Skocz do zawartości

[E39] Dziwny przycisk od czego to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nie typową sprawę.

Gdy dzisiaj popatrzyłem pod maskę zobaczylem zaszkotowany taki przycisk:

http://www.image-hosting.pl/pictures/18964300204e6cccc77bf14.jpg

Wygląda na to, iż powinien być do czegoś włożony, ale nie mam pojęcia do czego, obok jest jeszcze jeden mały wtyk 2 pinowy też luzem.

Jeżeli ktoś wie od czego to z góry dzięki za info.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Aha, ok dzięki ide zobaczyć gdzie będzie pasował .
Opublikowano

Byłem.......... i nigdzie nie moge znaleźć miejsca gdzie by to mogło być.

Jeżeli ma ktos jakąś fotkę bardzo proszę

Opublikowano
Najprościej nazwać krańcówka taka sama jak w drzwiach przy otwarciu klapy zapala światło, pokazuje otwarcie klapy na kompie jako otwarte wszystkie drzwi a w razie załączonego alarmu podobnie jak ta w drzwiach przy otwarciu załącza go. Dziwne że latająca lużno i nie ściśnięta nie zapala ci światła w samochodzie :?:
Opublikowano

tu sie nie zgodze to nie jest krancowka taka jak przy drzwiach.. wystepuje tylko w opcji z alarmem. jako zabezpieczenie pokrywy silnika.

u mnie w e39 jest na nią miejsce .. mocowanie plastikowe przy filtrze powietrza kierowcy . a fizycznie jej nie mam bo nie mam alarmu

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał.Od alarmu,nie powoduje to zaświecenia światła wewnątrz itd.
ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tyle co zauwżyłem to twój czujnik może mieś zniszczony , obłamany zaczep. Może jakiś magik jak robił coś po maską oparł sie o osłonę filtru kabinowego lecz do końca nie trafił na nią i oberwał zaczep czujnika

Pozdrawiam :)

Opublikowano

"Burza1234" trafiłeś w samo sedno.

Zaczep jest odłamany i dlatego nie mogłem go znaleźć.

Opublikowano
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał.Od alarmu,nie powoduje to zaświecenia światła wewnątrz itd.

U mnie otwarcie klapy powoduje zapalenie świateł w samochodzie wewnątrz kabiny a komputer pokazuje to jako otwarte wszystkie furtki, podobnie miałem w e34 otwarcie klapy = świecenie środka. W e39 poprostu mogę wyłączyć w e34 niestety nie było można i wkońcu wnerwiony zakleiłem taśmą przycisk, bo co coś robiłem aku żarło.