Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...niedawno wymieniłem 2 rolki i pompę wody.. wraz z tym 2paski.

Od wczoraj zaczęła grzechotać jak by rolka...strasznie dzwoni :oops: co bardzo irytuje i jak stoi się na pasach too ludzie dziwnie patrzą :cry:

jest jakaś 3 rolka? Okolice micro paska :/

Opublikowano

U mnie cos piszczy przez minute po zapaleniu. Pasek juz kiedys wymienilem i napinacz tez. Moze rolka ktoras albo to kolo.

Zrobie zdjecie jak da rade. A moze ma ktos cos podobnego.

Opublikowano

u mnie też "klekotała rolka". Skończyło się na kole pasowym po tym, jak spadł pasek.

Wcześniej, jak ostrożnie na włączonym silniku luzowałem napinacz paska, to robiło się ciszej. Ale nadal myślałem, że to któraś rolka.

A okazało się, że w kole aż plastik popękał! Wymieniłem i cisza aż miło. Rolki zostały.

Powodzenia

Opublikowano

nowina tylko nie wiem czy dobra..

Byłem na diagnostyce...wjechałem na kanał i wyszła przykra sprawa klekotanie można wynikać z 3 powodów...

Rolka od Micro paska.. Koło pasowe... i sprężarka od klimatyzacji, na której znajduje się również pasek.

Teraz z innej beczki jeśli chodzi o pompę klimatyzacji, na której jest pasek podczas pracy paska, czyli wł.silnik. Ta pompa powinna cały czas obracać się a przy wł. klimatyzacji jakieś sprzęgiełko to uruchamia? Czy jak to z tym jest. Bo u mnie pasek po tej rolce się ślizga..

ad2. Gdy pryskam wd-40 na koło pasowe to tak jak by te "klekotanie" troszkę przechodziło :/

Opublikowano
Spróbuj zdjąć pasek od klimy i zaobserwuj czy to klekotanie nadal będzie, jażeli tak to pewnie koło pasowe, a jak nie to masz odpowiedz, klekotać może napinacz paska od klimy lub sama sprężarka, aha sprężarkę załącza sprzęgiełko w kole pasowym samej sprężarki na zewnątrz wyląda to faktycznie jakby pasek się ślizgał po kole pasowym
Opublikowano
U mnie cos piszczy przez minute po zapaleniu. Pasek juz kiedys wymienilem i napinacz tez. Moze rolka ktoras albo to kolo.

u mnie też tak było! najpierw zmieniłem dwa paski potem jedną rolkę , potem drugą a na koniec napinacz , niestety nie pomogło ... no i koło zaczęło już nie piszczeć tylko bić no i trzeba było wymienić ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
nowina tylko nie wiem czy dobra..

Teraz z innej beczki jeśli chodzi o pompę klimatyzacji, na której jest pasek podczas pracy paska, czyli wł.silnik. Ta pompa powinna cały czas obracać się a przy wł. klimatyzacji jakieś sprzęgiełko to uruchamia? Czy jak to z tym jest. Bo u mnie pasek po tej rolce się ślizga..

ad2. Gdy pryskam wd-40 na koło pasowe to tak jak by te "klekotanie" troszkę przechodziło :/

Koło pasowe kompresora klimatyzacji obraca się cały czas bez uwzględnienia położenia włącznika klimy. Krótko mówiąc. Czy klima włączona czy nie, koło obraca się cały czas. W momencie włączenia klimy, sprzęgiełko wewnątrz kompresora uruchamia mechanizm. Z zewnątrz nic się nie zmienia.

Opublikowano

U mnie tak piszczała kończąca się pompa wody. Jak dostała tempoeratury to było normalnie

330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • 1 rok później...
Opublikowano
A ja mam taką sytuację w E83 2.0 piszczy mi przy wolnych obrotach jakby sprężarka klimy jak w kabinie wyłącze klime to piszczenie znika, przy załączeniu klimy wraca. Zmieniłem pompę na inną ale dalej to samo. Może druga też trafiona ale dokładnie tak samo? Czy to może być coś innego?