Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Silnik to silnik, nie montuje sie go z lewej albo z prawej strony

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
Silnik m50 bez vanosa jest podany przebieg w kilometrach jest to cyfra niewielka jak na ten rocznik albo ktos tak nie udanie przeliczył angielską mile albo to zwykła reklama i nie ma co na to potrzeć ale gość daje 14 dni gwarancji rozruchowej i silnik jest z demontażu a nie z rozbitka
Opublikowano
Przed demontażem silnika najlepiej przejechać sie samochodem jak jest w całości.Jeśli silnik mamy wyciągnięty to trzeba zaufać sprzedającemu,który i tak poda nam zaniżony przebieg.. :mrgreen: Dobrze,że daje gwarancję rozruchową..
Opublikowano
Chociaz nie chodzony na gazie.

LPG niszczy silniki tylko tym, którzy go nie mają, albo tym którzy są zbyt skąpi żeby zainwestować w dobrą instalację sekwencyjną i pakują przestarzałe instalacje I-II generacji :wink:

Silnik z anglika może okazać się takim samym bublem jaki możesz kupić z kraju, ale równie dobrze może okazać się takim samym dobrym silnikiem jaki możesz też kupić w kraju. Generalnie loteria jak każdy zakup silnika. W gwarancje to bym nazbyt nie wierzył, może jestem przewrażliwiony,ale osób które kupiły padło z gwarancją nawet na tym Forum kilka było, więc pierwszorzędną sprawą jest możliwość sprawdzenia silnika, najlepiej jeszcze w aucie bo potem może się okazać że sprzedający ma Cię głęboko w poważaniu i nie ma zamiaru zwrócić pieniędzy i co mu zrobisz? Do sprawdzenia podstawowe sprawy, kompresja, płynność pracy, stan i poziom płynów oraz widoczne wycieki itd. bez oględzin u mechanika tego silnika w aucie z którego pochodzi nie dałbym za niego nawet 200zł :norty:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano

Być może i masz rację, w każdym bądź razie przejechałem 200 może 250 tys km na gazie i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. A przyspieszone zużycie silnika nawet jeśli występuje, to w jednostkach tak wiekowych jak moja czy Twoja nie ma większego znaczenia, po prostu po 20 latach użytkowania kapitalny się silnikowi należy więc gaz już mu zbytnio nie zaszkodzi :norty:

Po za tym jeśli gaz niszczy Twój silnik to czemu na nim jeździsz? :norty:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Jezdze z wiadomych powodow. Pogodzilem sie z tym i kazdy jezdzac na LPG godzi sie na tego typu rzeczy. Kapitalny remont mojego silnika chyba nie nastapi nigdy. Prędzej buda sie rozpadnie. Ma dopiero najechane 195tys z tego ze 30-40tys na gazie. Nie jestem dokaldnie pewny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mój ma na gazie przejechane ponad 400 tyś i nic do dziś się nie dzieje
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg