Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam problem..od czasu zakupu beemi (jakies 2 tyg)jeszcze ani razu mi sie nic nie wyswietliło na zegarach pod przebiegiem..myslałem ze tak ma byc,ale dzisiaj próbowałem zrobić test licznika,i nic mi tam nie wyskakuje..porzebieg mi pokazuje normalnie,resetuje sie tymczasowy przebieg prawym przyciskiem działa,ale pod tym nic niema...co to może być?jakies sugestie?prosze o pomoc
Opublikowano
ee odrazu taki czarny scenariusz??heh..nie nie przebieg mam udokumentowany,auto z uk,mam wszystkie przeglądy z stanami liczników,ogólnie full service history..co do przebiegu to jestem raczej pewny...jakieś inne sugestie??
Opublikowano
ale jaja!!sprawdzałem teraz dokładnie i przy ostatnim teście auto miało 119 tyś mil to było 10 miesięcy temu!!a jak ja go kupowałem miało 118 tys mil!!że ja tego nie zauważyłem:(qurwa ale jestem zły)Grzesiek pewnie masz racje ktoś grzebał i zjebał...ale co za debil zamiast cofnąć na 125 tys powiedzmy to cofnoł wiecej niz w papierach pokazane jest...smutno,ale co zrobić..
Opublikowano
A może przepaliło Ci się 5 żarówek od podświetlenia "tego pod przebiegiem"? Ale najpierw sprawdź bezpieczniki ^^
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
tak żebym ja jeszcze wiedział którego bezpiecznika mam szukać.. :mad2: ja nie kumaty,dopiero co zaczynam nauke..da sie mnie jakoś naprowadzic??
Opublikowano
przykra sprawa :cry: . musisz go wyjąc i rozebrać może coś nie podłączyli albo przerwali jakąś ścieżkę. jeżeli świeci linijka wyżej to nie bezpiecznik.
Opublikowano
Być może to jednak samo podświetlenie padło. Przyjrzyj się w dzień czy może czegoś nie widać, czy coś się tam nie wyświetla...
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
heh,ale ja mam najebane pod sufitką!!mam na liczniku 128 tys ..uff...a ja juz zjebałem właściciela,dobrze ze wysłałem mu wiadomosc a nie dzwoniłem..heh..ale ulga,bo wszytsko mam udokumentowane,silniczek igiełka,w srodku auto nie poniszczone itd..może akurat stan prawdziwy,choć wydaje mi sie że tak..:)
Opublikowano
A może i tamto Ci działa tylko po prostu nie ma błędów i nic nie wyświetla :P
Opublikowano

a to tyllko wyswietla jak błedy są?tak jak pisałem,próbowałem test licznika zrobić i echo..nie pokazuje sie nic..

a błęy sa napewno bo np.sensory tylnie nie działąją,ale przednie już tak..i mam taki przycisk na kierownicy w górnym prawym rogu(ikonka zegara)tez jak naciskam nic sie nie ukazuje mym oczom..

Opublikowano
tam nie wyświetlaja się żadne błędy tylko temperatura zew.,średnie spalanie,przebieg na paliwie w baku, średnia prędkość. Zmienaiasz kolejność przyciskiem BC w manetce kierunków.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
qurwa , zjebał...,najebane,zjebałem

Kolego na forum nie używamy wulgaryzmów,nie wiem czy to zauważyłeś.Pokaż że BMW jeżdżą ludzie z kulturą i polską wymową.Forum to nie miejsce dla meneli co to stoją pod sklepem lub budką z piwem i co drugie słowo to *******.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ok.wporzadku..emocje..a z tym menelem darowalbys sobie ojcze Rydzyku,bo to ze ty jezdzisz swoja bmw do kosciola w niedziele,to nie znaczy ze ja jestem menelem spod sklepu.. :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym menelem nie miałem na myśli Ciebie jeżeli tak to odebrałeś to PRZEPRASZAM .Miałem na myśli to,że tego języka niech sobie używają właśnie ci pod sklepem.Może faktycznie źle to sformułowałem.Na zgodę :handshake:
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
CIHY525 i kościół :mrgreen: .Pogadaliście sobie "qurwa" to do tematu-działa już już ten wyświetlacz czy nie.Masz po lifie więc za pomocą manetki spróbuj włączyć,a nie szukaj na razie testów.Raz kliknij w BC na manetce i zaskoczy.Przecież testy pokazuje w tym wyżej wąskim.No chyba że masz jakiś inny typ licznika,choćnie sądze.POzdr
Opublikowano
dzieki chlopaki,teraz jestem w pracy,jak tylko sprawdze to napisze..pozdro
Opublikowano
chlopaki naciskam ten BC i echo..nie wyskakuje nic pod przebiegiem..gorny rzad dziala,dolny lipton
Opublikowano
tam nie wyświetlaja się żadne błędy tylko temperatura zew.,średnie spalanie,przebieg na paliwie w baku, średnia prędkość. Zmienaiasz kolejność przyciskiem BC w manetce kierunków.

a np błąd skrzyni (trans. failsafe prog.) :?: Też się wyświetla a że bardzo rzadko to inna kwestia ale pisząc że nie wyświetlają się żadne błędy piszesz nieprawdę :]

Opublikowano
chlopaki naciskam ten BC i echo..nie wyskakuje nic pod przebiegiem..gorny rzad dziala,dolny lipton

Przyglądałeś się? Kompletnie nic nie widać? Ja obstawiam podświetlenie a jeśli nie to coś z zegarami. Może ktoś sam próbował np wymienić elastomer no i dał ciała i tak zostawił

Opublikowano
tak nic sie nie swieci..martwo tam.swiecilem latarka i nic nie bylo widac.dodam ze komputer pokladowy na konsoli dziala,nie wyswietlaja sie tylko numery plyt w zmieniarce od 1 do 3 bo 4,5 i 6 juz jest spikselowane ale widac..kontrolki na zegarach tempomatu,dlugich swiatel,abs itd widac,tylko nie widac na tym szerszym ekraniku pod przebiegiem..
Opublikowano

to co zauwazylem jeszcźe ze nie dziala to sensory tylnie(przednie dzialaja)ii ikonka od swiec mi sie jeszcze nie palila przy uruchamianiu silnika,moze to dlatego ze temp.zawsze byla powyzej 10 C,ale

w mojej e36 325tds pałila sie zawsze..pomoze ktos?samo podlaczenie do komputera w uk 45 funtow..,a naprawy to juz kosmos cenowy totalny..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie odswieżam..pomóżcie z tym licznikiem..

http://images37.fotosik.pl/923/bcaf375d65c20f92gen.jpg

Jak widać na zdjęciu wszytskie kontrolki sie palą,jedynie co nie działą to pole pod przebiegiem....co ciekawe sensory tylnie mi nie działąją a szłyszałem ze sprawa może być połączona ze sobą..(tasma lcd odklejona co podobno powoduje też utrate tylnich sensoró)..prosze o pomoc..