Skocz do zawartości

dymienie na czarno przy spokojniej jeździe (do 2tys obrotów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś zauważyłem, że moje bmw 525tds podczas spokojnej jazdy cały czas kopci na czarno. Po redukcji/przyśpeiszeniu i wskoczeniu na wyższe obroty problem znika. Czym to może być spowodowane? Pozdrawiam
e36 318i kombi 1999r
Opublikowano
:mrgreen: to moze byc spowodowane rodzajem paliwa które napędza twój silnik... a tak powarznie to turbo albo nastawnik poza tym to raczej nic nie siada w tych motorach...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Turbina odpada gdyż przy 2tys napewno nie kopci(nawet uszkodzona).Moim zdaniem do regulacji wymiany koncówki wtrysków.Kolega wyżej wszystko napisał w tym temacie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

WITAM!!!

DYMIENIE NA CZARNO + SPADEK MOCY + METALICZNY DŻWIĘK (1700-2000 obr/min) + ZWIĘKSZONE ZUŻYCIE PALIWA I OLEJU!!!! 1LITR OLEJU NA 10KM!!!!!!! :duh: CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNE PROBLEMY??? CZY WYMIANA WTRYSKÓW POMOŻE??? JEŚLI KTOŚ ZNA FACHOWCA W 3MIEŚCIE BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA POMOC. :cool2:

Opublikowano
kolego jeśli pobiera Ci olej to raczej nie wina wtrysków a pewnie pękniętej głowicy z tego co się orientuje to właśnie głowica bo mój znajomy mia taki objaw że łykała olej i okazała się rozwalona głowica,co do wtrysków to wiem z doświadczenia że paliwo paliwu nie równe i u nas często siadają jak kopci do najczęściej wtryski ale jak olej łyka to już coś gorzej
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika