Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No własnie nie wiem!! Ja mam ten zamontowany orginalnie z czerwoną diodą w środkowym nawiewie.

sluchaj, moze sie nie znam ale po pierwsze: dioda to tylko wskaznik alarmu, niewiele alarmow nie ma kontrolek

po drugie: pilot (kluczyk) ma wspopracowac z tym alarmem, do ktorego zostal przeznaczony - tzn moze sa uniwersalne (uczace sie) piloty (jak do TV) ale nie wiem

i po trzecie: na tej stronie jest napisane z jakimi alarmami wspolpracuja te klucze - czy nie tylko z tymi, ktore ta firma sprzedaje ?

ale moze sie myle ? :-)

no i jeszcze sciagac kluczyk z Kanady ?

zh
Opublikowano

hej...

jesli masz orginalny alarm.. znaczy sie fabryczny... :D

to cos takiego juz przerabialem... i sam dokupowalem... dla siebie...

cos takiego mozna kupic w ASO... :D

koszt takiej "trumienki" to jakies 600 zł...

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
to już gdzieś słyszałem ale 600zł to troche sporo. Napisz jakieś szczegóły:

kupiłeś wkodoawałeś i chodzi???Czy jeszcze coś ci przerabiali????

co do pilota.. to odrazu w ASO "uaktywnili"... :D

i chodzi bez problemu do dzis... :D

lecz trzeba uwazac gdyz jest to bardzo delikatne urzadzenie (plastik)...

i szczerze... to czesciej uzywam sam kluczyk...

i za pomoca ryglowania drzwi kluczykiem... uruchamiam alarm... :D

dlatego nie wiem czy poprostu lepiej nie dorobic sobie drugi orginalny kluczyk... a to kosztuje juz sporo mniej...

chyba ze masz ochote miec drogi gadzet !!! :D

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
ja mam oryginalny alarm bmw ( mam diode w nawiewie ) - ale w kluczyku nic nie mam - mam tez załozony 2 alarm ( taki zdomykaniem wszystkiego itp) - do ktorego mam normalnie pilocik i jak zamykam nim auto to sie oba alarmy właczaja - tzn miga dioda w nawiewie + dioda od 2 alarmu.... - forteca :8)
Opublikowano

Cosmo a z jakiego kluczyka dokupywales? Miales jakies numery? Czy jest mozliwe podjechac do ASO i oni "magicznymi sztuczkami" zczytaja numer kluczyka z np. komputera or something i zrobia co trzeba?

Moglbys opisac jak wygląda ta procedura?

Z tego co wiem (wiedza teoretyczna) to numer kluczyka jaki trzeba podac przy dorabianiu jest na tabliczce samoprzylepnej dawany do kompletu kluczykow. Jak dobrze mozna sie domyslec auto z "secondhand'u" nie posiada takich "frykasów". Co wiec zrobic?

Opublikowano
Cosmo a z jakiego kluczyka dokupywales? Miales jakies numery? Czy jest mozliwe podjechac do ASO i oni "magicznymi sztuczkami" zczytaja numer kluczyka z np. komputera or something i zrobia co trzeba?

w moim przypadku jak bylem w ASO... to okazalo sie ze:

...zamowilem komplet... nic nie spisywali z kluczyka...

z powodu ze auto jest z 1990 roku..

to dostalem osobno pilota a osobno goły kluczyk..

kluczyk dorobilem u slusarza...

i przymocowalem do pilota za pomoca orginalnej srubki... :mrgreen:

a pilota jak juz wczesniej wspominalem... w ASO odrazu zaprogramowali... :D

pozdrawiam

cosmo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co wiem (wiedza teoretyczna) to numer kluczyka jaki trzeba podac przy dorabianiu jest na tabliczce samoprzylepnej dawany do kompletu kluczykow. Jak dobrze mozna sie domyslec auto z "secondhand'u" nie posiada takich "frykasów". Co wiec zrobic?

do zamówienia kluczyka jak i pilota potrzebny jest dowód rejestracyjny i osobist właściciela pojazdu .

Reszta należy do ASO - oczywiście kasę trzeba także mieć.

:P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie kupiłen orginalny kluczyk w serwisie BWM Fiałkowski. Kosztowało mnie to 570zł (wsio) Nic nie spisuja z klucza, potrzebny jest tylko dowód auta, dowód własciciela, no i właściciel oczywiście i 570zł, a kluczyk odbiera się po tygodniu, programują na miejscu.

W porównaniu z tymi wszystkimi "dorabiaczami kluczy":

dorabiacz chce 500zł ale nie dostaniesz orginalnego luczyka z alarmem , klapą itd, ale osobno kluczyk , alarm , zamykanie. Porównałem więc i wybrałem Fiałka.

A co wy byście wybrali?

Ryzyko że ktoś ma już zesaknowany wasz klucz i milon włączników na breloczku, czy może super miłą obsługe w serwisie, pewność jakości i bezpieczeństwa za 70zł więcej???