Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam coś z moim zawieszeniem jest chyba nie tak gdy wchodzę w zakręt buda się mocno według mnie i jak na bmw przechyla nie czuje się pewnie przy mocniejszych zakrętach amorki dobre sprężyny dwie nowe z przodu, zerknijcie na odstęp pomiędzy kołem a błotnikiem nie za wysoko?

http://imageshack.us/f/15/beztytuunwi.jpg/

Edytowane przez grzechusk
Opublikowano

E46 stabi miały w serii.

Na tym zdjęciu wygląda, że masz straszną kozę. Dobre amory i sprężyny masz. Może od innej wersji silnikowej?

BMW z seryjną zawiechą i tak mocno się przechylają w zakrętach.

Opublikowano
Sprężyny miałem z czerwoną kropką z przodu co wymieniałem na kielichu też była czerwone oznaczenie wysokość była identyczna jak teraz po wymianie amorki z tego co pamiętam z Monroe i faktycznie z przodu stoi jak Honker później odbija też się to w zakrętach, widziałem inne 316/318 i nie które nie stały tak wysoko, felga 17' opony 205/45/17
Opublikowano
Sprawdź czy te sprężyny i amory są do Twojego samochodu. Amory po numerze części na nich, na sprężynach nie znajdziesz chyba numeru.
Opublikowano
Jak dawno wymieniałeś te amorki i sprężyny? Może muszą się ułożyć/ubić tak jakby, miałem tak w mercedesie moim, że po wymianie przód był zadarty do góry lekko, po jakimś czasie samo usiadło i przód jest ciut niżej od tyłu:) Ale nie sądzę żeby w twoim przypadku aż tak mocno się to wszystko z przodu obniżyło, bo przód masz zadarty do góry jak nie wiem co, chyba ci złe sprężynki sprzedali kolego, jedź do sklepu, w którym kupowałeś i powiedz jak wygląda sytuacja i niech zobaczą sobie na auto jak wygląda, że to na 100% za twarde sprężyny bo innej opcji raczej nie ma według mnie.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano

rozmiar opony to jest prawidlowy?

wydaje mi sie ze powinna byc wyzsza.

powinno byc chyba 225/45/17 a 205 to chyba by pasilo 50 al czy takie sa?

Gdyby byla wyzsza wygladalo by troche lepiej.

ale sprezyny trzeba pomieniac, jezeli nie pochodza z ASO to wg mnie to loteria,,beda dobre lub nie. w twoim wypadku cheba nie.

Opublikowano
Sprężyn juz napewno nie przyjmą robiłem to chyba w lutym.. wygląda to tak jakby to były sprężyny do kombi albo wersji X... przez myśl mi juz przeszły klamry żeby je spiąć trochę ale to już mi przeszło :lol: za komplet na przód płaciłem 360 zł