Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
są pewne kwoty poniżej których zadbane auta nie schodzą jakbym miał swoją oddac za 30tys to podziękuje a i 35 bym nie oddał dla tych którzy tego nie rozumieją jest cała rzesza e60 za 30-35 na alledrogo normalnie żer dla skner nic tylko brac i kupowac :mrgreen:
Opublikowano

Nie 40 czy 50, ale po prostu relatywnie więcej niż np. 520i bez m-pakietu :)

A co do stosunku cena/wiek to się zgadzam, ale Polska niestety nie ma własnego rynku aut używanych w tym wieku, mamy tylko to co przywieziemy z zachodu. A patrząc na ceny 530i 2001/2002 r. za zachodnią granicą, to jakiś cud że u nas te same samochody są tańsze niż tam i to same takie zadbane i idealne ;)

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano
Ale tez nie ma co sie pchac ze skrajnosci w skrajnosc:) mysle ze za 20tys. tez da sie kupic 530 z 2001r. Ma juz swoje lata i tyle a to ze bedzie trzeba w nim cos zrobic z mechaniki czy w srodku to norma. No bo skoro ktos sprzedaje perle za 35tys to po co ja sprzedaje?:) tez cos w niej trzeba robic:) moim zdaniem trzeba poszukac kupic cos co sie podoba i da sie tym jezdzic i potem doprowadzac to do ladu i tyle:)
  • Moderatorzy
Opublikowano

Cena jest względna, z jednej storony może mało jak na wyposażenie, z drugiej strony wydaje mi się odpowiednia jak na taką fure z tego roku, jesli stan faktyczny zgodny jest z tym co w opisie. Różne rzeczy się trafiają, ostatnio znajomy miał okazję kupić serie1 za pól ceny rynkowej a to ze uwagi na wyjazd, babka chciała sprzedać po cenie rynkowej, ale jak jej został tydzień do wylotu to mocno zmiękła.

A dzisiaj sprawdzałem AC do swojej, wycenili na 8500, co się ma nijak do tego ile dałem ledwo rok temu i w stanie w jakim jest.

Opublikowano
Wogóle to ona jak dla mnie miała malowane drzwi, ale ja się tam nie znam ;) a co do cen to powtórzę się znowu, auto sprowadzone z Niemiec w Polsce kosztuje mniej niż to samo auto u Niemca w euro :) czyżby jakiś cud? :mrgreen: a druga sprawa, że ja tam w okazje nie wierzę, jeśli w ogłoszeniu są słowa, okazja, igiełka, lalka to nalezy takie ogłoszenia omijać szerokim łukiem :mrgreen:
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Tam tez drozsze bo wiecej zarabiaja:) a u nas jezdzona w pl moga miec niskie ceny chyba ze z Niemiec sprowadzone a i tak niska cena to moze cos byc nie tak.
Opublikowano
Jak was slucham to mi sie smiac chce to jest STARY KIBEL! a wy byscie chcieli po 50tys za niego jak sto lat temu... te auta sa coraz starsze i w KAZDYM znajdzie sie jakas czesc ktora zaraz trzeba bedzie wymienic... Ja za swoja 530D dalem 2 lata temu 13tyś byla brudna w srodku zasyfiona tona papierkow i pustych butelek ale miala pelna historie serwisowa duzo faktur na naprawy itd facet ktory ja sprzedawal mial kase bo prywatnych aut mial kilka duzo lepszych i drozszych niz moja piatka. Po powrocie do domu odszczurzylem auto i robie sama eksploatacje w nim... nigdy mnie nie zawiodla jest po czipie inne 530d zostaja w tyle i jest nadal bardzo ladna po umyciu:)
  • Moderatorzy
Opublikowano

To w podobny deseń z kumplami przy drinach gadałem, oni fani kilkuletnich samochodów pokroju opla i vw, przejechali się moją, podobało się i w końcu pytają, ile włożyłem w tą beemkę w rok, żeby mieć ją w tak dobrym stanie, w końcu skrót znaczy "będziesz miał wydatki he he he" i tego typu teksty.

To zaczynam wymieniać, olej, filtry klocki, opony itp. W końcu mówią, "dobra, ale z takich rzeczy nieeksploatacyjnych?"

