Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam , tak jak w temacie , oglądałem juz kilka filmikow na youtobie i zawsze u nich lekko wychodzily a u mnie ani drgnie nawet na sile :duh: Macie jakies pomysly jak z tym poradzic zeby nie polamac zaczepow :?:
Opublikowano

Zaczynasz od lewej/prawej strony (od chłodnicy), kończysz na zaczepie trzymającym nadkole - ten najtrudniej wypiąć, ja pomagałem sobie śrubokrętem. Ogólnie listwy są bardzo wytrzymałe, zaczepy nie powinny się połamać.

P.S.

Zerknij na regulamin forum i popraw tytuł... :cool2:

Po co jeździć jak można latać...BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem ze tytuł zly ale strasznie mi sie spieszy chcem dzis to zrobic.,a mozesz mi napisac w jaki sposob je wyjmowac , jak tym srubokretem pomagales?
Opublikowano
Wiem ze tytuł zly ale strasznie mi sie spieszy chcem dzis to zrobic.,a mozesz mi napisac w jaki sposob je wyjmowac , jak tym srubokretem pomagales?

w mocowaniu nadkola masz podłużną dziure w którą wchodzi plastikowy trzepień( :) )musisz odgiąc listwe tak by odlsłonić te miejsce i wsadzić srubokręt pod ten trzpień...i pociagnać :) śrubokręt musi być "szczupły". Ja u siebie połamałem jeden zaczep, drugi odpinałem za pomoca srubokręta i poszedł bez problemu :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam juz problem z tym pierwszym zatrzaskiem od chłodnicy , za h..... niechce wyskoczyc :mad2: jak wyjmowalem te uszczelki na gorze lampy to tez oblamalem po jednym zatrzasku tym najnizszym bo inaczej to w zyciu bym jej nie wyrwal :duh: , a koles na filmikach jedna reka je wyciaga , czarodziej jakis czy co , albo juz je ze 100 razy wyjmowal :?:
Opublikowano
Ja mam juz problem z tym pierwszym zatrzaskiem od chłodnicy , za h..... niechce wyskoczyc :mad2: jak wyjmowalem te uszczelki na gorze lampy to tez oblamalem po jednym zatrzasku tym najnizszym bo inaczej to w zyciu bym jej nie wyrwal :duh: , a koles na filmikach jedna reka je wyciaga , czarodziej jakis czy co , albo juz je ze 100 razy wyjmowal :?:

moze miales tam cos robionego i nawet o tym nie wiesz.. a jest teraz jakos nie standardowo przymoconwane..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie no wszystko tak jak u każdego , a wyjsc za h...... nie chce!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie no wszystko tak jak u każdego , a wyjsc za h...... nie chce!!!

powiedz mi czy masz spryskiwacze lamp

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niemam spryskiwaczy i klejone tez nic nie bylo bo by bylo cos widac , a ja nawet troche srubokretem wpychalem ten zatrzask i on sie rusza ale plastik nie wyskakuje :mad2: ma ktos moze jakis filmik na ktorym dobrze widac jak ktos to wyjmuje ????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no panowie misja wykonana , ale zeby bylo smieszniej zaczelem zdejmowac ja od nadkola a potem to juz sama wyskoczyla :D Mam jeszcze pytanie czy zeby wlozyc ringi ccfl musze koniecznie wykrecic lampe??? wszystko jest juz gotowe nawet postojowni wyjąłem , wiec teraz to tylko zamontowac ringi na te zatrzaski przepuscic kabelki przez otwor po postojowkach i zlozyc wszystko do kupy :roll: Dobrze pisze????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli dasz rade ściągnąć klosz nie wyciągając lamp to mozesz zakładać ringi, ale nie na same spinki. Kp sobie klej poksipol przezroczysy i to sklej. Wiekszość osób tak montowało swoje ringi.

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no dobra dam troche silikonu . mam jeszcze jedno pytanie po rozmontowaniu lampy zauważyłem ze ten chromowany plastik (odbłyśnik to sie chyba nazywa) na dole jest wypalony chyba bo zszedl z niego ten srebny lakier troche , co mozna z tym zrobic bo czytalem ze przez to lampy slabiej swieca :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no dobra dam troche silikonu . mam jeszcze jedno pytanie po rozmontowaniu lampy zauważyłem ze ten chromowany plastik (odbłyśnik to sie chyba nazywa) na dole jest wypalony chyba bo zszedl z niego ten srebny lakier troche , co mozna z tym zrobic bo czytalem ze przez to lampy slabiej swieca :?:

Ne dawaj silikonu tylko kup ten klej, co do lamp rzeczywiście tak sie dzieje i albo wymiana albo regeneracja

Sprzedam

Opublikowano
oczywiscie ze nie ma, bylo juz wiele razy w dziale o ringach i swiatlach dziennych. Nie mozna na tym jezdzic mimo ze sprzedajacy tak twierdzi, wiadomo on chce zarobic i ma gdzies wasze dowody rejestracyjne czy mandaty ktore dostaniecie :)
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wie ktos jak to zamontować ? bo to nie tak jak z ringami zwyklymi tu trzeba podpiac pod zero drugi kabel pod stacyjke lub radio a trzeci pod swiatla mijania ale jak to zrobic?
  • 5 tygodni później...