Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Ile on pali?? Srednio?? Tzn biorąc pod uwage ze silnik jest w dobrym stanie itp?? Bo zstanawiam sie nad takim autkiem i obawiam sie czy bede mial za co lac do niego :D Autko jest z 1985 r. Ogolnie cos moze o tym silniku?? :) Ile gazu pali a ile benzynki ?? :) Bo gazik na bank załoze :)
Opublikowano

Mój braciszek ma E30 z silnikiem 2,7 lecz z 87 roku i bardzo sobie chwali jazdę nim.

Silnik jest rozwiązany dla celów ekonomicznej jazdy i tak też jest. Pali mu 8-9l/100 benzyny i na gazie dobrze się spisuje. Potrafi również wgniatać w fotel pomimo zmniejszonych obrotów silnika w pierwszych modelach. U brata obrotomierz jest już do 7 tys . gdyż jego model mieści się w tym krótkim okresie produkcji zmodernizowanego modelu. Ale silnik jest wytrzymały, żywotny i ekonomiczny nie ujmujac wiele na dynamice przyśpieszenia.

Opublikowano

Moje palilo 15-19l/100km w miescie i 12l/100km w trasie.

Ale to bylo 2.7 z glowica i osprzetem 2.5i ;)

Jezdzilo i brzmialo super!

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
Hehe :) No tak.ALe czy to jest Realne osiagniecie w takim silniku (seryjnym) spalania ok 9 l?? Wszak to 2,7 pojemnosci ... Nie to ze neguje ale troszke nierealne mi sie to wydaje :)
Opublikowano
Ciężka noga nie oznacza dużego spalania. Można jeździć płynnie i dynamicznie. Nie przespieszać po to żeby zaraz hamować (na komplecie klocków hamulcowych zrobiłem 60Tkm). W 15 litrach średnio musisz się zmieścić. Jeżeli się nie zmieścisz tzn, że auto jest uszkodzone. Moje 325i w okresie wiosna-jesień pali 10,5-11 litrów benzyny w mieście, a rekord na trasie to 7,5l/100 na dystansie 650km z trzema osobami i bagażem.
Opublikowano
Powiedzmy ze mam srednio-cięzką noge. W 15 litrach LPG zmieszciłbym sie srednio?? :|

Ja mam takie autko - tyle ze silnik takze z malymi juz modami ;), na trasie Pb palil ok 8-9 w miescie 12, gazu na trasie pali 10-11, w miescie 15-17 ale ni eoszczedzam auta.

Na trasie Slupsk Lebork (ok 50 km) wyszla mi srednia 140km/h a spalanie mierzone dokladnie 12,5 litra gazu wiec jest to super silniczek :)

ja szczerze polecam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Ja jeździłem ok 4 lat E30 2,7 w automaciku i z gazem.

O spalaniu benzyny się nie wypowiem, bo mało na na benzynie jeździłęm.

Jeśli chodzi o spalania gazu to po mieście (warszawa) 18-20 l/100 km. w trasie 11-13 l/100 km. Generalnie bardzo fajny wóz :).

Pozdrawiam.

Opublikowano
Moja była e28 525e '85 w 4 osoby plus bagaż na trasie gdzie cały czas jechałem z prędkościami ok 140km/h lub nieraz nawet szybciej spaliła 8.2 litra benzyny, mojemu koledze e30 325e spaliła w trasie coś około 6 litrów przy spokojnej jeździe także one naprawdę bardzo ładnie spalają.
www.sosen.pl
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

poprzednai buma e23 732 1985 spalała średnio 15l/gazu o benzynie sie nie wypowiem bo kupiłem ja z uszkodzonym przepływomierzem.

Obecnie e34 525 średnio spala 9-10 l PB/100 km wiec nawet nie myśle o gazie tym bardziej że wymaga sekwencji, a wiem z doświadczenia co to uszkodzony przepływomierz. Dobrze sie zastanów zanim założysz gaz!

sprawdź cene kabli świec kopułki i porządnej instalacji inaczej poznasz cene przepływomierza , obudowy filtra i gum łączących. Klapa p.wybuch ci nie pomoże.

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam 525e z 85r i przy jezdzie do 100km/h pali 8l. Niewazne czy miasto czy trasa. Przy 70km/h pali 6l.

Za to jak gaz uzywany on-off to 12-14l normalka.

Fajna jest zywotnosc tych silnikow - ja mam zrobione juz 570tys i narazie smiga. Silnik ogolnie ma fajny moment od zera - na 3biegu pod kazda gore bez gazu podjedzie :)

Opublikowano
Moja 325e z silnikiem 2,7 litra pali na trasie max 10 litra gazu (nieważne jak jadę) A w mieście max(12 gazu) ale to przy bardzo ostrej jezdzie. Bardzo fajny samochod polecam.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614