Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bo za samo podłączenie kasują ze 150zl;/

to kup sobie własny za 100zł i zwraca się po pierwszej diagnozie! :cool2: Zdejmij rurę przepływka/sprężarka i sprawdź luz wirnika. Jak będzie to wiadomo, że masz wykręcać turbinę.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Sprawdzili mi komputer, turbo, (jest OK) i wszystkie możliwe rzeczy, przeczyścili, i powiedzieli ze na 80% to jest wina wtrysków, powiedzieli mi żeby nie pchać się w koszta to najpierw mam wlać dodatek STP do diesla i zatankować lepszego paliwa, bo to może być wina ze tankuje na Auchan cały czas najtańsze paliwo, i jeszcze mam poduszki silnika do wymiany, za cale sprawdzenie skasowali 140zl z podłączeniem do kompa, A jak to nie pomoże to muszę sprawdzić wtryski,
Opublikowano
powiedzieli mi żeby nie pchać się w koszta to najpierw mam wlać dodatek STP do diesla

Który dobry mechanik radzi takie rzeczy... :mad2:

Albo się nie zna albo się zna i chce Cie na większą robotę "umówić" :lol:

Może zaproponuj im by Ci zrobili test przelewowy na Liqui Moly.. Duża ilość autek odżyła u kolegi w warsztacie...

CHIPTUNING BMW ŁÓDŹ > STROJENIA INDYWDUALNE > TEL 794-053-715

ZAPRASZAMY NA MODYFIKACJE WSZYSTKIE MODELE BMW

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

http://www.tc-performance.eu/app/uploads/2019/01/15/chiptuning-bmw-g-seria-2-e1547559341957.jpg

https://www.facebook.com/TeCePERFORMANCE -> ODWIEDŹ NASZ FANPAGE!

Opublikowano
powiedzieli mi żeby nie pchać się w koszta to najpierw mam wlać dodatek STP do diesla i zatankować lepszego paliwa

co do STP odradzam! co do dobrej jakości paliwa jak najbardziej polecam :cool2:

za cale sprawdzenie skasowali 140zl z podłączeniem do kompa

...a jednak zrezygnowałeś z własnego interfejsu...

Opublikowano
ponoć BMW ma wrażliwe WTRYSKI, i w tych akurat autach to normalka ze 200 tyś.km i WTRYSKI do wymiany?
Opublikowano
ponoć BMW ma wrażliwe WTRYSKI, i w tych akurat autach to normalka ze 200 tyś.km i WTRYSKI do wymiany?

totalna bzdura

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

a jeśli będę jeździł na V-power diesel shell, to jest prawdopodobieństwo że wydłużę żywotność WTRYSKÓW, czy nie zależnie co będę robił to i tak mnie czeka wymiana ?????????????????????:(

bo jeździć to jeździ moje auto na nic nie narzekam nie traci mocy ani nic,

(jedynie to rano dymi i opóźniona reakcja pedału gazu)

Opublikowano
mam podobny problem po przejsciu z półsyntetyka na pełny ze zaczal brac mi delikatnie olej po przejechaniu ponad 1000 km i przy tym delikatnie kopci na bialo-niebiesko Wydech jest lekko mokry i po dluzszym postoju zostawia plame na kostce Nie dawno bebeszylem katalizator ten przy turbinie i bylo sucho Mozliwe jest ze turbina zaczela przepuszczac?ma delikatny luz poprzeczny na wirniku ale taki sam byl wczesniej Na kompie sprawdzalem pompuje dobrze Odme kompletna wymienilem wczesniej i standardowo czyscilem IC,zawor egr itp nic niepokojącego nie bylo Wczesniej prawie nie bral oleju
Opublikowano
Ja mam to samo wlasnie, po dluzszym postoju tez plama czarna, i tez wymienilem olej z pol na full synt. Tez myslalem ze to turbo ale po sprawdzeniu turbo jest ok, i powiedzieli ze to wtryski;(
Opublikowano
Witam przestał mi kopcić gdy tylko temperatura na zewnątrz wzrosła powyżej +1 to normalne objawy przy wtryskach które nadają się niby do wymiany? może już nie będę musiał ich wymieniać :norty: nawet gdy momentalnie przycisnę gaz do dechy to powstaje chmurka dymu ale nie jest tak duża jak przy temperaturach -10
Opublikowano
U mnie też zakopci przy odpalaniu na zimno (tylko wtedy), a silnik pracuje super, odpala bez problemu na zimno/ciepło, wtryski nie "cykają", silnik elegancko wkręca się na obroty. Zalany jest olej 0w-40...podejrzewam że za to zjawisko odpowiada po prostu olej w dolocie...
Opublikowano
ok to co proponujesz w takim wypadku, jest jakaś przyczyna że ten olej tam idzie? co trzeba zrobić żeby nie kopciło jak jest zimny?
  • 4 miesiące temu...