Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie masz chromów, tylko czarne listwy (poza obwódkami nerek, które zawsze są chromowane) - taki bardziej "sportowy" akcent. Chromline jest bardziej elegancki.

Centrino - elementy które w Chromline są chromowane w Shadowline nie są pomalowane w kolor nadwozia, tylko są czarne.

Opublikowano
Osobiscie widzialem e28, ktore ma w papierach shadowline i faktyczni listwy ma czarne ale zderzak w kolorzen nadwozia - co jest niespotykane w e28.

To nie ma znaczenia czy zderzaki są w kolorze nadwozia czy nie. Nawet szyby mogą być w kolorze nadwozia, ale listwy w Shadowline muszą być czarne :)

Opublikowano

To moze ja sie wypowiem :roll: :

Wersja shadowline pojawiła się w ofercie BMW po raz pierwszy w 1986 roku. Byl to pewien pakiet wyposażenia, który oprócz braku chromów wokół szyb bocznych, szyb tył i przód, lamp tył (dymione wsteczne swiatła) i zderzaków miał określony pakiet kolorów.

Zderzaki i lusterka były w kolorze nadwozia.

W roku 1986 dla E28 były to:

Diamantschwarz-metallic, Delphin-metallic und Polaris-metallic

a w roku 1987:

Diamantschwarz-metallic, Delphin-metallic and Lachssilber-metallic.

Wszelke odstępstwa od tego to samoróbki właścicieli z fantazją.

:dance:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
ja posiadam shadowline, auto jest czarne, wszystkie listwy, nawet nerki łącznie z obwódka sa czarne, idac dalej slyszalem ze nawet znaczki bmw w niektorych shadowline byly tylko w odcieniach czarnobialych, bez niebieskiego....
Opublikowano
ja posiadam shadowline, auto jest czarne, wszystkie listwy, nawet nerki łącznie z obwódka sa czarne, idac dalej slyszalem ze nawet znaczki bmw w niektorych shadowline byly tylko w odcieniach czarnobialych, bez niebieskiego....

Ja mam Shadowline i nie mam czarnego znaczka. A obwódki nerek powinny być chromowane.

Opublikowano
ja tez mam shadowline ale moja betka jest biala i mam tylko chromowane nerki, a i jeszcze boczki drzwi przy szybach maja chromy od srodka

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Ok, jeszcze powinnismy wytlumaczyc michalowi ktore to listwy powinny byc czarne :wink:
Opublikowano
Miałem dwie Bmki shadowline (540 i 730) i obie miały czarne listwy a nerki chromowane.

Tak, a jeśli są czarne to nie jest to oryginał.

Opublikowano

prawda- bo mozna było zamówic nerki w dowolnym kolorze :D chociaz chyba prawie nikt z tego nie korzystał , naprawde rzadkosc poza czarnymi :D

Jestem ciekaw jak jest u mnie , ale nie chce skrobac farby na moim czy bedzie pod spodem plastik czy chromik :D ale jak sie ( odpukac) jakis odprysk zdarzy , to sie zobaczy :D

MArco - co do listw- np te na zderzakach w E32 , które są zwykle chromowane , w Shadowline są w kolorze lakieru auta.

Opublikowano

Ja mam Shadowline i nie mam czarnego znaczka. A obwódki nerek powinny być chromowane.

u mnie fabrycznie czarne nerki, obwódki tez, sprawdzone po vin-ie w serwisie, byc moze pierwszy kupujacy zamowil....auto ze Szwajcarii

czarno-biale emblematy to podobno rarytas, szukam takich :)

Opublikowano
Z moich obserwacji to listwy okienne są czarne i ten chromowany pasek przy listwie ochronnej drzwi tez jest czarny :) No i chromowana obwódka wokół świateł też jest czarna, listwy na zderzakach pod kolor karoserii a i jescze spryskiwacze reflektorów są czarne
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
No i chromowana obwódka wokół świateł też jest czarna, listwy na zderzakach pod kolor karoserii a i jescze spryskiwacze reflektorów są czarne

:D co widać na załączonych wyżej obrazkach :D

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Z moich obserwacji to listwy okienne są czarne i ten chromowany pasek przy listwie ochronnej drzwi tez jest czarny :) No i chromowana obwódka wokół świateł też jest czarna, listwy na zderzakach pod kolor karoserii a i jescze spryskiwacze reflektorów są czarne

NIKI , masz troche racji a troche nie masz :D

listwy okienne czarne - tak

nie ma chromu na listwach ochronnych drzwi- tak

obwódka wokół świateł i spryskiwacze- juz nie

popatrzcie na siodemkę Stonesa- chromy wokoł reflektorów i spryskiwacze pod kolor karoserii - Saintman tez tak miał

Ja mam czarne obwodki lamp ale tak miały przyciemniane helle fabrycznie

Opublikowano
Wewnętrzne chromy przy szybach występują także wersji Shadowline (np. E34)

:?: :?: :?:

Widzialem taką w Reichu. Oryginalne E34 w shadow. Ale miala normalne chromowane wewnetrzne (te cienkie) listwy przy szybach bocznych.

Czy wlasciciele E34 Shadow moga to potwierdzić, czy może zaprzeczą? Czy była to indywidualna modyfikacja?

Pozdrawiam

Marcin