Skocz do zawartości

Nie chce zapalic. Help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bmw 318 91r.

w wiec tak, jazdzilem w srode zajechalem do kolesi zgsiłem auto poszłem do niego, po wyjsci od niego nie chciał zapalic. prubowalismy na pych tez nie zapalił. Ulice dalej był mechanik wiec postanowilismy zaciągnąc do niego, w połowie drogi do mechanika samochód zaplił, wiec dałem spokój z tym mechanikiem. Wczoraj znowu skubany nie chciał zapalic.Panowie pomocy co to moze byc. Jestem słabym mechanikiem, wiec wchodzi w gre tylko mechanik. Auto jest przerobione na gaz. Mieszkam w malym miescie wiec dobrego mechanika do bmw moge nie znalesc. Poradzcie cos co to moze byc.Rozrusznik kreci, iskar jest. Czasami jakby łapał i chciał zapalic ale pozniej znów tylko kreci rozróznik i nic.

Opublikowano
na slabszym akumulatorze tez powinien odpalic... ja u siebie mialem bardzo podobne objawy- mialem na zwyklym gazie i mikserze. u mnie byla to sonda lambda. silnik krecil i krecil ale nie zaskakiwał a jak zapalił to chodzil od razu na "sucho" na gazie :roll:
Opublikowano

Powoli może dawać o sobie pompa paliwa. Czasem puknięcie w bak od spodu podczas kręcenia silnikiem ją reanimuje. :D

Gdy będziesz miał ponownie taką sytuację to podaj zasilanie na bezpiecznik 18 w skrzynce bezpieczników i przysłuchaj się czy pomopa kręci.

Opublikowano

Auto paliło do tej bardzo dobrze. Akumulator dobry jest bo nowy, nie strzela na gazie.

Zaprowadziłem do mechanika dzisiaj. Zawesze jak przekręcało sie kluczyk do było słuchac taki sykk, teraz nie ma go. mechanik powiedział ze to moze byc pompa paliwowa. jutro powiedział ze sie tym zajmie sprawdzi. Wspomne mu jeszcze jutro o tej sondzie lambda

Dzieki za odpowiedzi.

Opublikowano

daj spokój z tą sondą!!!!! jak odepniesz sondę to auto odpala normalnie i jeździ bez większych problemów ....

jak koledzy wyzej wspomnieli też stawiam na pompę!!! a wyjąć ją i sprawdzić to 15min

Opublikowano
uszkodzona sonda to większe zuzycie paliwa i nierówna praca silnika itd... ale silnik powinien odpalać normalnie bo silnik zawsze uruchamia się na sztywno !czyli chodzi według parametrów na stałe zapisanych w pamieci komputera tzw. MAPY a dopiero po około 15sekundach jak odczyta parametry z czujników zaczyna na ich podstawie zmieniać parametry pracy silnika...