Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A po co? jak vmware ma montowanie dysków.

Mapowanie z vm jest bez możliwości zapisu na dysk.

Ale zawsze można pod xp vm dodać wirtualny dysk (np. z ISTA) i w pełni edytować

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a kto ci powiedzial ze jest bez?

2 po co to mapowac jak mozna zalogowac sie w maszynie jako admin i masz doste do czego chcesz

A znacie haslo, aby sie zalogować?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
a kto ci powiedzial ze jest bez?

Próbowałem zmieniać zawartość sss i ista przy mapowaniu i nie mogłem, odmowa dostępu.

Może to kwestia ustawienia vm, jeśli wiesz jakie to mnie oświeć..

Jak się nie znało hasła to trzeba było sobie poradzić w inny sposób.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam kolegów , przyznam sie że nie śledze na bierząco forum z braku czasu ale licze że ktos życzliwy mi pomoże . Otóż od kilku lat używam inpy , Dis oraz SSS progmana które dzięki kolegom z forum udało mi sie samemu uruchomić i chodzi do dziś . Do mojej E39 w zupełności mi to wystarczało ale od niedawna jestem nie do końca szczęśliwym :) (bo to już nie to co e39) posiadaczem E61 530d z 2005 roku i niestety mój Dis i SSS progman już sobie nie radzą . Zależy mi na aktualizacji softu w steronikach a w szczególności w CCC Proffesional bo czytałem że z nowszym softem na przykład chodzi MP3 no i w ogóle co by się nie działo nie mam juz odpowiedzniego sprzętu do mojej E61 . Więc moje pytanie , gdzie i jak najprościej i najtaniej uruchomić ISTA, i czy bez tego sobie z moją E61 nie poradzę . Dodam że mam fejs D-Can na USB i czytałem że na nim ponoć można użuwać ISTA ale czy na pewno i czy wszystko będzie działać . Lub jeśli będzie taka konieczność to gdzie i w co zainwestować . Z góry dziękuje za pomoc i podpowiedzi .
Opublikowano
Witam kolegów , przyznam sie że nie śledze na bierząco forum z braku czasu ale licze że ktos życzliwy mi pomoże . Otóż od kilku lat używam inpy , Dis oraz SSS progmana które dzięki kolegom z forum udało mi sie samemu uruchomić i chodzi do dziś . Do mojej E39 w zupełności mi to wystarczało ale od niedawna jestem nie do końca szczęśliwym :) (bo to już nie to co e39) posiadaczem E61 530d z 2005 roku i niestety mój Dis i SSS progman już sobie nie radzą . Zależy mi na aktualizacji softu w steronikach a w szczególności w CCC Proffesional bo czytałem że z nowszym softem na przykład chodzi MP3 no i w ogóle co by się nie działo nie mam juz odpowiedzniego sprzętu do mojej E61 . Więc moje pytanie , gdzie i jak najprościej i najtaniej uruchomić ISTA, i czy bez tego sobie z moją E61 nie poradzę . Dodam że mam fejs D-Can na USB i czytałem że na nim ponoć można użuwać ISTA ale czy na pewno i czy wszystko będzie działać . Lub jeśli będzie taka konieczność to gdzie i w co zainwestować . Z góry dziękuje za pomoc i podpowiedzi .

Kup ICOM ABC - Chiński klon (2000 zł) + pobierz ISID w najnowszej wersji. Będzie wtedy mógł bezpiecznie zaktualizować CCC i w sumie całe auto. Do CCC koniecznie ICOM B (MOST) w innym przypadku aktualizacja w e60 raczej nie powiedzie się i zajmie to ok 10 h.

Opublikowano
Witam i dziękuje za odpowiedz . A tego Icom mam kupić samego czy z dyskiem odrazu . Mam przeznaczonego juz do tego celu della d630 3gb ram i 300gb twardy chyba wystarczy .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak na ISTA w Vmware to trochę za słaby będzie ten dell. Natywne instalki mają na eBay większe ceny jak sam ICOM.

W e61 z 2005 spokojnie wszystko zrobisz pakietem Inpa ale do programowanie CCC ICOM jak najbardziej jest wskazany.

Opublikowano
Witam i dziękuje za odpowiedz . A tego Icom mam kupić samego czy z dyskiem odrazu . Mam przeznaczonego juz do tego celu della d630 3gb ram i 300gb twardy chyba wystarczy .

ICOMa kup bez dysku, ISID pobierzesz na VMWARE.

Zalatw lepiej lepszego lapka, z i5 lub i7 8GB ramu i dysk SSD, pobierz ISID 3.1 na vmware i masz wszystko co potrzeba i bardzo szybkie :)

Opublikowano

Też mam d630 i wsio śmiga.

Kup ssd i 4gb ram w jednej kości, wgraj najnowszy bios a17 (będzie widział do 8gb ram), 6gb na vmware wystarczy.

