Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem ostanio w Zakopcu , droga słaba w typowej chlapie , dosłownie piach mogłem z maski zgarniać , cały samochód uflejony na maxa , w soli piachu itd , widziałem że coś dziwnie znaczek z tyłu na klapie wygląda ale że był uflejony to myślałem że brudny , pojechałem na myjnie umyłem i niestety - znaczek BMW odprysł , samochód stał na słońcu , topił się śnieg a był mróz i mi woda rozsadziła badziewny znaczek BMW , no i że mam fioła to che go odkleić i kupić nowy i nakleić

- a że nigdy znaczków nie odklejałem to poproszę o jakieś porady jak odkleić by czegoś nie uszkodzić

- i czy kupować ori znaczek BMW czy kupić na allegro

czy komuś to samo się zrobiło czy ja mam takiego farta ? albo nie wiem może nie zauważyłem i ktoś się dobierał do tego znaczka - tylko po co i na co ?

drobnostka w sumie ale mnie to denerwuje

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

popatrzyłem na alledrogo i ceny kształtują się od 20 zł do 150 zł - w jaki sposób odróżnić ori od podróby - i czy wogóle ma sens wydawać kasę na ori może lepiej kupić 2szt podróby i mieć w zapasie w razie czego - ori moje nie wytrzymało próby mrozów

do tego sa mocowania na bolce , na klapie u mnie wydaje mi się że jest naklejane , prośba o pomoc bo nie wiem co mam zamówić

Pozdro

matt662

Opublikowano

W e46 znaczki są mocowane na dwa bolce, wystarczy je lekko czymś podważyć np. nożem, ale pamiętaj też o ścierce by nie porysować maski!!

Ja na jesieni kupiłem na allegro za jakieś 30zł i o dziwo przetrwał zimę bez uszczerbków.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym jednak radził oryginał z serwisu bmw :wink: W mercedesie urwano mi gwiazdę z maski, no więc pierwszą myślą było aby kupić zamiennik.... na szczęście nie zamówiłem z internetu tylko wybrałem się do hurtowni motoryzacyjnej, gdzie okazało się że zamiennik kosztował ok 55-60zł a oryginał w salonie ok 80zł. Jakość zamiennika była tragiczna. Podejżewam że w przypadku znaczków bmw jest tak samo tzn. ładnie wygląda na zdjęciu na aukcji, a zupełnie inaczej przy osobistym kontakcie. To samo tyczy się breloczków itp. Nie jest to majątek więc polecam oryginał :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginały mają od spodu wybite logo BMW, numer ETK i taką szachownice z zaznaczonym rokiem produkcji. Ja swego czasu kupiłem chyba za 50zł ORYGINAŁ w sklepie w Rybniku ;) , koleś miał dwa rodzaje, z bolcami i na przylepiec i oba miały oznaczenia jak oryginał który zdjąłem ze swojej maski. W serwisie znaczek kosztuje jakieś chore pieniądze ale uwaga... to i tak grosze przy cenie znaczka do Lexusa który kosztuje ponad UWAGA TRZY TYSIĄCE ZŁOTYCH. :duh:
Opublikowano
Nie zgadzam się z przedmówcą . Znaczek w ASO wcale nie kosztuje dużo. Mi ukradli z tylnej klapy we wrześniu. Szukałem na allegro. Oryginały tak pisali były po ok 100 zł a podróby po 30-50 zł tylko ze po kilku myciach wszystko znikało. Koszt w ASO 105 zł.U mnie wydawało mi się że oprócz znaczka muszę kupić jeszcze takie 2 plastikowe tulejki które wkładasz w maskę i dopiero znaczek wciskasz.Koleś w ASO sprawdzał wszystko dokładnie i dał mi. Jak się okazało te plastiki były za duże więc znaczek włożyłem bez nich- na znaczku jest taka samoprzylepna powierzchnia.Do dziś trzyma i to na prawdę mocno. Zaznaczę tylko jeszcze że znaczek nie przykleiłem bezpośrednio do blachy bo to by nic nie dało tylko po tym jak złodziej mi to za........ to na masce została taka jakby miękka warstwa gąbki po pierwotnym znaczku. Do tego docisnąłem i jest OK.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak się okazało te plastiki były za duże więc znaczek włożyłem bez nich- na znaczku jest taka samoprzylepna powierzchnia.Do dziś trzyma i to na prawdę mocno. Zaznaczę tylko jeszcze że znaczek nie przykleiłem bezpośrednio do blachy bo to by nic nie dało tylko po tym jak złodziej mi to za........ to na masce została taka jakby miękka warstwa gąbki po pierwotnym znaczku. Do tego docisnąłem i jest OK.

Bo poprzednie ten co Ci ukradli też był klejony tak samo jak i ten co kupiłeś, a ta gąbka co pozostała na masce to nic innego jak rozwarstwiona dwustronna taśma klejąca na której był przyklejony stary znaczek. Miałem taki znaczek w ręce na przyklejanie, wybrałem ten z bolcami bo taki miałem wcześniej. Przy znaczku z bolcami w masce powinny być plastikowe tulejki.

Opublikowano
No właśnie ja też myślałem ze ten pierwotny był klejony a to co zostało na masce to to co właśnie piszesz ale gość w ASO szedł w zaparte że jeszcze bolce mają iść :duh: . Kosztowały tylko 2 zł :cry2: więc spoko :cool2: . Przykleiłem i jest OK
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na ori ale po grubości nie wygląda jak znaczek do E46 na maske.
Opublikowano
Matt662 pamiętaj że na tylną klapę on nie może być płaski :nienie: . On musi mieć takie wcięcie z góry być cieńszy na górze. Jeżeli ten na fotce tak ma to OK ale jakoś słabo widać ale chyba ten tak ma
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

wyglada na oryginalny ale za tą cene wątpie ze jest..

ostatnio wymieniałem znaczek z przodu , i powiem ci tyle , ze kupiłem za 30 zł , niby wymiary itd sie zgadzały , ale jak juz przyszedł , wsadzam go , a tu zonk , za cienkie bolce.. wszedł jak w masło nie trzymając sie za dobrze , ale nie jest też tak ze wypada sam.. tak czy siak lepiej kupić oryginalny za 120 zł , i masz spokoj.. ktos tam kiedys podawał strone BMW z oryginalnymi czesciami , btw te znaczki z allegro sa na 1 sezon , pozniej sie scierają i sa problemy..

co do samego wyciągniecia , podwazyłem przez szmatke z 1 strony , kolega z 2giej wyrównał i znaczek elegancko wyszedł , z tyłu znaczku jak juz wyciagniesz masz numer seryjny itd , po nim mozesz szukac oryginalnego znaczka :)

Opublikowano
Ja kupiłem jakąś podróbę za 30zł na allegro i po 2 latach wygląda jak nowy.Tych podróbek jest też pełno i znacznie różnią się jakością wykonania.Niektóre nie są wcale gorsze od oryginału.Gdybym wiedział ,że nikt mi tego nie ukradnie to bym kupił oryginał ale w naszym kraju wole dać 30zł i się przynajmniej nie przejmować ,że znajdzie się jakiś chętny na ten znaczek
Opublikowano

Wygląda na oryginalny.

Kupiłem ostatnio podobny na przód (w podobnej cenie) i na pierwszy rzut oka jakościowo ok. Ale to na co zwróciłem uwagę to zakres dat na tej szachownicy od tyłu - tylko do roku 07. Więc mogą to być "przeterminowane" oryginały. Pewnie w ASO takich nie mogą sprzedawać (nie wiem) i jakis cudem "wyciekly" na lewo.

No i mój znaczek zachował się tak jak na przeterminowany przystało ;) - w słońcu odkleił się i odstawał ten malowany środek (biało-niebieskie śmigiełko z czarną obwódką). Ale ten środek wykonany jest z jakiejś blaszki - wytłoczonej i pomalowanej - nie wygląda na chiński plastik i dlatego sądzę, że może to być wiekowy oryginał. Wkleiłem środek i wygląda bardzo ładnie, zobaczymy czy zda próbę czasu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadziwiające odzwierciedlenie detali jak na kopie. :)

Tak wygląda mój oryginał

http://baxwrzuta.neostrada.pl/znaczek.jpg

Opublikowano

Kupiłem ori w ASO za 120 zł - nie miałem takiej szachownicy ale dokładnie takie same napisy jak na zdjętym emblemacie , jak znajdę stary to zrobię fotki ,

zamienniki kosztowały 0d 30-100 zł więc stwierdziłem że nie zbiednieje i kupie ori

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12 do tylnej klapy 14 do przedniej, przecież pisze w realoem
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dołączam się do grona tych którym złuszczył się nadruk/naklejka na emblemacie. Żona uznała ten fakt za :D i czym prędzej wyszukała najtańszej oferty z allegro za 15 zł :duh: . Postanowiłem wymienić całość, bo chyba w ASO nie sprzedają naklejki tylko cały znaczek, prawda? Cena jest istotnie zabójcza za taki gadżet, ale bardziej mnie martwi to, że po 9 latach coś takiego się wydarzyło, a może używam niewłaściwych kosmetyków lub myjki?