Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam takie pytanie gdzie się podłączyć z dodatkowymi zegarami ,chodzi mi o zegar od temp. oleju, ciśnienia oleju i ładowanie akumulatora??czy możecie mi dokładnie powiedzieć gdzie je mam podpiąć ,wydaje mi sie że od oleju to do czujnika ale nie jestem pewien więdz wolę się zapytać bardziej doświadczonych :D a autko to e-30 1.8i serce m-40.z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie :wink:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
moze byc problem z temp oleju i cisnieniem oleju :| , ale to tylko moje zdanie bo nie wydaje mi sie zeby byly czujniki od temp oleju i cisnienia , chyba ze wskaznik cisnienia mozna podlaczyc pod czujnik cisnienia oleju
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Z ładowaniem problemu nie ma, natomiast z czujnikami temperatury oleju i czujnika pomiarowego ciśnienia oleju, będzie nie lada problem, gdyż BMW ich nie stosowała. Należałoby zakupić takie z innych marek, które je stosują i zastanowić się nad tym gdzie i jak je wkręcić.
Opublikowano
Oczywiście, że ma - zamiast ekonomizera co prawda ale czujnik jest. Tylko gdzie pomieścić tyrzy czujniki olejowe: Ciśnienia obecnego, ciśnienia pomiarowego i temperatury oleju i to w dodatku w M40
Opublikowano
kochani koledzy wszyscy skupiliście się na wskaźnikach oleju a nikt mi nie powiedział jak i gdzie podpiąć wskaźnik ładowania więdz czekam cierpliwie :mrgreen: na informacje wiem że to pewnie jest banalnie proste no ale nie wszyscy rodzą się elektrykami :cry2:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
a cha to znaczy 1 podpinam pod ten zielony ze stacyjki a 2 gdzie kolwiek masowy :wink: a z tym olejowym to zastanawiam się czy nie dało by rady jakoś pod czujnik ciśnienia oleju go podłączyć chodzxi mi o temp.ewentualnie pod kontrolke przeciez jak się czasami olej zły wleje to na wolnych świeci się kontrolka że jest gorący olej jak trochę się pojeździ więdz tak sobie kombinuje że może tam by pokazywało temp. oleju :?:
Opublikowano
to chyba zostaje mi rozwiązanie takie jakie zastosował robocop
Opublikowano
jankees jaki masz ten wskażnik ładowania z literką A czy V bo jeżeli z A to najlepiej między alternator a akumulator wciąć się\ tylko robota ma być solidna twoje kable od zegara do miejsca\wcięcia\powinny być tej samej średnicy a mjejsca łączeń super profesjonalnie połączone i zaizolowane bo teraz tamtędy będzie płynął cały prąd ładowania A jeśli wskażńk jest z literką V czyli voltomierz to sprawa łatwiejsz bo opis 31-masa 15-to plus po załączeniu stacyjki 30-topoprostu plus VW ma takie króćce\ dwójniki\do podłączenia dwóch czujników zamiast jednego ale tylko w mocniejszych silnikach w VW znajduje się on nad filtrem oleju trzeba tylko trochę poszukać pzdr.

Syrena z sercem od rekina!

http://img264.imageshack.us/img264/227/resize1yf.jpg

Duże Zdjęcie

Opublikowano

wydaje mi się że mój zegar był w komplecie z czujnikiem który się wkręca zamiast org korka spustowego...

Amperomierz też masz? to przewody będą musiały być chyba grubości

kciuka - bardzo duże prądy!!!!

ps.jakiej firmy masz te zegary - ja mam VDO, identyczne jak te montowane w Porsche...

Opublikowano
też mam VDO :D tylko narazie czekam na adaptery bo będe je montował na słupku.
Opublikowano
po środku a wktórym miejscu :?: po środku to mają audi i vw pewnie masz na myśli miejsce za popielniczką :?: widziałem już coś takiego w jakiejś e-30