Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajzalem pod fotel wczoraj i odkrylem 3 wtyczki,ktore zostaly od czegos odlaczone.Pierwsz znajduje sie przy tunelu srodkowym,pod drazkiem od recznego,posiada 4 piny(moze powinna byc polaczona z ladunkiem od poduszki?)

Druga znajduje sie na srodku fotela,tam gdzie jest duza wtyczka od sterowania fotelem,posiada ona 3 trzy piny.

Trzecia wtyczka jest koloru bialego i wyglada jak wtyczka od zasilania,sa w niej 2 przewody.

Dodam,ze fotele sa fabryczne,elektrycznie sterowane,bez ogrzewania,swieci kontrolka od poduszek(czyli jak w prawie kazdej e39 :wink: ),moze to wlasnie jest powod...

Jak trzeba to zrobie foty :wink:

Opublikowano
trzeba było od razu fotki wstawić, żeby było wiadomo o jakie wtyczki biega
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Podłącz auto pod kompa i będziesz znał powód świecenia kontrolki airbag. Wtyczki mogą być od napinaczy pasów, chyba pod siedzeniem też powinnien znajdować się moduł airbag.

P.S. chyba trochę przesadziłeś z tą świecącą kontrolką airbag w prawie każdej e39.

Opublikowano
P.S. chyba trochę przesadziłeś z tą świecącą kontrolką airbag w prawie każdej e39.

Też mi się tak wydaje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł airbagu znajduje się w tunelu pomiędzy siedzeniami,jak wyjmnie się kratki nawiewu na tył to będzie do niego dostęp.Co do poduszek to u mnie też jest git i nic się nie świeci.

A co do napraw poduszek i instalacji od nich to nie grzebał bym samodzielnie,bo może okazac się że poducha pojawi się w momencie kiedy nie będzie mi się chciało spac :D .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Też mi się tak wydaje.

ok ok,skoro przesadzilem to sory,nie chcialem nikogo urazic,poprostu czasem jak przegladam ogloszenia na allegro to czesto widze zapalona poduche ale ten post nie o tym mial byc,

do rzeczy... :wink:

wiec tak to wyglada,zdjecie nr 1 to wtyczka znajdujaca sie przy tunelu

http://bibainfo.pl/pub/77/114/101/63/2010/12/28/221642/5649/mini_kabelki%20002.jpg

na zdjeciu nr 2 jest wtyczka ktora znajduje sie m/w na srodku

http://bibainfo.pl/pub/77/114/101/63/2010/12/28/222030/9965/mini_kabelki%20008.jpg

zdjecie nr 3 to zdjecie wtyczki ktora znajduje blizej drzwi

http://bibainfo.pl/pub/77/114/101/63/2010/12/28/222651/6481/mini_kabelki%20009.jpg

Mam nadzieje ze teraz bedzie latwiej ocenic wam od czego te wtyczki :wink:

Opublikowano
.Pierwsza wychodzi z tej rurki co jest przy tunelu

czyli od napinacza pasów wygląda na to - lepiej podjedź kolego na jakiegoś kompa niech sprawdzą wszelkie usterki bo strasznie coś tam namieszane masz

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W prawie każdej w cenie okazyjnej. ;) Nawiasem mówiąc co raz mniej się dziwię, że w Polsce najlepszą kasę robią handlarze wciskający ludziom złomy a nie auta, skoro ludzie sami sobie tłumaczą pozytywnie tak ewidentne przekręty sprzedawców. :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zadzwoń pod ten numer 601990312. To jest dobra firma z Gliwic co handluje częściami tylko do BMW. Podjedź do nich i Ci od razu powiedzą co i jak i czy czegoś brakuje, a jak brakuje to może od razu sobie dokupisz.