Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Miesiąc temu spalił się bezpiecznik od pompy paliwa po wymianie bezpiecznika mam problemy z zapalaniem auta i szarpaniem przy przyspieszaniu.Byłem u mechaniora który stwierdził że to pompa paliwa,sprawdził ciśnienie i wyszło jakieś 2,5 bara.Za wymiane pompy chce 500-600zł i nie orginał ,mam pytanie czy to dobra cena i jakiej marki wy proponujecie bo znalazłem jakieś na allegro za 175-235 zł coś bardzo tanio jak na nowe? i czy to wina pompy czy coś jeszcze może być do wymiany a auto mam zagazowane.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

to beznadziejna cena - pompę kupisz (zamiennik np. na allegro lub używkę na forum .... choć osobiście nie kupiłbym używki, mimo, że to oryginał), zapłacisz ca. 200 zł i sam sobie założysz, bo to dość proste

to co piszesz, to rzeczywiście może być wina pompy - najlepiej sprawdzić ją "na krótko" - po wyjęciu przytknąć kabelki na chwilę do akumulatora i sprawdzić - byle nie za długo, bo sie spali - właśnie praca pompy przy zbyt małej ilości paliwa (lub bez paliwa, bo jeżdzi się na LPG) jest najczęstszą przyczyną jej padnięcia... a jak się raz przytrze, to padaka jest tylko kwestią czasu

- przy okazji warto też wymienić filtr paliwa

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
PIERBURG , czyli firma robiąca dla BMW to jedyny rozsądny wybór . Kosztuje w granicach 550 zł

Bosch tez robi dla bmw :D

Ja polecam takze firme Walbro - pompy nie sa drogie a z pewnoscia bardzo dobre - chociazby ze wzgledu na fakt ze sa wykorzystywane w prawie wszystkich tuningowanych autach bioracych udzial w Mistrzostwach Polski na 1/4 mili. Sa niezawodne i super wydajne.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

:) sorka , chodziło mi o jakies podróby czy uzywki , a nie Boscha - wiadomo ,ze zacna to firma :wink: ale akurat do 740 wsadzali chyba PIERBURGA, bo u mnie taka siedziała i u znajomego w E32 740 tez ..

tak czy siak - nie ma co wydawac kasy na niewiadomo co , bo kto chce oszczedzic na siłe, płaci dwa razy

Opublikowano
Witam.

i czy to wina pompy czy coś jeszcze może być do wymiany a auto mam zagazowane.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Niekoniecznie pompa. Zwykle jak pada pompa to auto staje. A jak jest na gazie? Czy auto dobrze "ciagnie" ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Auto staje jak pompa padnie :D ale zanim padnie, czasem zwyczajnie niedomaga , auto przerywa , szarpie , dusi się , po dłuzszym postoju nie chce zapalić ...róznie bywa
Opublikowano
Kupiłem pompę paliwa z Allegro - podróba fakt, ale jak na razie działa bez zarzutu no i jest cichsza niż ta co mi padła (Boscha) - jest na nią półroczna gwarancja. Troche zdolności manulanych i sam sobie zmienisz - naprawde nic trudnego - przynajmniej w E-30 chociaz wątpię zeby w Twojej było jakos specjalnie inaczej.
..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
Już po problemie, kupiłem nową pompę Boscha, tylko nie wiem czemu mi tą starą rozerwało
:duh:

Bo pewnie miałeś zbyt niski stan benzynki! :duh:

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!