Skocz do zawartości

320i drży kiera przy hamowaniu (wymienione hamulce,końcówki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanatyków marki Bmw e36 .chcialbym dowiedzieć się dlaczego trzesie mi kierownicą przy hamowaniu kiedy po kupnie auta wymieniłem nastepujące części

-nowe tarcze i klocki Brembo

-nowy któtki sworzeń wachacza od strony pasażera bo mial luz

-nowa piasta ponieważ orginalna była krzywa str pasażera

-nowiutkie tygodniowe drązki i koncówki

-koła oczywiście wywarzone ,felgi jak najbardziej proste

Przy kazdej predkości czuć bicie a przy delikatnym hamowaniu trzęsie kierownicą na maxa . Dodam jeszcze że nie miałem robionej Geometri i zbierzności kół ale myślicie że to cos da ?? .Tuleje wachaczy zdrowe zadnych luzów czy stuków . Proszę o rozpatrzenie i rozwiązanie mojego problemu bo jest to uciążliwe i denerwujące pozdrawiam :wink:

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
sprawdz przekladnie.zapewne bije na listwie. to pieta achillesa bmw ( na polskich drogach) zreszta tylko ona Ci zostala
Opublikowano
i jeszcze jedno pytanie nie z tego tematu mianowicie niewiem dlaczego zbiera mi sie woda pod tylna kanapą , czy może sa zapchane jakieś kanaliki czy cos jak tak to gdzie one sie znajduja i jak je odetkać ??
Opublikowano
Ja to widze tak,wszystko wymienione jest i powinno byc dobrze ale cos jest nie tak,wniosek jest 1,zle poskladane,zle wyregulowane.Trzeba to posprawdzac,jechac na diagnostyke,na szarpaki,zaplacisz za taki zabieg 50 zl i powinienes wiedziec gdzie jest jakis ewentualny luz lub bicie
Opublikowano
Byłem na stacji i wyłapał luzy na drążkach i sworzniu krótkim ale trzepanie jest cały czas czy hamuje lekko czy mocno i przy byle jakiej predkości podłużnica prosta lawa również nie wiem co moze być może faktycznie ta maglownica lub jakis krzyzak albo częśc kolumny kierowniczej jak myslicie
Opublikowano

Witam

Po pierwsze, a już Ci na to zwracano uwagę, naucz się poprawnie tytułować wątki, bo następne takie będę zamykał!!!

Po drugie i też już Ci zwracano na to uwagę - zrób zbieżność!! :twisted:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

a w jakim stanie są tuleje wahacza? moze ladnie wyglądają a guma wyjechana..

no ale jak byles na szarpaku i nie potwierdzono..

na to wygląda ze tarcze krzywe

Opublikowano
Ja sprawdziłbym jeszcze opony może masz przyhamowane, no i ten zestaw klocki tarcze może po wymianie gdzieś dobrze hamowałeś kilka razy w deszczu i przez to pokrzywiłeś tarcze. No i maglownice sprawdź POZDRO
Opublikowano
NIE bede zakładał nowego tematu. co myslicie o tych hamulcach?

link

http://moto.allegro.pl/tarcze-klocki-bmw-3-e36-przod-pelne-286m-tkb2-i1441757784.html

czeka mnie wymiana bo juz cienke tarcze jak zyletki..

zastanawiało mnie tez zeby kupic uzywane orginalne tarcze w bdb stanie przetoczyc dla pewnosci + nowe klocki

czy lepiej kupic nowy zestaw?

156zł za komplet?ten komplet jest z plastiku? jeżeli nie przekraczasz 50km/h to będą jak znalazł.Ja bym się w każdym razie nie odważył wsadzić do auta takich paści.

A najlepsze że pod każdym zdjęciem jest znaczek ATE :nienie:

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
nie tocz. to metoda znana z kanciaka itd...:) widze ze kombinujesz jak tu nie wydac wiele a cos miec. bmw to nie kompromis. ludzie tworzacy marke nie liczyli sie z tym ze ich auta beda jezdzic tak samo na lipnych zamiennikach jak na skrupulatnie obliczanych i dokladnie konstruowanych elementach. pomysl po co tyle trudu sobie zadaja niemcy? zeby bylo dobrze. jesli wydasz odpowiednia kase bedzie dobrze jesli nie to zawsze bedziesz mial takie problemy jakie masz. 156zl to powinna kosztowac jedna tarcza... i to naprawde minimum. pzdr:)
Opublikowano
A co Wy na tarcze nawiercane/nacinane Mikoda??130 zl za 2 tarcze na os

a tak to. :mrgreen:

dostaniesz taką samą odpowiedz jak ja :lol: nie warto, lepiej dołozyc i jezdzic.

ale ja zrobie po swojemu

kupie uzywki orginalne od bmw w dobrym stanie przetocze + nowe klocki i bede jezdził dalej

nie opłaca mi sie kupowac nowych bo auto juz tego nie wat :mrgreen: