Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pakiet dodatkowego oświetlenia obejmuję oświetlenie przestrzeni przed drzwiami w klamkach zewnętrznych oświetlające strefę wsiadania przez 20 sekund po odryglowaniu drzwi, co umożliwia bezpieczne wsiadanie w ciemności. Dodatkowo wyposażenie zawiera : lampki do czytania z przodu i z tyłu, lampkę w przestrzeni na nogi z przodu, oświetlenie lusterek kosmetycznych kierowcy i pasażera oraz oświetlenie ambientowe.

Mam nadzieję że to wystarczy.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy podświetlenie popielniczki równiez wchodzi w skład tego pakietu?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam,

Pakiet dodatkowego oświetlenia obejmuję oświetlenie przestrzeni przed drzwiami w klamkach zewnętrznych oświetlające strefę wsiadania przez 20 sekund po odryglowaniu drzwi, co umożliwia bezpieczne wsiadanie w ciemności.

Poza tym przy włączonych na stałe światłach zapalają się ringi. I tu moje pytanie czy wysiadając z samochodu i po zamknięciu samochód powinien też oświetlać klamki/ringi ? Jest coś takiego w komputerze do ustawienia, ale u mnie mam wrażenie to nie działa.

Opublikowano
ja mam u siebie też ten pakiet i mam pytanie o podświetlanie ringów, bo wiem że w innych modelach jest taka funkcja comming home, czyli palą się ringi i tylne światła przez jakiś czas, da się to w E87 aktywować (wyposażenie to pakiet oświetlenia, lampy ksenon)
Opublikowano
ja mam u siebie też ten pakiet i mam pytanie o podświetlanie ringów, bo wiem że w innych modelach jest taka funkcja comming home, czyli palą się ringi i tylne światła przez jakiś czas, da się to w E87 aktywować (wyposażenie to pakiet oświetlenia, lampy ksenon)

Mi się tak świecą jak światła są włączone w pozycje świateł mijania. Wtedy jak otwieram samochód to mi się świecą klamki tylne lampy i ringi

Opublikowano

Mi się tak świecą jak światła są włączone w pozycje świateł mijania. Wtedy jak otwieram samochód to mi się świecą klamki tylne lampy i ringi

a jak masz w trybie AUTO to też świecą? Twoja jest po FL więc może ma już tą funkcję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W moim dwa razy tak się zdarzyło, że po zamknięciu drzwi, zapaliły się światła mijania. Świeciły kilka może kilkanaście sekund i zgasły.

Najgorsze jest to, że nie pamiętam jakie czynności przedtem wykonałem. Jedyne co pamiętam, to to, że był już zmrok.

Jednak nie raz przyjeżdzłem w nocy i po zamknięciu samochodu, żadne światła się nie zapaliły.

Pakiet, o którym mowa w temacie, mam.

Aha, ringów nie mam.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

jak wysiadasz z samochodu ( kluczyk wyciągnięty już ze stacyjki ) mrugnij raz drogowymi

odpali Ci się tzw. dojście do domu

Tylko chyba na otwartych drzwiach ( mogę się mylić bo rzadko kiedy to używam )

Opublikowano

U mnie jedno kliknięcie drogowymi, to około 15 sekund włączenie świateł - na odprowadzenie do domu.

Im więcej razy wciskam, tym dłużej świecą. Warunkiem jest, że musi być wyciągnięty kluczyk i otwarte drzwi. Mam wyposażenie Ligcht Pack o którym pisaliście wcześniej.

Opublikowano

tak jak pisze kamil :) wysiadasz z auta z kluczykiem w reku klikasz raz dlugimi i swiatla powinny sie zapalic :) warunek - jak klikasz dlugimi musisz miec otwarte drzwi :)

dlugosc swiecenia ustawia sie w BC :) ja mam ustawione na 40s i jest bajka :)

a ringi i tylnie ledy pala mi sie jak otwieram samochod :8)

przelacznik swiatel ustawiony na swiatla mijania ;)

• Zarejestrowani
Opublikowano
U mnie jedno kliknięcie drogowymi, to około 15 sekund włączenie świateł - na odprowadzenie do domu.

Im więcej razy wciskam, tym dłużej świecą. Warunkiem jest, że musi być wyciągnięty kluczyk i otwarte drzwi. Mam wyposażenie Ligcht Pack o którym pisaliście wcześniej.

O to nie wiedziałem, że jak 2x się mrygnie drogowymi to dłużej świecą :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki koledzy! :handshake:

Taka drobna rzecz, a jak cieszy! :D

Oświeltlenia na nogi chyba nie mam.... jutro sprawdzę dokładnie.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mam koledzy pytanie, jak aktywować tą funkcję żeby po otwarciu auta świeciły się wraz z klamkami również ringi? Teraz mam tak, że po otwarciu auta podświetlają mi się jedynie same klamki i środek a ringi nie :( dzieje się tak niezależnie w jakiej pozycji mam przełącznik świateł... sprawdzałem już na wszystkich pozycjach (mijania, automat i na 0) i na wszystkich mam tak samo czyli ringi się nie świecą :( szwagrowi w E90 świecą się ringi razem z klamkami i ja bym też tak chciał mieć w swojej laluni :)

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

Moje byłe BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=209629

Moje obecne BMW: ...