Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie co jakiś czas na kilka sekund zapala mi się owa kontrolka i nie wiem czy to znak kończących się klocków czy ma to jakieś inne znaczenie ???
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika
Opublikowano
Gdyby zuzyly sie klocki,to palilaby sie caly czas.Jezeli tylko mruga,to albo masz uszkodzony przewod od czyjnika klockow,albo czujnik albo poprostu masz za malo plynu hamulcowego.
Opublikowano
jutro sprawdzę stan płynu,wydawało mi się dość dziwne to że się zapala ni chwile i gaśnie jak do tej pory po 1,5 rocznym użytkowaniu nie wymieniałem klocków. Ostatnio jak zmieniałem opony na lato oglądałem stan klocków i jeszcze miały dość duże okładziny.
Opublikowano
miesiac temu mialem identyczna sytuacje. pomrugalo i nastepnego dnia juz zapalilo sie na dobre. oczywiscie sprawdzalem stan plynu, ale okazalo sie, ze to byl koniec klockow.
Opublikowano
W moim przypadku jest inaczej brakowało tylko płynu hamulcowego a okładziny mam jeszcze ok 5mm sprawdzałem je jak zmieniałem opony i ostatnio jeszcze raz.
Opublikowano
Nie ma się czym załamywać. Jeśli to czujnik to może być po prostu przerwany w nim przewód. Nowe też nie są drogie. Klocki z resztą też nie dziurawią portfela.
Opublikowano
Nie ma się czym załamywać. Jeśli to czujnik to może być po prostu przerwany w nim przewód. Nowe też nie są drogie. Klocki z resztą też nie dziurawią portfela.

Dokładnie, miałem taką sytuacje. Wymieniłem klocki/tarcze/płyn i jeden czujnik(są 2) ponieważ niby ten 2-gi był dobry. Nie minęło 3 miesiące od wymiany, kontrolka zaczęła zapalać/gasnąć potem na stałe się zapaliła... Kupiłem dwa nowe czujniki wymieniłem i do dziś jest spokój :mrgreen: Jeżeli wymienia sie klocki to warto wymienić dla świętego spokoju też czujniki, koszt jak sobie przypominam niewielki 15zł/szt.

Opublikowano
nie no , tragedii nie ma ale , odebralem autko od mechaniora i zostawilem 1650 + teraz 60 za filtry ale oil mialem za free i to mnie cieszy ;d i chodzi jak igla ;d :twisted: :twisted: :twisted:
Opublikowano
Witam, u mnie kontrolka zapala sie po zgaszeniu auta i świeci sie cały zcas razem z podswietleniem przebiegu?? czy ktoś wie co może byc przyczyną? jak auto postoi kilka dni to wyładowywuje sie akumulator. zaznaczam ze płyn hamulcowy jest, klocki i tarcze wymienione tydzień temu i dalej. najbardziej mnie dziwi że sie świeci tylko po zgaszeniu silnika?? czy jest mozliwośc że gdzies dostaje jakis lewy prąd itp.??
Opublikowano
Lewy prąd,to byłoby dziwne.Najlepiej pojedź na diagnostykę,dasz malo a byćmoże to tylko jakiś błąd.Ale zanim,to wyłącz silnik,i przejedź się czujnikiem po bezpiecznikach,jeśli Ci prąd ucieka to chociaż dowiesz się gdzie,a dalej,to będziemy myśleć.
Opublikowano
Dzieki za rade, na komputerza nic nie wykazało(brak jakichkolwiek błędów) jestem umówiony juz po wekendzie na wizyte u elektryka i mam nadzieje ze mi pomoze bo póki co to radził mi odpinac klemy jak auto stoi bo lepiej nie ryzykować zapalenia się. bo w sumie gdzieś sie może robić poprostu jakies zwarcie. pozdrawiam.