Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem nowe żarniki do oryginalnych lamp http://allegro.pl/zarnik-palnik-xenon-d2s-promocja-wyprzedaz-gwaran-i1393486622.html

Dzisaj je zakładalem i po założeniu żarniki zapalaja sie mrugaja i gasna całkowicie czasami nawet tylko zamrugaja i gasna. Po założeniu spowrotem oryginalnych zarników philipsa swieca prawidłowo. Czy te nowe zarniki to gówno czy poprostu przetwornice sa jakiejs za malej mocy do 8000k

Opublikowano
to ja sie przylacze do tematu chociaz problem mialem inny ,po wymianie na nowe philipsa ultra blue,czasami prawa strona gasla,ale po przelaczeniu przelacznika swiatel na 0 i spowrotem na 1 znowu sie zapalala,dzialo sie to czasami tylko,co moze byc tego przyczyna?
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

TC co ty piszesz,może jeszcze to wina plam na Słońcu :D :D

8000K to oznaczenie barwy światła nie mocy. Te palniki też powinny mieć 35w mocy jak orginały!

Skoro orginały świecą to kupiłeś za 20zł zwykłe ...... Świecą odpowiednio do ceny. Jak palnik ksenonowy może być tańszy od zwykłej dobrej żarówki :shock:

Opublikowano
ale ja nie piszę odnośnie założyciela postu tylko moja wypowiedź tyczy się postu wyżej a tam kolega napisał że kupił żarniki Philipsa !!! więc bez głupich docinek proszę i piszę to ze swojego doświadczenia i wiem że stary aku może powodować dziwne rzeczy.....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
dzieki tc ale aku zmienialem rok temu tez na orginalny,czy to mozliwe zeby padl? wiec jeszcze zapytam bo niewiem czy dobrze sprawdzilem ladowanie moze w zlym miejscu ,a wiec tak jak samochod byl na chodzie sprawdzilem ladowanie na aku i bylo 14,4v,czy powinienem sprawdzic na alternatorze?
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
WOW 20 zł za palnik niezła promocja, nie wiedziałem, że można xenona tak tanio dorwać. A co do ładowania, to na aku masz dobre i myślę, że nie ma potrzeby sprawdzać na alternatorze, ale na upartego.
Opublikowano
te palniki moze i badziewne ale nie ktorym swieca bez zastrzezen,gorzej z ich trwaloscia moze trafiles na uszkodzone
Opublikowano (edytowane)

jak w miejsce xenonu włożyłeś coś takiego to jak to ma świecić????

to jest sztuka na diodach led

to coś kupił nie ma nic wspólnego z oryginalnym żarnikiem xenonowym ......

sorki za ton ale powinienes dostac oskara za ten wątek

to tak jak bys wlozył swieczke do kontaktu i czekał az sie zapali na biało

Edytowane przez nyguss-spec-BMW
Opublikowano

:lol: Oczywiście, że to jest lampa wyładowcza. Sam format gniazda w tym przypadku D2S standaryzuje parametry zasilające, których ledy by w życiu nie wytrzymały.

To jest zwykła lampa wyładowcza tyle, że dużo tańsza, ponieważ wykonana z gorszych materiałów, bez marki itd. Sam u siebie 3 miesiące temu wymieniałem oba żarniki. Oryginalnie były Philipsy 4300K, tym razem, dla testów kupiłem noname 6000K. Jeden za 35zł:

http://allegro.pl/d2s-6000k-zarowka-xenon-zamiennik-oryginalu-ww-i1382817473.html,

a drugi za ~70zł firmy Xenotec dla porównania. Jak narazie oba świecą świetnie, kolor bardzo ładny, zimny biały, 0 problemów z rozświetleniem nawet przy -15*C, bardzo dobra widoczność w nocy i podczas deszczu. Tak więc o ile się nie uszkodzą/wypalą za szybko to jestem bardzo zadowolony.

Trafiłeś kolego po prostu na uszkodzone egzemplarze, moze wadliwa partia produkcyjna.