Jak dobrze poszukasz to i za free znajdziesz natywną wersje ista do d630 na klona.

Opublikowano
No właśnie bo przecież sprzedają te klony z dell-em d630 właśnie . No dobra to już wiem mniej więcej co musze kupić , teraz tylko trzeba kasy nazbierać. Liczyłem na to że może jest jakaś tańsza opcja uruchomienia isty na tym moim D-can ale dzięki za pomoc
Opublikowano

No bo jest, jak dobrze poszukasz :) to znajdziesz emulator i będziesz mógł pobawić się d-can.

Wtedy zobaczysz czy Ci odpowiada szybkość działania ista na vm przy tych 3gb ram i zwykłym hdd.

• Zarejestrowani
Opublikowano
bardzo szybkie :)

Popatrz a ja mam natywną instalkę na Core i7 podkręconym na 3,7ghz z 12gb ram i dyskiem SSD i wkur*wia mnie jak to wolno chodzi w porównaniu z innymi programami do diagnostyki/programowania , a Tobie na Wirtualnej działa bardzo szybko, normalnie magia :shock:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Ale co mnie to obchodzi? :mrgreen: Nie rozumiem, więc jak coś Cię "wkur*ia" to weź na wstrzymanie :D

Mi chodzi bardzo dobrze, po prostu ISTA ogólnie ładuje się długo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ISTA działa płynnie ale na przynajmniej i5/i7, SSD, 16 GB RAM. Mówienie że na Core2 duo działa ok to lekka niedorzeczność.

Sam posiadam laptopa Core2 duo z 4GB ram'u i w porównaniu z stacjonarnym i5-2500K, 16GB, SSD, 3xHDD to jest strasznie wolna.

Jedno autko sobie zdiagnozować na tydzień to można ale do normalnej pracy się nie nadaje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bardzo szybkie :)

Popatrz a ja mam natywną instalkę na Core i7 podkręconym na 3,7ghz z 12gb ram i dyskiem SSD i wkur*wia mnie jak to wolno chodzi w porównaniu z innymi programami do diagnostyki/programowania , a Tobie na Wirtualnej działa bardzo szybko, normalnie magia :shock:

12 gb ramu ? a na jakiej windzie ? 32 czy 64 bity jak 32 bit to sie nie dziw ze wolno bo i tak ci obsluzy niecale 4 gb, ale o tym pewnie wiesz...

Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
5 lat temu to można było takie pytanie zadawać. Ja nie widziałem żeby obecne i5/i7 były sprzedawane z 32-bit OS.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
5 lat temu to można było takie pytanie zadawać. Ja nie widziałem żeby obecne i5/i7 były sprzedawane z 32-bit OS.

nie chodzi z czym jest sprzedawane tylko na jakim jest postawine, czaisz roznice ? nie mow, ze na takim sprzecie, jezeli os go wykorzystuje, wolno to dziala..

Krzysztof
  • Zarejestrowani
Opublikowano

64bit wydawało mi się to oczywiste przy procku i7 i ilości ramu jaka opisałem.

znowu prędkość jest pojęciem względnie, dla jednych szybki jest matiz dla innych venom. Jednemu zapierdziela ista a innym muli inpa....

Jak dla mnie ista jest wolna, fakt faktem nowszy wersje śmigaja już szybciej niż np v48 ale dalej nie jest to komfortowe w pełni. V50 chodzi już PRAWIE jak bym tego chciał ale dalej nie jest to rakieta

Tel. +48-790-465-462

• Zarejestrowani
Opublikowano
A skad pomyl ze mam wolne ssd ? Wersja natywna ktora mam tez nie nalezy do najstarszych ;) A swoja droga wersja online tez slabo działa i moj komp ani net ( 60 mbit ) nie maja na to wplywu ot po prostu sa szybsze programy i taki jest fakt :8)

Tel. +48-790-465-462

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Obniżanie poziomu, I5 mało i7 możne być, a mi zapier.....ale na Q4 2,3gHz 6G ram jak szalony i żadne tam I-comy , starsze na 3 tranzystorach, troche nowsze d-can a najnowsze po drucie,TO SIĘ NAZYWA DOPIERO I_COM ABC czy to możliwe ?? :mrgreen: heheh możliwe, możliwe, :D :D :D :D - :cry2: płakać i sprzedawać chińskie śmieci pod nazwa I-COM

dodam że bez VM zapierda//la se , a co można :cool2: można, można kur zapiał :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam głowice ICOM ABC (klona) jaki jest najnowszy soft do tego? i czy jest w wersji PL bo z tego co wiem to ISTA D jest ENG a ISTA P jest PL ale może coś się zmieniło?.

I najważniejsze skąd go zassać.

• 1 miesiąc temu...