Skocz do zawartości

320d i inne | Bursztynowe podświetlenie wnętrza samochodu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Przygoda z bmw zaczęła się od 318d z 2004 roku, samochodem miałem okazję przejechać się raz i niestety mnie zaraziło. W porównaniu z moją (już byłą) a4-ką z 98roku.... nie ma porównania. Ciszej, kulturalniej... po prostu lepiej. Była w tym aucie rzecz której nigdy wcześniej na oczy nie widziałem. Mianowicie - podczas jazdy samochodem pod wieczór zauważyłem, że pada mi jakieś bursztynowo-pomarańczowe światełko na rękę gdzie trzymałem dźwignię zmiany biegu. Przeszukałem CAAAAAAAAAAAŁE forum, nie znalazłem. Może to wina mojego upośledzenia szukawczego, a może posty już wygasły. W każdym bądź razie chciałem zapytać czy każde bmw e46 po liftingu, lub raczej 320d w sedanie po litingu ma takie cudo.

offtopic:

Doszedłem do pewnego wniosku:

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/69/26/43/1269264316

Że te światełko pada z tych prostokątnych wnęk pomiędzy głównym włącznikiem. (poprawcie mnie jeśli kłamię)

Prosiłbym również o nie naśmiewanie się z mojego upodobania do głupiej diody, nie jest to oczywiście rzecz z której to powodu kupuje ten samochód ;)

Edytowane przez Szouek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz rację, poświata pochodzi z diod umieszczonych po obu stronach włącznika. Lampka wewnętrzna starego typu produkowana była jeszcze po liftingu, więc nie każde auto po lifcie musi mieć lampkę nowego typu.

Btw - jak umieszczasz link, to wklej go do postu, zaznacz cały link i kliknij 'Img'. Ułatwisz czytającym zadanie.

Opublikowano
Nie ma co się smiać. Ja to zauwazyłem kilka dni po zakupie i stanowiło to nie lada atrakcję.
Opublikowano
Ja też przez to przechodziłem :P Efekt jest super. Nie wiem czy to nie ma związku z jakąś opcją rozszerzonego oświetlenia ( nogi kierowcy i pasażera jupiterki etc.)
Opublikowano
Takze te diody zauwazylem po zakupie,swojego czasu myslałem,aby wymienic je na cos mocniejszego,ale ostatecznie to bylby zly pomysl.Zakupilem komplet bialych diod do wnetrza i efekt jest zadowalajacy;)
Opublikowano
heh, widzę, że nie tylko ja miałem zagwozdkę co to za "jupitery" mi walą z sufitu :dance:. Ale generalnie jest to bardzo przyjemny akcent! Wywołuje wrażenie ciepła w kabinie. pozdr
Opublikowano
proszę zmienić tytuł wątku

viewtopic.php?f=69&t=117886

Ale to nie tyczy się tylko 320d, mam wszystkie wypisać ? :P nie bądźmy tacy ortodoksyjni. :cool2:

... Lampka wewnętrzna starego typu produkowana była jeszcze po liftingu, więc nie każde auto po lifcie musi mieć lampkę nowego typu..

A "lampka" nowego typu zaczęła się od jakiegoś specyficznego rocznika, bo raczej stać mnie na samochód do 2003 roku z kategorii 320d :> I chciałbym zapytać czym ona się różni.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ale to nie tyczy się tylko 320d, mam wszystkie wypisać ? :P nie bądźmy tacy ortodoksyjni. :cool2:

Większość tematów nie "tyczy" się jednego modelu. Ale jakąś zasadę przyjęliśmy i się jej trzymamy. Proszę wpisać jak podaje instrukcja.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png