Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prawej i lewej stronie tego jednego zdjęcia które widzisz są strzałki i przerzucasz w przód lub wstecz.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Może wtyczek nie masz poinstalowanych
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Dzięki, póki co i tak się nie mogę dodzwonić do gościa, ale czy cena jest właściwa? Nie mam za bardzo rozeznania

Z gazem możesz mieć problemy, ponieważ jest zamontowany na sztukę (niewłaściwie podłączone podciśnienie, za długie wężyki z wtryskiwaczy gazowych itp), konieczne będą poprawki - więcej się dowiesz na forach gazowych co i jak.

Samo autko ładnie się prezentuje, warto dowiedzieć się o nim coś więcej.

Opublikowano
No autko wygląda ładnie ten kolor jest ładny tylko z inna fela.. Wiatrak czyli styling 49 słabo pasuje do tego koloru.. I dowiadywałeś się kolego co jest do zrobienia w aucie ??

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/GXkz5A.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/674/HflcC3.jpg

Zapraszam do galeri mojej e39

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=202486

Moja była bmw E36

http://imageshack.us/f/545/image1181.jpg/ Galeria mojej bmw

Opublikowano
Ja szukam BMW 5 e39 z silnikiem 2.0 benzyna, powody? podobno do 10 tysięcy (na samo auto) tylko takie kupię w przyzwoitym stanie, nie chcę autem butować bo w Polsce na naszych drogach to się mija z celem, interesuje się tym BMW bo mam 2 metry wzrostu, mimo że jest niskie to mi się w nim fajnie siedzi, nie chcę też diesla bo kupowanie starego auta z dieslem moim zdaniem kompletnie mija się z celem, bo taki silnik się kupuje żeby dużo jeździć, więc historia takich aut jest z pewnością DŁUGA i ciekawa, a poza tym będę krótkie dystanse robić i nie potrzebuje diesla ;) dla ciekawych oto auta o których jeszcze myślę: (Mercedes ClK 2.0 kompressor, BMW 3 e46, Alfa romeo 156 2.5 v6 busso (najlepiej brzmiące auto w moim przedziale cenowym), Alfa Romeo GT (rozbita), Alfa Romeo GTV (w ładnym stanie, będzie klasykiem tylko 25 tysięcy sztuk istnieje), i Alfa Romeo 166, ale jak się dowiedziałem ile kosztuje remont zawieszenia to zwątpiłem (18 tysięcy) ogólnie szukam auta w którym się będę dobrze czuł, a auta które mam na oku (z całym szacunkiem poza bmw 3 e46 bo ich jeździ wręcz za dużo, no ale trudno fajne mimo wszystko) sprawiają że można się w nich czuć wyjątkowo, a właśnie tak chcę zacząć moją motoryzacyjną przygodę, od auta które będzie ciekawe i z charakterem, a BMW, Alfy i Mercedesy mają najwięcej charakteru :D
  • Moderatorzy
Opublikowano

Od razu podpowiem Ci, że merc odpada - rdzewieje na potęgę, też kiedyś szukałem, ale ustrzlić zdrową sztukę ciężko jest. Co do alfy to wiadomo jakie opinie chodzą ;)

A w e39, najlepiej się siedzi, mam 194 i jest bardzo komfortowo :)

Opublikowano

żadnego z wymienionych aut nie kupisz w cenie 10 tys zł, chyba że mowimy o alfach, które są trupami i nikt ich nie chce kupić.

Za 10 tysięcy to kup sobie Passata B5, chociaż nawet Passat będzie zajezdzony i wykończony

Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą. Padlinę można kupić, ale po co? Z drugiej strony nie można dyskwalifikować wozu tylko z uwagi na cenę. Czasami zdarzają się sztuki zasługujące na uwagę mimo ceny, która wskazywałaby złom.
Opublikowano

Oj tam, demonizujecie :twisted: Parę przypadków w dziale do oceny było, gdzie gość kupił poniżej 10 tysięcy 520i i nie była to tragedia grecka w trzech odsłonach. Kwestia znajomości tematu i oględzin, osobiście sądzę, że na sam zakup w zupełności wystarczy. Plus jakiś zestaw startowy to 1500/2000 PLN.

zardzewiałe padło z 1998 może i tak, ale to nie jest samochód "ciekawy i z charakterem" :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Kłóciłbym się. 5-tka z '98r. ma swoje lata, ale nadal jest to auto z klasą, super wykończone, z bardzo komfortową zawiechą. No i kultura R6. Miałem taką 520i właśnie i byłem zachwycony tym, że auto miało 16 lat, a jakością i rozwiązaniami biło na łeb całkiem sporo współczesnych modeli.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
zardzewiałe padło z 1998 może i tak, ale to nie jest samochód "ciekawy i z charakterem" :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Moja nie jest bezwypadkowy ma prawie 300tys nic ja nie boli a wystawił bym ją pewnie za 8tys bo za więcej ciężko sprzedać 520i

Opublikowano
No widzisz.. Mi się zdarzyło za 8 tysi kupić 530d 98 rok, przebieg 240 tysi chociaż to akurat pewnie bajkowy bardziej niż rzeczywisty, ale auto było "zdrowe" poza weżami od turbo i jednego wtryskiwacza nie robiliśmy przy niej nic. Blachy oryginał, wiem bo było widać jak kolezka nią dzwona zaliczył.. Benzyniaki pewnie stoją w takiej kwocie o jakiej piszesz, ale uważam, że jeżeli wiesz, że masz auto zdrowe i doinwestowane powinieneś krzyczeć wiecej. Inna sprawa, że pewnie zszargasz nerwy użerajac się z kolejnym znawcą, który Ci powie: panie, takie na alliegro to mużna za łosiem tysi zapodać" ;-)
Opublikowano
ja powiedzialem ze jak swoja mialbym za 4/5 lat sprzedac a kosztowala mnie 13 poszlo juz z 5 albo i lepiej nie wiem bo przestalem liczyc to chyba ja oddam mamie za free niz sprzedam za 5 tyś :D

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano
Nie no 5 to ja już dawno wpakowalem a nie było awarii żadnej. Przez te lata robiło się rzeczy eksploatacyjne a nie rozumiem ie na tanich zamiennikach ale przy aucie nikt ci tego nie odda i trzeba się z tym liczyć
Opublikowano

To może ja się spytam. Zamierzam zmienić moje e39 na coś nowszego. I mam pytanie ile mogę dostać za moje BMW, nie bardzo się orientuję w cenach.

Rok 1998. silnik 2.8 + lpg (mało używane bo jakoś nie jestem do tego przekonany). automat. skóry. trochę zmienione audio, tzn, radio Pioneer (1200 zł.) i głośniki przerobione na 17 calowe(siedzą bodajże chyba też pioneera)

• Moderatorzy
Opublikowano
Dostaniesz tyle ile będzie w stanie dać kupujący. ;) W zależności od stanu i wyposażenia a także historii - strzelam, że od 7 za złomka na wytartych welurach, do 20 za niebitego ori m-paka na full wypasie, zadbanego z pełną historią.
Opublikowano
Jadę oglądać e39, sprzedawca twierdzi że auto jest w doskonałej kondycji, zapewnia o bezwypadkowości. Chciałem zapytać co może być przyczyną rzężenia przy odpaleniu silnika - sprzedawca twierdzi, że to drobnostka i kwestia łożyska albo paska, czy rzeczywiście?
Opublikowano
wilden jakby to byłą drobnostka to dawno by naprawił...

Wywarł na mnie naprawdę bardzo dobre wrażenie, a odkąd szukam auta dzwoniłem na paredziesiąt numerów. Mówił że to może zrobić za parę dni, nie sądzę żeby to była jakaś ściema i auto jest trupem. Pytanie pozostaje aktualne, chociaż zdaję sobie sprawę z tego że pewnie ciężko tak wróżyć z fusów... co może być nie tak?