Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem czy się nie założyć ale wydaje mi się że ogłoszenie zawierało informację .... nówka prawie nie śmigany prosto od I właściciela z Niemiec !!! OKAZJA !!!
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

80 kkm rocznie ... no ładnie się właściciel starał ..

Potem czytam na forum że klapki się przy 150kkm urywają ;)

Webber dobrze że chociaż bliźniak a nie trojaczki z Kolina ;) (CZ)

Opublikowano
A patrząc na środek nigdy bym nie powiedział, że ma tyle nalatane ;) Wypicowany, aż za bardzo nawet... Przebieg pewnie autostradowy. Ale i tak niezły przewał licznik skręcony o ponad połowe. Kto wie pewnie, było 340tyś, i spece przekrecili o 200k, swoją drogą gruby przekręt, rozumiem kręcić 50tyś, 60tyś, ale 200k ? :duh:
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A myślisz, że skąd takie ceny niskie w polskich ogłoszeniach? Ale najlepsze jest to, że na bezczela cofają przebiegi nawet w autach, w których da się w ASO sprawdzić historię, a do tego jeszcze nr VIN podają. :D :D :D Liczą na barana co nie sprawdzi. No ale jak ludzie muszą mieć "najtaniej" i "okazje" to co się dziwić, że jełop się znajdzie zawsze jakiś i kupi.

I co tu się dziwić, że ja mam taką do sprzedania za 79 tys a tamta jest za 72.. a w Niemczech takie auta są od 16-17 tys E czyli na gotowo u nas 80 tys zł. Cudów nie ma i nie będzie. :)

I piękny zapis w opisie KOMISu: Specjalizujemy się w sprowadzaniu samochodów z Unii Europejskiej i Szwajcarii.Dzięki sprawdzonym kontrahentom możemy zaoferować auta bezwypadkowe,serwisowane w autoryzowanych stacjach obsługi pojazdów , z rzeczywistym przebiegiem i kompletem dokumentów"

:duh:

Ale sam fakt, że założyciel tematu się takim autem w takiej cenie zainteresował potwierdza, że są ludzie, którzy lubią być oszukiwani więc są też Ci co ich oszukują, bo jak ktoś chce kupić takie auto za 72 tys zł to sam jest sobie winny.

PS. Nie zauważyłem że tamta jest 4x4. To już w ogóle cena komiczna. :)

Nie macie wrażenia, że kierownica jest obszyta?

Opublikowano
Hehe no z tą kierą to też miałem pisać, że sprawia wrażenie obszytej, nie zauważyłem tego zegarka ale faktycznie coś jest tam nie teges. No cóż ja za 65tyś kupiłem starsze o 2 lata i bez takiego wyposażenia jak tutaj, bez xd, jedynie komforty to coś co mam lepsze i uważam że to była okazja... Ale byle jaki cwany polski handlarzy by mi wytknął że łojoojj toś pan przepłacił ja bym Panu ściągnął za 65tyś no max 70 takie cacko, z navi pro, tempomatem aktywnym i tym samym przebiegiem z 2006 roku... Gdybym był naiwny to gdyby ktoś podesłał mi takie ogłoszenie, to pewnie bym pluł sobie w brodę tyle feature'ów więcej a tylko dopłata 7tyś (gdzie ja muszę zabulić 4tyś za navi pro). Na szczęście zasięgnąłem u was opinii i nie natknąłem się na taką minę ;) Dzięki! ;)
Opublikowano

Czy na prawdę w PL nie ma instytucji, które zajęliby się takimi przypadkami, to przecież jawna kradzież.

:mad2: :evil:

Zastanawiałbym się, czy kupić to auto z aktualnym przebiegiem a co dopiero z oryginalnym.

Opublikowano

oczywiście, że jest... POLICJA, komenda w Ząbkach.

http://www.zabki.pl/?menu=info&go=policja

złożyć formalne zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i heja.

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale wiesz jak to się skończy? Komis powie że takie kupił w DE, albo ktoś kto wstawił to auto. Na umowie zakupu na pewno przebiegu nie ma bo to za stare auto żeby było kupione w dużej firmie pośredniczącej w zakupie aut z firm i banków, która stan licznika wpisze zawsze. Chociaż z drugiej strony jest możliwe, że akurat sprzedawca wpisał przebieg na fakturze lub umowie i wtedy udupiony jest ten kto to auto sprzedaje. Nawet jak postępowanie nic nie da to warto zgłaszać takie rzeczy.
Opublikowano

On ci zezna że kupił z takim przebiegiem. I wtedy trzeba by do 1ego właściciela uderzyć i robić konfrontację a jak jeszcze był jakiś pośrednik to szukaj wiatru w polu. Przebiegu handlarz tak zakręci że nie da sobie wpisać do umowy. Naprawdę musiałby się ktoś tym zająć co miałby objawienie w nocy że to jego misja jest

hej

Opublikowano
można jeszcze zgłosić otomoto, żeby usunęli... i założyć wątek przyklejony >> VIN BMW E60 E61 z kręconymi licznikami :mrgreen:

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są firmy co wpisują zawsze i nie ma znaczenia co chce handlarz. Wiem, bo wielokrotnie mi opowiadali sprzedawcy z wielu firm na zachodzie, że Polacy ich pytają o możliwość nieumieszczania stanu licznika na fakturze. Zresztą jak są sprzedawane auta z dużym przebiegiem to praktycznie tylko do Polski, Słowacji itd..
Opublikowano

Nawet jeśli nie nałożą kary (chociaż ta powinna być - jawne wyłudzanie), niech wymuszą na sprzedającym korektę przebiegu auta oraz zmianę treści ogłoszenia.

Przeważnie ludzi sprawdzają auta przed kupnem, ale jest wielu ludzi bardzo ufnych, łatwowiernych i mogą dać się nabrać na taką „okazje” a taki troll jeden z drugim liczy kasę i cieszy się, ze ustrzelił jelenia. :mad2:

Może ktoś pracuje w Policji i wie, jak skutecznie walczyć z takimi złodziejami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta.. a otomoto się spyta na jakiej podstawie. Ich nie interesuje to czy auto ma przebieg prawdziwy czy nie, niech się nabywca albo policja martwi. Mnie cały czas zastanawia czy sprzedawca jest tak bezczelny czy tak głupi, ze umieszcza w ogłoszeniu VIN auta skoro ma ono w ASO historię.

Co do rządu i policji to jak widać mają oni w d... to że ten proceder trwa w najlepsze. Przecież mają ważniejsze rzeczy do roboty, np. komisje śledcze, kłótnie, krzyże itd. :)

Opublikowano

Może być jedno i drugie.... jest bezczelnie głupi ;)

A najlepiej to jest w Szwecji - tam każdy pojazd na każdej kontroli ma wpisany przebieg i jest to podane do oficjalnej i jawnej wiadomości którą można zaczerpnąć na stronie internetowej. Wystarczy podać numer rej. jak dobrze pamiętam i voilla wychodzi prawda.

Policja umywa ręce bo za dużo papierkowej roboty (więcej niż przy mandacie za prędkość).

Prawda jest też brutalna co mmw niejednokrotnie przywoływał - jest klient na tani zakup - jest tani produkt. Podstawowe prawa ekonomii.

Tylko szkoda że później jedna czy druga marka obrywa stereotypowo za takie strucle sprowadzane (czy może krajowe) sztukowane u Pana Wiesława lub z kręconymi licznikami.

Opublikowano

Ciekawa może być strona techniczna tej korekty czy wszystko jest ładnie pozmieniane w modułach lamp, poduszkach itd. Czy pierwsza lepsza wizyta na kompie obnaży szwindel. A może sprzedawca ma jeszcze do tego książkę serwisową na ten "nowy" przebieg.

hej

Opublikowano
Może zrobić akcję na forum i w umówionym dniu dzwonić do tej firmy przez cały dzień , informować,że przebieg nie jest prawdziwy i że jest to oszustwo ?
Opublikowano
Może zrobić akcję na forum i w umówionym dniu dzwonić do tej firmy przez cały dzień , informować,że przebieg nie jest prawdziwy i że jest to oszustwo ?

Hehe, miałem właśnie ochotę zadzwonić tam i zapytać czy auto oby nie jest kręcone. Grzecznie wysłuchać steku bzdur i zapytać głosem zielonego żółtodzioba co się na autach nie zna, przepraszam to dlaczego po sprawdzeniu w ASO na podstawie VIN, w historii pojazdu ostatni wpis jest 311tyś ? ;)

Opublikowano

Witam.Dodam coś od siebie , kilka lat temu znalazłem BMW 525 .. miała przebieg w ogłoszeniu ponad 290 tysiąca. Pojechałem obejrzeć . Okazało się że stan samochodu super ,ale nie o tym mowa.Zerknąłem na przebieg w aucie , zobaczyłem że przebieg jest 315 tysiąca km. Zapytałem o co chodzi .Sprzedający stwierdził ze się pomylił ,ale w książce ma rozpisane kilometry właśnie do 315000km. Obejrzałem te wpisy wyglądały na oryginalne z Niemiec. Za jakiś czas w internecie znalazłem wymienioną BMW ale przebieg miała już 197000km. Po kilku dniach ogłoszenie stało się nieaktualne.

Samochód był utrzymany , ładny ,zadbany. Jedynie ten przebieg odstraszał. Więc pan stwierdził że przeszkodę trzeba usunąć .No nie pomylił się. :)

Opublikowano
Sprzedawca może ponieść odpowiedzialność karną jeżeli udowodni mu się, że świadomie wprowadza kupującego w błąd co do przebiegu samochodu, tzn. wie lub może się domyślać jaki jest rzeczywisty przebieg. W tej konkretnej sytuacji wystarczy poinformować sprzedającego, np. poprzez wysłanie mu listem poleconym wydruku z ASO, jaki jest rzeczywisty przebieg pojazdu. Jeżeli po otrzymaniu takiej informacji w ogłoszeniu dalej będzie zaniżony przebieg, to sprzedawca powinien doczekać się zarzutu.
Opublikowano
Nie żadna kradzież, tylko oszustwo (art. 286 kodeksu karnego) lub też obecnie usiłowanie oszustwa, co też jest karalne. Zawiadomienie się składa w jednostce właściwej dla miejsca popełnienia przestępstwa (ale też są zobowiązani przekazać według właściwości). Wystarczy wydruk internetowy ogłoszenia i sama informacja o rzeczywistym przebiegu ustalonym w aso. Sprawa dalej powinna sama nabrać właściwego biegu. Ewidentne rzeczy mogą być całkiem sprawnie załatwiane przez nasze organy ścigania. Są to instytucje, gdzie nauka jaką jest statystyka ma niepomierne znaczenie. Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, tak to się nazywa.
e61 530D 2007 Touring