Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w tytule, dzisiaj stałem się właścicielem swojego 1- go BMW , 530d M Pakiet , nawi pro. HUD, siedzenia komfort, itd .

Pierwsze wrażenie - nic nie stuka i nie trzeszczy . Tak naprawdę to dopiero poznaję swój samochód i nie napiszę dzisiaj nic czego Wy nie wiecie.

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie kolor - katalogowo smolista czerń / real czerń wpadająca w granat oraz działanie HUD-a .

Z upływem czasu mam nadzieję iż auto wielokrotnie mnie mile zaskoczy..

PozdrawiamF

Opublikowano
Super autko, gratulacje. HUD już jest kolorowe? Internet jest?
Opublikowano
Gratulacje! Piekne auto :) jaki w środku?

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano

Pierwsze wrażenie - nic nie stuka i nie trzeszczy .

:shock: :shock: :shock:

http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif
Opublikowano

Internet tylko w ale w telefonie ...

HUD w ciągu dnia swieci na biało , ale kiedy wyjeżdzałem z garażu ( zaciemniony ) zauważyłem kolor pomarańczowy .

Opublikowano

Pierwsze wrażenie - nic nie stuka i nie trzeszczy .

:shock: :shock: :shock:

Czytając to forum , niestety byłem i na to zjawisko przygotowany ,

Opublikowano
Gratulacje! Piekne auto :) jaki w środku?

Środek w skórze - kolog cegła - rudy , trochę inny odcień niż się spodziewałem , ale jest ok

podsufitka ciemna - z pakietu M.

monitory w tyłu , zamówienie i zamocowane w salonie .

Opublikowano

HUD w ciągu dnia swieci na biało , ale kiedy wyjeżdzałem z garażu ( zaciemniony ) zauważyłem kolor pomarańczowy .

Dziwne. W USA już od marca podobno HUD jest kolorowy (tak jak na str.16 i 41 tutaj: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2010/_shared/pdf/5series_saloon_catalogue.pdf ) oraz jest extended black panel na desce rozdzielczej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gratuluje, czekamy na foty i relacje jak sie sprawuje
Opublikowano
Środek w skórze - kolog cegła - rudy , trochę inny odcień niż się spodziewałem

Odnośnie koloru tapicerki - rozumiem, że zamówiłeś beżową... ( dopytuję, ponieważ waham się pomiędzy beżem a ostrygą/czarny )

Opublikowano

Odnośnie koloru tapicerki - rozumiem, że zamówiłeś beżową... ( dopytuję, ponieważ waham się pomiędzy beżem a ostrygą/czarny )

Wydaje mi się, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie co do koloru tapicerki w aucie kolegi FBS44 :)

Co do Twojego wyboru - jeżeli jest tak samo jak w przypadku e60 czy X1 - odradzam beż. Wygląda to słabo jeśli są dywany i cała tapicerka (dosłownie wszystko) beżowe. Ostryga z czarnym dywanem jest fajna, tylko jest pytanie o kwestie praktyczne :) Ale jeśli z tym się liczysz, to bierz ostrygę.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Co do Twojego wyboru - jeżeli jest tak samo jak w przypadku e60 czy X1 - odradzam beż. Wygląda to słabo jeśli są dywany i cała tapicerka (dosłownie wszystko) beżowe. Ostryga z czarnym dywanem jest fajna, tylko jest pytanie o kwestie praktyczne :) Ale jeśli z tym się liczysz, to bierz ostrygę.

Wiesz, wygląd to kwestia indywidualna, ale powiem ci, że jeżeli chodzi o praktyczność to jasne kolory są... łatwiejsze w utrzymaniu niż ciemne. Na jasnym nie widać kurzu, a o skórę trzeba po prostu dbać - raz na 3 miechy dać do konserwacji i czyszczenia (z resztą z czarnym wnętrzem też powinno się tak robić jeżeli chcesz mieć ładnie utrzymaną skórkę) Sam mam w swoim wszystko jasne - beż i jasny brąz i wszystko wygląda świetnie, mimo upływu 5 lat...

Opublikowano

Wiesz, wygląd to kwestia indywidualna, ale powiem ci, że jeżeli chodzi o praktyczność to jasne kolory są... łatwiejsze w utrzymaniu niż ciemne. Na jasnym nie widać kurzu, a o skórę trzeba po prostu dbać - raz na 3 miechy dać do konserwacji i czyszczenia (z resztą z czarnym wnętrzem też powinno się tak robić jeżeli chcesz mieć ładnie utrzymaną skórkę) Sam mam w swoim wszystko jasne - beż i jasny brąz i wszystko wygląda świetnie, mimo upływu 5 lat...

Obawiam się że się mylisz.

W e60 - czarna skóra dakota, czyszczona raz na jakiś czas i konserwowana (nie trzeba nikomu dawać do konserwacji) - wygląda świetnie przy przebiegu 110k km.

