Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jak powyżej. Czy ma ktoś z szanownych forumowiczów założonego tego skurczensora w swojej Bumci? Byłbym dźwięczny gdyby podzielił się wrażeniami gdyż zwężenie na dolocie doprowadza mnie do paranoi... Edytowane przez Zbichu
peace & love
Opublikowano
To gdzie mam wstukać? Walę tu licząc na odpowiedź gdyż nie chcę wywalać w błoto 400 punktów, a śmiem podejrzewać, że chłopcy na forum forda chcą zarobić trochę klopsa (obym się mylił).
peace & love
Opublikowano

jeśli dobrze Cię rozumiem, nie chcesz wydawac 400zł bez pewności że to działa :wink:

Myśle ze nie wszyscy na forum forda na tym zarabiają (może 3-4 osoby) a temat jest opisany dość wyczerpująco.

Na naszym forum też się pojawił, lecz bez większego odzewu więc chyba niewiele osób to ma.

wpisz w szukaczce "blos" to sie przekonasz :roll:

jedna rada!~! nie pytaj się gaziarzy bo oni w większości nie wiedzą o co chodzi :8)

Teraz mam tylko wspomnienia..... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19333
Opublikowano

niestety musze cie zasmucic ale kolega z klubu Xeon zakladal do 535 i blos sie nie wyrabial, nawet mix dwoch parownikow i 2 blosow byl za slaby dp tego auta. Jest stwierdzone ze blos starczy do mocy ok 150-160 koni. Podobno byly jakies wieksze ale 2-3 lata temu przestali produkowac.

Znam 2 osoby ktore mialy/maja blos'a i sobie bardzo chwala - oba silniki to ety, pali malo i chodzi praktycznie jak na benzynce - ale wymog to jak najwiekszy parownik w nienagannym stanie i szczelny dolot.

Sam bede mial blosa w poazdzierniku takze napisze jak to sie u mnie sprawuje.

Pozdrawiam

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Dzięki za info. Rozumiem z tego że nie ma sensu wyrzucać kaski w błoto choć dziwi mnie że chłopcy z forda zakładają blos do cosworth'a, który ma 225KM i chwalą to sobie. Może to kwestia regulacji. Podobno w/g "fordowców" dla silników z większą mocą należy powiększyć (pilnikiem! :duh: ) dyszę w tym ustrojstwie aby więcej gazesu mogło się dostać. Nie wiem co o tym sądzić :? Niech to siara! Myślałem już, że pojężdżę na gazie jak człowiek, a tu znowu lipa...
peace & love
Opublikowano
Dzięki za link. Przeczytałem tę historię ale kolega Xeon mnie nie przekonał co do fachowości ludzi, którzy mu to wstawiali i nadal nie wiem jak od strony technicznej wygląda rzekome ograniczenie wydolnościowe tego miksera. Czy może ktoś jeszcze wie o jakiejś bumci o mocy ponad 200KM w której blos się nie spisał???
peace & love
Opublikowano
blos też jest zwężką (szczególnie wobec dolotu w większych silnikach) - stąd ma problemy z wydolnością

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Czy celowym jest próba, podkreślam próba zamontowania Blos'ów do E38 750 V12 ? Czy to całkowita profanacja tego pięknego, a jakże silnika ?
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Się naczytałem na forum o tym blosie, i chyba się zdecyduje zamontowac go do swojej E36 318i, oczywiście jak zamontóuje wczesniej instalke gazową, chyba że gazownik będzie wiedział o co chodzi i sam mi go zamontuje.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja mam zamontowany blos e30 320i i jestem bardzo zadowolony... montowalismy tez u kolegi w e36 318i i kolega tez jest zadowolony .

Blos sprawdza się tylko w małych pojemnościach maxymalnie do 2.5l oraz w ETA'ch...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
Bzdura :!:

Tylko nie pisz proszę, że 3.5l zagazowana z blosem jeździ ja 3.5 bez gazu :lol:

A jesli tak, to udowodnij :idea:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
Przecież nic takiego nie napisałem. Nawet 3.5 z sekwencją nie będzie jeździła jak 3.5 bez gazu. Śmiem tylko twierdzić, że bzdurą jest, iż blos sprawdza się wyłącznie w małych pojemnościach jak Ty napisałeś. Uważam, iż jest zupełnie odwrotnie. Im mniejsza pojemność (piszę ogólnikowo) tym właśnie mniej wyraźne różnice między tradycyjnym mikserem, a blosem jeśli chodzi o osiągi. Pisząc te rzeczy kieruję się doświadczeniem z pracy przy montażu i regulacji tego urządzenia w 3.5 właśnie, które zakończyłem sukcesem. A Ty? Czym się kierujesz pisząc, że blos się nie nadaje do 3.5?
peace & love
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A Ty? Czym się kierujesz pisząc, że blos się nie nadaje do 3.5?

Generalnie są to opinie właścicieli aut które naprawiam. Nie narzekają na gorsze osiągi, tylko na podwyższone spalanie i dziury. Jeśli zajmujesz się tym zawodowo, poproszę namikar do Ciebie na prv.

BMW Partner

AUTOPOMOC

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie zajmuję się tym zawodowo. Gdybym zajmował się tym zawodowo, to napewno nie poświęciłbym tyle czasu na założenie blosa do jednego samochodu i samochód ten jeździłby "jak popadnie". Tak też jest z większością gazowników. Zakładają instalkę i wio...
peace & love
  • 4 miesiące temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano
witam wszystkich mam pytanie czy ma moze ktos wiedze jak zamontowac blos w bmw e 38 728 lub jakies fotki,?//
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja od siebie mogę tylko dodać, że sam montowałem BLOSA do Audi Coupe 2.3 NG. Miałem zamontowaną instalkę II generacji. Dodam, że nie można w Coupetce zamontować sekwencji, gdyż jest tam wtrysk mechaniczny wielopunktowy. Przed zamontowaniem BLOSA była kompletna kupa! :duh: Auto kompletnie nie gadało. Z BLOSEM moje problemy zostały rozwiązane. Więc polecam :cool2:
Move your head and your ass will follow.........................
Opublikowano

ja jezdzilem na blosie w 3.0 V6 (nie bmw) i powiem wam ze jest lepszy od sekwencji...auto jezdzilo idealnie, tak samo na gazie jak i na benzynie, mialo moc, palilo ok 15% wiecej jak na benzynie i przez 2,5 roku i przebiegu ok 65-70k km wymienilem tylko 2x filterek gazu (8zl) oraz raz czyscilem tego blosa...pozatym wszystko idealnie!!

pozdr.

jesli posiadles kobiete swoich marzen to o pozostalych marzeniach mozesz smialo zapomniec...

http://img01.picoodle.com/img/img01/7/2/9/f_podpism_5d496cc.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=92490