Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie. Doszły mnie słuchy, że tak owy salon ma niebawem powstać w Michałowicach pod Warszawą... :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

Czy ktoś może to potwierdzić... :modlitwa: :modlitwa:

Fajnie by było, bo niedaleko mam szkołe i byłaby niezła alternatywa dla wykładów...... :norty: :norty:

Black - Mighty - Wonderful
  • Członkowie klubu
Opublikowano

To prawda. Budowa jest w stanie mocno zaawansowanym ponoć.

GR pokazywał mi nawet zdjęcie tego salonu :wink: :twisted2:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano (edytowane)
nie musicie czekać, aż u Was otworzą:

http://www.ac-schnitzer.pl/

POŁUDNIE GÓRĄ :cool2: :cool2: :cool2:

No tak tylko z Warszawy to troche daleko, a do alej jerozolimskich to jak ja rzut beretem. Też widziałem będzie przy samych alejach bo jest taki wielki napis" tu będzie salon AC SCHNITZER". Tylko ciekawe kiedy otwarcie, może ktoś wie??

Edytowane przez kocur
Opublikowano
no ale jak wchodzi koles , który wydał sobie własnie tygodniowe kieszonkowe na nowiutką 750 V8 i chce kupic pare spojlerków i felasie, to co mu tam 30 tys w tą czy w tą :lol: :lol: :lol:
Opublikowano

Jelito, rozmawiałem z chłopakiem który tam sprzedaje(nie byłem w salonie, tylko rozmawialiśmy na targach motoryzacyjnych w Katowicach) - prawdopodobnie do starych modeli też mają części... ten chłopak ma e30 318iS i będzie "grzebał" silnik na kicie AcSchnitzer'a :cool2:

mówił,że mailem odpowie jak coś interesuje konkretnego(przypominam, że rozmawialiśmy na targach)...

Opublikowano

Nie wiem jakie kity AC Schnitzer mial do E32, ale u mnie siedzi 3.0 R6 z moca 240 koni - powstal na bazie 2.5 R6 (193 konie). Szybszy od zwyklego 525i jest zdecydowanie, z pomiarow G-techem wynika, ze do 100 km/h ma 6.9 - 7 sekund, ale 540i bedzie od niego szybsze, szczegolnie przy wiekszych predkosciach. Tak ze z tym bolidem, to bez przesady ;).

Mam nadzieje, ze w Alejach beda wiedzieli, co to za samochod i beda mi w stanie powiedziec, czy powinienem miec stozek taki, jaki mam, seryjny filtr powietrza od 525i, czy byc moze jeszcze cos innego.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

No zgoda Panfil ,ale były jeszcze takie autka jak np E34 AC S5 3,7 o mocy 262 koni na bazie 535 - 6.8 do setki, 26.2 do 200 , 0-1000m - 26.6 s, vmax - 265 km/h - tutaj przewaga 540i byłaby raczej minimalna..

takze sądze ,ze wzmocnione "Schnitzerowsko " 4.0 V8 byłoby jednak zauwazalnie szybsze od serii - na forum kolega A ma AC S5 E39, moze on niech sie wypowie :8)

a wszystkie wzmocnienia silników ( tych większych :D ) dla E34 beda tez pasowac do E32 :cool2:

Opublikowano

Ciekawe, czy chlopaki beda sie tez zajmowali przerobkami starszych silnikow. Boje sie troche ze to moze byc taki salon z gatunku: spoiler przykrecimy, felgi wymienimy, breloczek sprzedamy, no, ostatecznie chipa zalozymy, ale to juz tylko wtedy, jak bedzie szef ;).

No ale zobaczymy, jak mi nie powiedza, zebym sie zabieral z tym moim pasciem, bo klientow strasze :lol: , to znaczy, ze z nich prawdziwi 'tjuninkowfcy' ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jak ktos bedzie w gdyni, to niech zajrzy na ul. sportowa 8 - budynek saniporu - nowo otwarty salonik acs. stoja dwie piekne fury, mozna chociaz popatrzec, podotykac i poczuc ich zapach ;-)
Opublikowano
jak ktos bedzie w gdyni, to niech zajrzy na ul. sportowa 8 - budynek saniporu - nowo otwarty salonik acs. stoja dwie piekne fury, mozna chociaz popatrzec, podotykac i poczuc ich zapach ;-)

niestety, byłem i nic nie widziałem, może dlatego że było już ciemno:(

wytłumacz dokładnie z której strony jest wejście do tego salonu (o ile to jest dokładnie w budynku saniporu - róg łóżycka i sportowa)

Opublikowano

niestety, byłem i nic nie widziałem, może dlatego że było już ciemno:(

wytłumacz dokładnie z której strony jest wejście do tego salonu (o ile to jest dokładnie w budynku saniporu - róg łóżycka i sportowa)

nawet jak jest ciemno to pala sie swiatla i cos tam powinno byc widac... :worried:

wejscie jest naprzeciwko stacji "pod zaglami" - wchodzisz glownym wejsciem i po prawej bedziesz mial wejscie do salonu.

salon jest dokladnie w budynku saniporu (sportowa centrum czy center) - sportowa 8, ale jest maly i nie rzuca sie w oczy :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak wygląda sprawa z tym salonem Schnitzera w Warszawie? Był ktoś? pamiętają o starszych modelach?

to, że już otwarte to ja wiem, ale kurcze brakuje mi czasu, by tam zajechać mym białym bolidem. W sumie to mam rzut beretem. Postaram się jakoś zaraz po świętach i zdam relację...

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka