Skocz do zawartości

320i mrugaja ksenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam problem ze swiatlami ksenon orginalny.Sprawa wyglada tak ze mrugaja mi oba jednoczesnie w tej samej chwili,zwlaszcza jak wlaczam prawy kierunkowskaz ,przeciwmgielne,dlugie.Wymienilem dwa nowe zarniki i problem nie zginal.Elektryk tez nie wie co ma robic wedlug niego wszystko powinno byc dobrze.Ale jak podlaczyl mi go pod komputer i wykasowal bledy z modulu swiatel lmc to przez jeden dzien nie mrugaly.Jak myslicie czy ten modul jest przyczyna tego mrugania ???

Edytowane przez e46bmw

Opublikowano
Sprawdzałeś kolego moduł świateł?
brokat_
Opublikowano
  • Autor
po podlaczeniu sie do modulu swiatel i skasowaniu bledow to na pare godz wszystko jest ok i pozniej znow mrugaja
Opublikowano
po podlaczeniu sie do modulu swiatel i skasowaniu bledow to na pare godz wszystko jest ok i pozniej znow mrugaja

to sprawdz na innym module

brokat_
Opublikowano
  • Autor
ale czy wtedy nie bedzie trzeba tego nowego modulu przeprogramowac zeby poprawnie dzialal
Opublikowano
  • Autor
czy ktos mi moze pomoc co mam robic ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam identycznie tak samo i tez nie mam pojecia co jest grane , juz mam strach tak jezdzic zeby policja sie nie doczepila o to ..
Opublikowano
  • Autor
nawet modul kupilem drugi i dalej to samo,juz mnie denerwuje ta moja bmka chyba ja sprzedam bo stale cos z nia nie tak
Opublikowano
moze aku?? ja mam tez problem z xenonami tyle ze mi jeden gasnie podczas jazdy,czasami prawy czasami lewy a czasami nawet przeciwmgielny prawy,porazka,na module po podpieciu do kompa nic nie bylo :mad2:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
nawet modul kupilem drugi i dalej to samo,juz mnie denerwuje ta moja bmka chyba ja sprzedam bo stale cos z nia nie tak

a kupiles nowy??? czu uzywany,hehe,niewydaje mi sie ze mozna tak poprostu latwo wierzyc tym co sprzedaja na alegro jezeli tam kupiles.

Opublikowano
  • Autor
kupilem uzywany ale watpie zeby byl popsuty tak samo jak tamten na oby dwoch by mrugaly,z reszta sam juz nie wiem w moich stronach nikogo nie mam zeby mi to sprawdzil dokladnie a do serwisu mam 150 km i na razie z tym jezdze
Opublikowano
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy wszystkie zapłonniki AL pasują do xenon, bixenon? Widziałem na allegro z kostką na 2 lub 3 piny ale o różnych końcówkach numeru. Jaki podejdzie do Bixenon? Domyślam się, że na 3PIN?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wie juz ktos dlaczego ksenony mrugaja ??? odwiedzilem juz kilku elektrykow , ale zaden nie ma pojecia co moze byc przyczyna .

Moze pomoze ktos w rozwiazaniu tego problemu ??, bylbym bardzo wdzieczny..

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ten xenon to oryginalnie był w aucie czy orygnialny ale dołożony zamiast zwykłych świateł? Tak czy siak możesz mieć problem ze "słabą masą". Takie duże łącza masowe zbierające wszystkie masy z wiązek są przykręcone na nadkolach w okolicach przednich kierunkowskazów.
Opublikowano
Może któraś z przetwornic łapie wilgoć?

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano
ostatnio wyczytalem na jakims europejskim forum ,ze moga mrugac nawet wtedy jezeli cos sie dzieje z oswietleniem tablicy rejestracyjnej,np.jak woda sie dostaje,sprawdz moze jednak.
Opublikowano
  • Autor
jeszcze nie doszedlem do tego czemu mrugaja a mrugaja juz naprawde dlugo i nikt nie ma pojecia co jest tego przyczyna,na razie jezdze tak nie mam wyjscia,ksenon mam orginalny ale dokladany
Opublikowano
miałem ten sam problem-ksenony oryginalne, pomogło: przeczyszczenie wszystkich kostek przy lampach przednich Kontaktem S potem Kontaktem U (w takiej kolejności) oprawki samych żarówek też plus kontrola mas.Mruganie trochę ustało,na krótko przy rozruchu zaczęła się zapalać kontrola żarówek tylnej lampy.Po zdjęciu tapicerki bagażnika i izolacji wiązek osuszyłem przewody (lekko wilgotne) i ponownie zaizolowałem.Następnie znowu Kontakt S i U na kostki i styki lamp oraz podgięcie styków żarówek.Na koniec boczne kierunki i kontrola czy wszystkie żarówki działają.Od trzech miesięcy działa wszystko jak trzeba,zero mrugania.
Opublikowano
  • Autor
jednym slowem trzeba wszystko przejrzec i oczyscic jak znajde troche wolnego czasu zajme sie tym i dam znac czy pomoglo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie pomoglo , z tylu w lewej lampie masa byla za slaba i lampa minimalnie slabiej swiecila , po wyczyszczeniu kabelka wszystko dziala jak nalezy :P ani jednego mrugniecia..,

Dzieki wszystkim za pomoc

pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano
Miałem ten sam problem mrugały ksenony wziałem wszystkie wtyczki zarowki poczyscilem sprayem Kontakt i ksenony przestały mrugać :D dzięki za podpowiedz. Pozdrawiam :)
Opublikowano
Ale mrugały wam na dziurach/nierównościach czy pulsowały jak staliście np w korku ?
Opublikowano
mi mrugaly caly czas jak wlacyzlem to masakra prawie caly czas, jak sie rozgrzaly to troche przestalo mrugaly oby dwa razem raz poraz oddzielnie .
Opublikowano
Mi mrugały z powodu przetartej wiązki przy klapie bagażnika. Masz już kilka opcji do sprawdzenia.