Skocz do zawartości

Nagle zgasł i nie chce zapalić! PILNIE PROSZE O POMOC!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jechałem dzisiaj (na LPG) i nagle silnik zgasł. Nie wyświetliło sie nic na komputerze. Próbowałem odpalić i nic ... Iskra jest. Co może być przyczyną ?? :?: Napiszcie mi wszystko co sie wam podsuwa do głowy! :!: Z góry bardzo Wam dziękuje :cool2:
Opublikowano
witam.bezpieczniki sprawdzałeś?.może jakiś przekażnik.sprawdż bezpieczniki także od gazu.jeden powinien być koło parownika,drugi koło akumulatora.elektrozawór od gazu mógł się zawieśić,wtedy nawet paliwa niepuści.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Ale napisales, ze jechales na gazie i ci zgasl.

Wnioskuje ze nie chce odpalic ani na gazie anie na benzynie.

Skoro tak to na pewno przyczyna awarii nie bedzie pompa paliwa.

Sprawdz weze dolotowe i podcisnienia czy czasem zaden ci nie spadl.

Opublikowano

Podaj zasilanie na bezpiecznik 23 i posłuchaj, czy pompka pracuje i czy słychać przepływające paliwo w listwie wtryskowej.

Iskra piszesz że jest, ale czy jest ona na przewodach świec, czy z cewki - może rozleciał sie palec rozdzielacza.

W trakcie kręcenia silnikiem zwróć uwagę czy okręca się wałek rozrządu poprzez korek wlewu oleju.

Na razie tyle.

Opublikowano
ludzie nie gadajcie głupot bo to do niczego nie prowadzi.(nie dotyczy roberta) sprawdz czy wałek sie kreci. pompy raczej nie sprawdzaj jak mokre swiece i na gazie ci zgasł.
e39 3.0D