Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo fajne zestawienie

Czytając ogłoszenie wydaje sie ze normalna osoba sprzedaje.

400 tys to pikus jeśli był dbany.

W manualu pali smieszne ilości na takie auto.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano

Dzisiaj dopiero dopisuję ponieważ wczoraj nie było czasu niestety. Więc tak : ruda wychodzi w dwóch miejscach, na drzwiach kierowcy oraz na progu z tyłu od strony pasażera (załączam zdjęcia), właściciel twierdzi że jeździł dość szybko po Niemczech (150-200 km/h), zalany olejem valvoline 5W30, na trasę(1500km) przy takich dużych prędkościach bierze 0,5l oleju. Auto kupione od handlarza. Numer VIN:

WBADT11020GY59432

Dołączam jeszcze plik PDF z auto-record. Niestety licznik cofniety :(

https://drive.google.com/file/d/1td8MLIRVU6aOTCYuy-DTPiUe_i8tYC_a/view?usp=drivesdk

https://zapodaj.net/76c638e033d2e.jpg.html

https://zapodaj.net/fd4be55c2c46d.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie 150 tys. km w pamięci, rocznik zawyżony. Długo serwisowany i olej zmieniany raczej co 22-25 tys. km, stąd pobór oleju, który zapewne został podany w pomniejszonej ilości, aby nie straszyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przebieg trochę odstrasza niestety :/ z drugiej strony za ładny egzemplarz trzeba zapłacić 20tyś a ten 12500 więc te 7500 na naprawę jak się wyda to stan też będzie bardzo dobry. Zastanawiam się jeszcze :/ gdybym miał bliżej obejrzałabym i powiedziałbym o i jak jest na prawdę a tak mogę tylko się domyślać i zastanawiać. Być może w Niemczech było to auto jakieś firmowe dlatego też tyle km nalatane :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety łatka zostanie już na tym aucie, Twoja decyzja, nie licz na to, że nic nie wyjdzie na oględzinach, ponieważ to praktycznie nierealne ale też i normalne :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Maly97 skręcony o 150 - 200 tyś jakby handlarz nie skręcił to nikt by nie kupił z przebiegiem 400 tyś + ale jaki ma mieć przebieg takie stare auto jak nie rzadko BMW 5 4 letnie ma nakulane pod 200 tyś km. Szkoda że ludzie tego nie rozumieją :duh:
  • Moderatorzy
Opublikowano

Różni ludzie robią różne przebiegi.

Mam znajomego co 120 000km rocznie robi - focus po 2 latach wyglądała i jeździła jak nowa, miałem okazję go obadać, śmigany tylko po autostradach.

A babka z mojej pracy właśnie oddała 3 letnie bmw 520D po prywatnym leasingu - 22 tysiące nakręcone.

Opublikowano

Panowie.

Proszę Was o poradę w kwestii E39 touring. Wóz ma być dla małżonki, która pojeździła prawie dwa lata takową z m52b20 i umiłowała ją bardzo...Niestety postępująca ruda nie pozwala mi dłużej związać się z tym egzemplarzem.

Szukam od stycznia czegoś ładnego i napotkałem ofertę z ładnym, czystym nadwoziem, wyposażeniem bardzo obfitym i dieslem m57 pod maską...

No i tu jest zagwozdka. Jak poradzi sobie taki silnik głównie w mieście? Jak w eksploatacji zimowej? Wiecznie niedogrzany...10 km do roboty, jakieś zakupy... Cholera... Słabo to widzę...

Użytkuje, ktoś m57 w takiej specyfikacji? Dzięki za wskazówki, sugestie jakiekolwiek.

Jaca

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie żył :8) tylko niech żona nie zamula go zbytnio, kopciuchy tego nie lubią.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Moderatorzy
Opublikowano
Moja żona użytkowuje tak dizla, z tym, że mam webasto, w zimie przed każdym ruszeniem się grzeje 15-30 min. Termostaty były walnięte - max 65', ale po wymianie jest już ok. Raz na tydzień trasę 100km robię, to się wypala co powinno, w e39 nie ma DPF więc jest łatwiej.
Opublikowano
Czyli zupełnie negatywnie nie jest... Tu M57 z automatem... Wiem, że GM... Przebieg raczej realny 320 tyś. Ponoć słabowity mechanizm, ale wóz w użytkowaniu byłby mało obciążającym... Może dałby radę... Piękny stan blacharski, wyposażeniem kusi jak szlag... Napiszcie coś jeszcze - bo do cholery z kim o tym porozmawiać? :) Jako permanentny fan motoryzacji, mechanik amator naprawy są moje - nie są problemem. Zarzekałem się, że diesel odpada, ale ten stan...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bierz, to przyjemne auto, tylko załatw sobie świnię i zbieraj na naprawę gm-a, jak nie było to robione to może niedługo tego wymagać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oglądałem dzisiaj taki egzemplarz za 8000 zł https://www.olx.pl/oferta/bmw-e39-touring-523i-lpg-bardzo-ladna-mocno-doinwestowana-CID5-IDzlDdS.html

Jedyny poważniejszy problem jaki znalazłem to falujące obroty na zimnym silniku i wysokie spalanie. Właściciel mówił, że na komputerze pokazuje błąd sondy. Czy coś innego może być przyczyną?

Temperaturę trzymał w pionie. Dolny wąż był zimny - tak ma być?

Auto wystawione prawie miesiac temu, od tego czasu cena spadła o 500 zł.

:)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To auto ma więcej przebiegu aniżeli jest to podane w ogłoszeniu, ale nie wiem czy robi ci to różnicę, bo lekko ma 400 nalatane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Diagnostyka programem do bmw i będziesz o wiele rzeczy mądrzejszy, tak to wróżenie. Pion nie oznacza optymalnej temperatury i otwarcia termostatu (w tym przypadku 92°) tylko zakres ok 75-115 stopni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, temperaturę sprawdzisz w teście 7.0

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teoretycznie 92, ale jak dojdzie do 95 to nic strasznego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL