Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
miałem tak samo jakiś czas temu!!! odłączenie aku na 15 minut rozwiązało sprawe :D :lol: ale jaka była tego przyczyna??? puki co wszystko ok. sprubuj tego i napisz czy pomogło POZDRAWIAM
Opublikowano
miałem podobnie, początkowo multi nie działało, więc stawiałem na taśmę, ale jak zastrajkowały zegary, nie dało się odpalić auta (światła i kierunki działały, tylko na zestawie zegarów echo...) to wyszło, że uszkodzony jest włącznik zapłonu (pod kierownicą);
Opublikowano

włącznik zapłonu? chodzi ci o ten selektor co jest zespolony ze stacyjką i jak przekręcasz kluczyk to po kolei załącza wszystkie obwody?

Dadam że jak kierunki działaja to nie widac nic na zegarach ani nie słychac cykania

Opublikowano

Tak było u mnie, początkowo były problemy ze sterowaniem radiem i coś z tempomatu nie chodziło, nie było podświetlenia kierownicy, o klakson też nie było łatwo. Jak nie dało się odpalić-stawiałem na rozrusznik, ale na zegarach nic nie było, tak jak pisałem i kiera też nie działała. ASO stawiało na akumulator i takie auto chcieli mi oddać ale tłumaczyłem co się dzieje więc typ poszedł wydać samochód i okazało się że faktycznie coś nie działa. Kolejny dzień przyniósł rozwiązanie. Ale podkreślam- tak było w moim przypadku więc tylko podpowiadam na co zwrócić uwagę. Ten wyłącznik kosztuje ok 40Euro... Ile skasowali za poszukiwania nawet nie piszę dlatego warto sprawdzić i tą część.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP81&mospid=47559&btnr=32_0703&hg=32&fg=30 część nr 2

Opublikowano
Wyczyściłem to coś na zdjęciach powyżej ale nie pomogło. Ustawiłem temperaturę w aucie na 25 stopni pojeździłem około godziny i zaczęło działać nie mam pojęcia co jest przyczyną, bo pewnie ja auto ostygnie to będzie to samo:(
Opublikowano
Podłacz do kompa i sprawdz sterownik webasto jezeli sie nie łaczy,a masz webasto tzn ze padl wlasnie sterownik webasta.W innych modulach najprawdopodobnije beda bledy magistrali can,lub wcale sie nie połaczy.
Opublikowano
Nie mam webasto niestety :( .Zajrzałem przed chwilą do kompa ale fizycznie czy niema tam wody przypadkiem, na szczęście jest sucho. Spryskałem przy okazji wszystkie przekaźniki i wtyczki specjalnym środkiem nieprzewodzącym prądu do elektroniki. Teraz ładuje kompa i jak będę mieć cała baterię to podłącze i zobaczę co pokarze.
Opublikowano
Podłączyłem wczoraj do kompa i nie ma żadnych podejrzanych błędów. Dzisiaj rano wsiadam i wszystko działa myślałem ze popsikanie styków dało efekt ale po około 50km znowu przestały działać kierunkowskazy to znaczy nie widać ich działania na desce rozdzielczej ani nie słychać cykania no i nie ma zegarka. Ma ktoś jakiś schemat gdzie tego szukać czemu sygnał nie do chodzi do zegarów i czemu nie ma zasilania zegarka?
Opublikowano
Ma ktoś jakiś pomysł?

Slaba bateria?

Przy slabym akumulatorze wystepuja takie objawy.Jakby LCM padl/padal.Raz kierunkowskazy byly,raz nie,radio raz dzialalo,raz nie i jeszcze inne cuda.

Aku krecil niby dobrze a jednak okazalo sie,ze to on byl sprawca.Po wymianie spokoj.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
...kierunkowskazy są tylko nie widać strzałek na zegarach i nie słychać cykania.

Dokladnie tak sie to obiawialo.

Do tego dziwne kontrolki na desce i problemy z radiem.

Sprobuj podmienic aku.Zobaczysz co sie bedzie dzialo.

Ew. modul LCM.On tez powoduje takie obiawy.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano

Ok,i dzięki, akum mogę podmienić w każdej chwili czekam tylko aż znowu powrócą objawy. Dodam że przyczyną nie jest temperatura, a raczej wilgoć w aucie, bo dziś od rana wszystko gra, a zazwyczaj jak długo jadę tak jak wczoraj z nart. To wtedy parują tylne szyby i zaczyna się :).

Jeszcze jedno pytanko gdzie znajdę LCM?

Opublikowano
w kabinie, prawa strona przód w nogach pasażera,pod tapicerką schowany
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.