Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytam obecnych użytkowników - jesteście zadowoleni ze swoich samochodówych wyborów? Jak często zdarza Wam się rano przed pracą awaria zmuszającą do zamkniecia martwego samochodu, wyładowaniu swojej złości na przechodzącym obok kocie i skorzystaniu z usług MPK (dla mnie to wazny temat bo dojezdzam codziennie spod miasta do pracy)? No i co takiego jest w BMW ze nawet po przeczytaniu wyżej wymienionych tematów, nadal go rozważam? :)

Powiem tak - jak dobrze kupisz, wydasz odpowiednią ilosć pieniedzy, to bedziesz miał e39 o poziomie awaryjnosci nizszym od przecietnego japończyka z tych lat.

Widzę ze celujesz w e39 V8. U mnie niedługo minie 2 lata jak mam e39 z silnikiem V8 (S62). Wcześniej ponad 5 lat jezdzilem e46. W żadnym z tych aut ANI RAZU nie miałem przypadku, żeby nie odpaliło (nawet przy -25 stopniach), ani żebym nie dojechal do celu.

Powiem tak - zadbanym doinwestowanym e39 jezdzisz lepiej, pewniej i masz mniejszą szanse awarii niż w tanim e60...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Maciek ma swoją V8 w automacie jeśli dobrze pamietam, ja szukam manuala.

A o vanosy pytałem bo czytałem informacje o rzekomo mniejszym spalaniu (nieznacznie) i odczuwalnie wiekszym momencie obrotowy z dołu.

Opublikowano
Witam wszystkich, może trochę temat nie pasuje, ale chciałem się przywitać i ,, pochwalić" że od dwóch dni jestem szczęśliwym ( jak na razie :) ) posiadaczem e39 525i z 2002r. Od zawsze marzył mi się taki samochód. Co prawda od ponad pół roku szukałem intensywnie jakiejś siódemki 2001-2008, ale co tu dużo gadać, po prostu nie było by mnie stac na przyzwoity serwis takiego auta, więc tym razem rozsądek wziął górę. Forum to najwieksza kopalnia wiedzy, i wiem, że znajdę tu odpowiedzi na rożne pytania, a i z czasem będę się dzielił moimi spostrzeżeniami, bo na razie nie będę zgrywał eksperta - auto poznaje praktycznie od zera, ale to lubię najbardziej. :)
Opublikowano
Możesz się zaprezentować w galerii :cool2:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Co do nieszczęsnych Vanosów to ja mam bez i nie jeździłem autem z Vanosami, znam tylko kilka opinii osób, które jeździły i tym i tym, że nie ma jakiejś kosmicznej różnicy co do osiągów silników z Vanosami. Ja się cieszę, że mam bez Vanosów, jak czegoś nie ma to się nie zepsuje :mrgreen:
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale z vanosami sporo mniej pali

Oszczędności ze spalania znikną gdy ten vanos trzeba naprawić.

Wg mnie lepiej szukać nie zmęczonego egzemplarza, niż patrzeć na vanosy.

Usprawnienie zajechanej V8 w obu przypadkach będzie drogą zabawą.

Można kupić auto bez vanosa przedliftowe i robić lift, ale to nie tylko wymiana lamp i przedniego zderzaka, jest masa pierdół do ogarnięcia - czyli dodatkowe wydatki.

W dodatku młodsza fałka to i zazwyczaj wypas większy (dużo opcji po lifcie weszło, łatwiej na coś fajnego trafić) a i też auto kilka lat młodsze, większa szansa na mniej zmęczony egzemplarz.

Decyzja należy już do kupującego.

Ja osobiście brał bym polifta, no chyba że by sie trafiła naprawdę tłusta przedliftowa w dobrej kasie ;)

Opublikowano

Ja osobiście brał bym polifta, no chyba że by się trafiła naprawdę tłusta przedliftowa w dobrej kasie ;)

Wyposażenie w aucie sprowadzanym od Niemca to zazwyczaj loteria czy to przed czy polift :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale przecież nie bierzesz pierwszej lepszej ;)

Ja teraz nie jechał bym do DE po auto, tylko śmignął bym ze znajomym co handluje autami do francji, tam jeszcze nie jest tak przebrane jak w DE.

:)

Opublikowano
Oczywiście, że nie bierze się pierwszej lepszej :) ale znajomy jak szukał dla swojego brata "piątki" to momentami z butów wyrywało jak trafiały się egzemplarze z szybami na korby i ogólnie "Bieda Edition" :) Francja to nie jest zły pomysł, ale tam najczęściej są poobijane jak ulęgałki :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może i są trochę przyniszczone, ale za to nie umęczone ostrymi zimami, także ten :mrgreen:

Wole pomalować 2 zderzaki i mieć dobre autko niż męczyć się z rdzą czy co tam jeszcze po zimie wylazło. :wink:

Opublikowano
To fakt, tam drogi soli nie znają :) a z perspektywy czasu to tęskno mi do Turinga :) ech, ten słodki zapach spalanej ropy prosto z wydechu :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a z perspektywy czasu to tęskno mi do Turinga :) ech, ten słodki zapach spalanej ropy prosto z wydechu :)

Oczywiście przy wyciętych katach :mrgreen:

I ten czarny bąk z wydechu przy pełnym gazie :norty:

Ja prędzej kupie drugie auto niż to sprzedam :wink:

Opublikowano
He he :) u mnie bąka bardzo nie było, ale wiedziałem co mam pod maską i co było zrobione, a teraz znowu niespodzianka i zanim dojdę do porządku to trochę kasy i czasu minie :) no i to minimalne spalanie :D
Opublikowano
To jest jakaś ściema, to m5 było niedawno w dziale do oceny i cena była bodajże 38k i zdjęcia były takie jak te, ale z podpisem fotografa, pewnie wyłudzenie na zaliczkę czy coś w ten deseń :mad2:
Opublikowano
Już on by ode mnie zaliczkę zobaczył :D :D :D
  • Moderatorzy
Opublikowano

Wygląda całkiem ciekawie i na nie styrany (kierownica, fotele), do tego ciekawie wyposażony. Zakładam, że samochód do opłat. Zadzwoń po VIN, dowiedz się coś więcej i wrzuć do działu, tam moga coś więcej powiedzieć:

viewforum.php?f=44

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest jakaś ściema, to m5 było niedawno w dziale do oceny i cena była bodajże 38k i zdjęcia były takie jak te, ale z podpisem fotografa, pewnie wyłudzenie na zaliczkę czy coś w ten deseń :mad2:

Ten samochod za granicą stał za ok. 8 tys euro jesli dobrze pamietam.

Także nikt go nie sprzedaje za 20 tys zł. Chyba ze okazał sie strasznym trupem i silnik juz sie rozleciał.

Raczej ktos ukradł fotki.

Opublikowano
Koledzy czy w dzisiejszych czasach idzie kupić dobre e39 520 albo 525 528 za 10-15 tyś z gazem( w nosie mam opinie że gaz do zapalniczki, każdy jeździ na czym chce)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

520 tak, na 528 bym nie liczyl w tej kwocie

mozna szukac ale bedzie ciezko