Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Dwa tygodnie temu kupiłem moje pierwsze BMW - e90 320d.

Chciałbym mieć możliwość samodzielnej diagnostyki samochodu.

I tu pojawiają się pytania:

Czy podłączanie komputera przez kabelek z allegro taki za 100zł przy użyciu softu rapidshare edition :) jest bezpieczne? Tzn czy nie ma ryzyka że coś się posypie?

Jaki program jest do tego najlepszy?

z góry dzięki za pomoc

Clip

edit: proszę adminów o przeniesienie do działu diagnoza komputerowa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obawiam się że za 100 zł to nie bardzo. Ja za swój D-CAN płaciłem ponad 700 zł...
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołączę się do pytania. Panowie opiszcie w kilku punktach różnice pomiędzy programami i jaki sprzęt jest godny polecenia. Ewentualnie który ze sprzedawców jest zaawansowany i służy pomocą w skonfigurowaniu. Pozdr.
Opublikowano

Można mieć i sprzęt za kilka tysięcy a można sobie zaszkodzić :) . Ostatnio dzwonił do mnie magik który przez "przypadek" wyczyścił sobie EWS_a i zdziwiony był że auto nie pali .

Kabel za 100 zł bałbym się podłączyć do laptopa a co dopiero do samochodu.

Opublikowano
Osobiście mam kabel za 100 zł. i wszystko chodzi bez problemu na inpa .Nie było zwiechy i łączy się bez problemu.Można kupić drogi kabel ale wydaje mi się że do podstawowej diagnostyki w zupełności wystarczy ten tani.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Do autek rocznikowo do 2006--2007 starczy kabel tani, powyzej juz chyba tylko drogie D-CANy zostaja

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie do końca z tymi tanimi do aut poniżej 2006. Ja mam 2006 i tylko D-CAN. Miałem u siebie kilka różnych fejsów i żaden, oprócz canowskiego, nie chciał chodzić. Radzę jechać do kogoś przed zakupem niech podłączy swój drut co by się w koszty nie wpuścić. Co do programów to jest od tego odpowiedni dział - Diagnoza komputerowa. Tam szukajcie a nie śmiecice we wszystkich wątkach.
Krzysztof
  • 4 lata później...
Opublikowano
panowie jaki bym musial miec kabelek aby moc pogladac dpf tzn kiedy sie wypala kiedy trzeba wypali itp ,mam od 2 tygodni bmw e91 i nie umie dojsc kiedy sie to wypala czy tez nie a taki kabel by mi pomogl???