Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was takie pytanie :)

chce wyregulować dobrze hamulec reczny bo u mechanika dali ciała bo to jeszcze nie jest to !

i chodzi mi oto czy mogli byście mi podpowiedzieć co tak dokładnie mam zrobić ..

bo szukałem na forum czegoś takiego jak opis ale nie mogłem wynaleść

z góry dzięki bo wolę wydać na coś to auta niż dać mechanikowi zarobić to w ostatecznoci :)

pozdrawiam fanów !

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków dla działu E36 i regulaminem forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
w jakim sensie dali ciała?Czy zmieniałeś coś w układzie hamulcowym?Zacznij od regulacji w kabinie.Sciągasz mieszek ręcznego i tam masz dwie linki które się reguluje poprzez dokrecanie nakrętki.Ot cała filozofia
Opublikowano

Ściągnij sobie książkę "sam naprawiam" i przeczytaj jak się reguluje, albo tak jak kolega wyżej powiedział, albo "trybikiem" poprzez otwór w tylnej piaście.

Palermos wyprzedziłeś mnie :mrgreen:

Opublikowano
dali ciala z tym ze jest jeszcze slaby .

Może lepiej się nie da, u siebie regulowałem, patrzyłem aby oba koła idealnie w tym samym momencie łapały i jednak nie jest tak mocny jak bym tego chciał (wiadomo jak na siłę się szarpnie to leci bokiem). Może wymiana okładzin na nowe dała by efekt, w audi A4 bardziej podoba mi się ręczny, lekko na trzy ząbki i koła stoją.

Opublikowano
Ja w swoim juz kombinowalem jak sie da i za pierona nie moge uzyskac efektu jak w ojca octavi. Tam przy predkosci 80-100( :oops: auto tatusiowe :oops: ) zaciagam rekaw i oba kola staja w miejscu nawet przy nie skreconej kierownicy. u siebie na duzym wzniesieniu musze do koca zaciagnac a i tak mam obawy ze moze nie utrzymac. Wymienialem okladziny, regulacja przy mieszku i przy kolach. Jak chcecie mocny reczny to tylko hydraulik :P
Opublikowano

Dam se renke ciac ze przy dzwigni tez mozna naciagnac linki :D

Ja mam brzytwe 3 zabki i koniec :D

tunel srodkowy w gore i mozna naciagac reczny :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D