W X1 - przebieg 8 tys km, auto odebrane w grudniu, skóra już kilkukrotnie myta bo po prostu zostaje kolor jeansów, a skóra wówczas wygląda na mega brudną. Gdzie ta praktyczność? Chyba że ktoś non stop w garniturze jeździ, to co innego..

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

W e60 - czarna skóra dakota, czyszczona raz na jakiś czas i konserwowana (nie trzeba nikomu dawać do konserwacji) - wygląda świetnie przy przebiegu 110k km.

W X1 - przebieg 8 tys km, auto odebrane w grudniu, skóra już kilkukrotnie myta bo po prostu zostaje kolor jeansów, a skóra wówczas wygląda na mega brudną. Gdzie ta praktyczność? Chyba że ktoś non stop w garniturze jeździ, to co innego..

Powiedział mi sprzedawca: jak Pan nosi dobre jeansy (np. DG) to będzie OK. Ale jak Zara to będą brudzić.

Wybrałem wówczas czarną skórę...

Opublikowano

Zamówiłem dakotę cynamon ale nie miałem możliwości zweryfikowania jak wygląda w realu , w salonach w w-wie stały auta z tapicerką: czarną , ostrygową oraz beż.

Podobnie jest z lakierem , czerń smolista to czerń granatowa ..

Opublikowano

Dziwne. W USA już od marca podobno HUD jest kolorowy (tak jak na str.16 i 41 tutaj: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2010/_shared/pdf/5series_saloon_catalogue.pdf ) oraz jest extended black panel na desce rozdzielczej

HUD jest kolorowy , ale w moim przypadku kiedy nie mam opcji rozpoznawania znaków , oraz infa nt, zmiany pasa ruchu w stanadzie kiedy jadę bez nawigacji wyświetla mi tylko i wyłacznie prędkość , w ciągu dnia na biało , po zmierzchu na pomorańczowo.

Opublikowano

Czytając Twój post o kolorze "cegła-rudy", nie byłem właśnie pewny czy mówisz o beżu, czy też o cynamonie... Jeśli cynamon, to ok.

Chociaż beż na zdjęciach, także nie oddaje rzeczywistego koloru. Kiedyś oglądając katalog byłem wręcz pewny, że widziałem kolor beż/czarny. Dopiero później do mnie dotarło, że takiej konfiguracji nie ma. Ale na tych zdjęciach ostryga wyglądała iście beżowo...

Niestety nie wszystko można obejrzeć na żywo przed kupnem, a szkoda...

Opublikowano
Czytając Twój post o kolorze "cegła-rudy", nie byłem właśnie pewny czy mówisz o beżu, czy też o cynamonie... Jeśli cynamon, to ok.

Chociaż beż na zdjęciach, także nie oddaje rzeczywistego koloru. Kiedyś oglądając katalog byłem wręcz pewny, że widziałem kolor beż/czarny. Dopiero później do mnie dotarło, że takiej konfiguracji nie ma. Ale na tych zdjęciach ostryga wyglądała iście beżowo...

Niestety nie wszystko można obejrzeć na żywo przed kupnem, a szkoda...

Ostryga jest dla mnie kolorem białym - nie brałem tego koloru pod uwagę , ale zauważyłem że na rynku niemieckim jest dużo "5" z ostrygą.

a propos mojego weryfikowania pewnych rzeczy , to powiem Ci że byłem w salonie na długo przed zakupem , a samego zakupu dokonałem przez telefon.

Konfigurowałem swoje auto na sucho .

Opublikowano

Z tymi kolorami to jest różnie. Zależy od zdjęcia.

Zobaczcie na to zdjęcie: http://img2.netcarshow.com/BMW-5-Series_2011_1280x960_wallpaper_b4.jpg Na początku myślałem, że jest to ostrygowy, ale słupek B jest wyraźnie jaśniejszy od reszty, czyli wychodzi na to, że na tym zdjęciu jest kolor beżowy. No, bo chyba w kolor sufitu jest zawsze taki sam (w standardzie), tak?

Z kolei na tym http://www.bmw.pl/_common/shared/newvehicles/5series/sedan/2010/showroom/gallery/img/wallpaper_21_big.jpg sufit i skóra jest taka sama i wygląda na beż.

Sam już nie wiem... Są 2 odcienie sufitu?

Jak byłem oglądać piątkę, to na zewnątrz i w środku salonu były takie same wersje (ostryga i czerń) i wnętrze tej na zewnątrz wydawało mi się białe a tej wewnątrz beżowe. (dziwnie to brzmi :D )

Opublikowano
Ta 1 tapicerka to jest ostryg, ta 2 to beż

Też bym tak stawiał. U mnie ostryga tak wygląda

Opublikowano
Z tego co mi się wydaje to ostryga występuje w dwóch wariantach: ostryga/ostryga - wtedy deska i górne części dżwi są szare lub ostryga/czerń - wtedy wykładzina podłogi i dolne części dżwi są czarne. Wg. mnie żaden z tych obrazków nie pasuje do tego opisu i dlatego stawiam na beż w obu przypadkach (różnica zdjęć).