Z takich to łączniki stabilizatorów, śruby mimośrodowe i.. to by było na tyle. Zapadła cisza, aż w końcu któryś powiedział "nieźle jak na 13 letniego dziada" :mrgreen:

Opublikowano
Polaków nie prędko będzie niestety stać na takie auta jakimi jeżdżą hitlerowcy :( a co do wozu to mi nigdzie nie stanął w trasie, jakieś 300 km od domu :) a zdania o autach od handlarzyków i tak nie zmienię, bo za dużo cudów już widziałem i nie ma nic do tego wiek auta :mrgreen:
Opublikowano

stan techniczny byl nieadekwatny do ceny ;)

tak w skrocie

a że ja nie kupiłem, to nie znaczy-ze komuś innemu sie nie spodoba , więc jak ktoś jest ciekaw to niech jedzie i obejrzy auto :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też napalny byłem na benzynkę...

a w sumie mam po lift 3.0d...tak jak poprzednią...

moment i turbo to jest to... ;)

Powodzonka dalej...

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też napalony byłem na czarną, w skórach, z 3.0d pod maską i automatem.

A mam- wszyscy wiedzą co mam (to z podpisu :mrgreen: ) i z wyposażeniem ABC (absolutny brak czegokolwiek :mrgreen: ).

Ale to różnie bywa.

Szukałem czarnego, z beżowym wnętrzem i skórką w środku z benzyną V8 pod maską. No i mam takiego, do tego jest to edycja limitowana wyprodukowana w ilości 1800 sztuk :D

Dlatego nigdy nic nie wiadomo :cool2:

To tak jak w piosence :mrgreen:

"Oh Ziuta, ja wiem, że nie ma brzydkich kobiet

Tylko wina czasem brak

Lecz Ziuta, gdy wytrzeźwieje człowiek

Wtedy inny gust ma, inny smak"

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Witam budżet do 30 000 pln -poszukiwana e 39 - ze skórką lub alcantarą najlepiej 530 d- skrzynia może być manual koniecznie sedan koniecznie polift- może być m -pakiet :twisted:

Obecnie mam na oku te 3 sztuki:

http://allegro.pl/bmw-530-d-z-salonu-jezdzila-kobieta-i3445046066.html

http://otomoto.pl/bmw-530-full-automat-navi-xenon-skora-C30174767.html

http://allegro.pl/bmw-530d-196km-m-pakiet-2002r-i3455897495.html

wszędzie daleko więc może ktoś zna któreś z powyższych autek? Może ktoś z forumowiczów ma coś pewnego do odsprzedania???

Co sądzicie o czymś takim- szukam co prawda 530d ale założenia gazu albo kupna zagazowanego auta nie wykluczam- jak wygląda ekonomia użytkowania zagazowanej 5...????

http://otomoto.pl/bmw-530-m-pakiet-navi-tv-szwajcar-C28246845.html

http://otomoto.pl/bmw-530-bmw-530i-m-pakiet-gaz-prince-C30232170.html

http://allegro.pl/bmw-530-2001-lift-231km-ks-serwisowa-bezowa-skora-i3469383763.html

a może opłaca się szukać w de- nigdy nie sprowadzałem auta- może jest na forum ktoś kto pomaga (oczywiście odpłatnie) w takich wyjazdach

Opublikowano
Osobiście szukałbym w Reichu, ale problem polega na tym, że musisz mieć kogoś na prawdę zaufanego kto się tym zajmuje, bo można kupić "perełkę" Handlarzyki nie znają litości w tej kwestii. Jeżeli chciałbyś auto kupić w Polsce to też wypadałoby pojechać z kimś kto zna się na rzeczy, bo można łyknąć szczepa :( Co do tych aut, których linki podałeś to na pierwszy rzut oka wydają się ok, ale w realu może się okazać zupełnie inaczej...
Opublikowano
Ha Ha :) faktycznie, nie zauważyłem tego chwytu reklamowego :) to tak jak "auto z Hamburga, Helmut jeżdził nur in die Kirsche" :D
Opublikowano
He he :) znaczy kolego już wiesz, które ogłoszenia możesz sobie odpuścić :D