Skocz do zawartości

330i nie trzyma równej temperatury silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio jadąc kiedy zrobiło się chłodniej na trasie wskazówka temperatury silnika spada z północy do połowy wcześniejszej kreski, w mieście gdzie jeździ się wolniej i jest więcej postoi to utrzymuje się na północy. Obstawiam walnięty termostat - za szybko się otwiera bo wcześniej jak jeździłem samochód idealnie trzymał temperaturę. Dla zasady postaram się odpowietrzyć układ chłodniczy. Czy koledzy coś doradzą w sprawie termostatu orientowałem się ASO 270 zł - intercars 177zł jakieś firmy na W..... ponoć to ona robi właśnie dla bmw na pierwszy montaż na allegro są chyba takie jak w intercarsie po 140 złhttp://allegro.pl/termostat-bmw-3-e46-5-e39-5-e60-7-e38-x3-orginal-i1194139969.html FIRMA WAHLER. Pewnie w termostacie zawodzi czujnik. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o poradę lub jeśli myśli że to może być inna przyczyna
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Miałem ten sam problem kiedyś i faktycznie termostat był zepsuty, kupiłem jakis na allegro i po wymianie wszystko wrociło do normy.
Opublikowano
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
  • Autor
WAHLER- czy ta firma robi termostaty dla bmw na pierwszy montaż
Opublikowano

Wahler są to termostaty które idą na pierwszy montaż

ori termostat ma znaczek BMW i napis Wahler, Wahler w pudełku Wahlera ma napis Wahler i kółko puste bez znaczka BMW

u mnie był ten sam problem co u Ciebie

kupiłem ten termostat, u tego sprzedawcy

http://motoallegro.pl/termostat-bmw-3-e46-5-e39-5-e60-7-e38-x3-orginal-i1194139969.html

polecam, wszystko z nim okay

Opublikowano
  • Autor
dzięki szukałem wyszukiwarce ale nie znalazłem / kupiłem już termostat na allegro czekam aż przyjdzie i zabieram się do roboty
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
I jak po wymianie? Jest poprawa?
Opublikowano
  • Autor
tak wskazówka cały czas na północy i ani drgnie:)
Opublikowano
Chyba mam ten sam problem. Który to termostat? (Bo można przeczytać o małym i dużym obiegu)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No właśnie termostat oddziela mały obieg od dużego. Termostat jest na bloku od przodu.