Skocz do zawartości

uszczelka drzwi

przemek.ch

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Znaleźć używkę w stanie przynajmniej dobrym to cud.Jest to element nietrwały wyciera się w okolicy zamka,80% E39 ma porwane, chyba że ktoś już wymienił.Poza tym występują w różnej kolorystyce tego zamszu od strony wnętrza.
ec2Wze6.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Gdzieś czytałem o przypadku stukaniu w drzwiach/boczkach i finalnie okazało się, że to rygiel ten od drzwi co jest przykręcany na słupku środkowym. On się jakoś obluzował na śrubach czy coś w tym stylu i trzeba go było poprawić. Nie wiem czy nawet na tym forum a historia nie gościła...

Pzdr.

Gdzieś czytałem o przypadku stukaniu w drzwiach/boczkach i finalnie okazało się, że to rygiel ten od drzwi co jest przykręcany na słupku środkowym. On się jakoś obluzował na śrubach czy coś w tym stylu i trzeba go było poprawić. Nie wiem czy nawet na tym forum a historia nie gościła...

Pzdr.

dokladnie, u mnie taka byla przyczyna stukow

Odnawiam temat ponieważ też mam problem ze skrzypiącymi drzwiami.Też mam wytartą uszczelkę w typowym dla e 39 miejscu. Jest to dość dziwna sprawa, bo uszczelka jest juz wytarta bardzo długo i nigdy wczesniej nie miałem takiego problemu.Ciekawe tez jest to że gdy mam zamkniętą szybe do końca wszystko trzeszczt a gdny uchyle ja pare milimetrow jest cisza :? :?

Co może być tego przyczyna??

Bardzo nie to denerwuje bo wiadomo jakie mamy drogi Dziwne to jest bo wcześniej była cisza,mimo ze uszczelka jest wytarta.

Dzisiaj zauważylem że nawet gdy opuszczę szybe te pare milimetrów też trzeszcy.Dopiero gdy opuczczę całą szybe jest cisza. Nie mam pomysłu co może byc przyczyna.

O ile mnie pamięć nie myli to zdaje się, że kolega dani3011 miał takie skrzypienie i on miał zdaje się przesmarowaną gdzieś właśnie górną uszczelkę w drzwiach.

Zapytaj go to może opisze Ci to dokładnie gdzie i czym.

Pzdr.

Ja miałem taki problem: podczas jazdy był efekt trzeszczenia tapicerki i pewnego dnia zauważyłem/ zwróciłem uwagę, że na pewnej odległości uszczelka jest szorstka i cienka jak nie powiem co. Przyczyną jest luz na plastikowym trzpieniu zamka, mocowanym do ramy drzwi: jak plastik się zużyje, to zamknięte drzwi mają możliwość delikatnego ruchu i takiego denerwującego popiskiwania na nierównościach. Najłatwiej to zdiagnozować na postoju: wystarczy otworzyć tylne drzwi, aby mieć dostęp do tylnej krawędzi przednich i trzeba uchwycić za tylną krawędź przednich drzwi i poruszać góra/dół. Ja sprawę rozwiązałem bardzo szybko: nawinąłem dwa "obroty" taśmy izolacyjnej na trzpień i jest cisza jak Ojciec Rydzyk zasiał :-)

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png