniające średnicę otworu centrującego bo jak kiedyś będziesz chciał te felgi sprzedać to będziesz miał większy wahlarz docelowych klientów bo z dystansami sprzedając, fele podejdą pod e39 a bez dystansów wejdą do e60.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakie dystanse przy ET 20,czyli prawidłowym?

Przy dołożeniu dystansu odsunie jeszcze felgi.

Do zmiany średnicy otworu musi być porządny,gruby dystans bo będzie on pełnił rolę drugiej piasty.

Roztocz felgi i po bólu.A do innego modelu z mniejszym otworem osadzenia założysz pierścienie centrujące.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
panowie jakie to sa koszta tych dwoch opcji?patrzylem na allegro to nowe piasty ze srubami 150zl strona,a tokarz ile lapnie?i czy musze sciagac gumy jak bede dawal do tokarza?