Skocz do zawartości

[E81/E82/E87/E88] Wszystko o oponach i felgach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przy takich parametrach felgi to 225 prawdopodobnie też będzie obcierać. Za małe ET. Musiało by być ET40 8x18 żeby weszły 225 na przód. Może 235 też by weszło, ale ciężko takiego klocka będzie zmieścić.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 452,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Felga RIAL X10 z oponą Continental 205/60/16

Gdyby ktoś chciał wrzucić felgę w tym rozmiarze z ET31.

Tak to wygląda. Tył ładnie się chowa, przód wystaje.

Było pisane tutaj kilkukrotnie, ale akurat mam do sprzedania ten zestaw i zdjęcia poglądowe zrobiłem :)

IMG_0131.jpg

IMG_0134.jpg

Opublikowano
Witam . Mam zamiar kupic opony do bmw 120 d . Rozmiar 205/55 r16 i mam pytanie odnośnie felg . Zalecenia producenta sa to felgi 7Jx16 et 44 i chodzi mi o wartość et. W tych fegach co chce kupic et wynosi 31 czy bedą pasować ? I czy bez problemy moge je zakładać ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolega post wyżej wkleił zdjęcia jak to wygląda. Felga rial x10 ma takie same parametry czyli 7x16 i ET31. Twoja opona bedzie trochę niższa, bo ma wysokość 55. Napisał, ze przód trochę wystaje, a tył spoko się chowa.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Masz przecież zdjęcia wyżej :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
koledzy jestem zielony w tym temacie więc proszę o pomoc. Aktualnie mam 18" koła na lato i chcę z nich zrobić zimowe (kola letnie 18" przod: 7,5Jx18 225/40 tyl: 8Jx18 245/35 ). Plan mam aby kupić cztery takie same opony 225/40 i nałożyć na te felgi, czy nie będzie problemu z tyłem gdzie jest 8 cali ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Najmniejszego, śmiało zakładaj.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dziękuje za pomoc, BMW zaleca aby na zimę były opony w tym samym rozmiarze na obu osiach, a po drugie zimowe opony 245/35/18 z jakiegoś powodu są dwa razy droższe niż letnie ~ 1500zł sztuka
Opublikowano
Witam. Do rolek 17" 8J ET34 jakie opony najlepiej do E87?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ogólnie to na taką szerokość, zakłada się 225/45, ale jest spore ryzyko że będzie ci tarło o nadkole przy ET34. Ja bym wziął 205/50 wtedy będzie naciąg i powinno być git. Ewentualnie jakieś 215. Moim zdaniem przy 225 będzie tarło.

Opublikowano
Ogólnie mam na oku styling 160 i właśnie takie parametry :/ w 17 widzę że same ładne w 8J ET34
Opublikowano
Ja mam usiebie styling 161 przód 8j et 34 tył 8.5j et37 opony wszystkie 225/45 i jest git :cool2: Wczesniej tył 255 przycierał znacznie. Wiec chyba te 160 tez wejdą
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bo to fele z e90, do e87 wchodzą pięknie na równo z błotnikami. Jak przód wejdzie 225/45 to tył pewno też. Skoro góral mówi ze ma takie to git. To chyba bedzie najtańsza opcja, bo najpopularniejsza.

Opublikowano
Fakt są na styk, na zime wlasnie kupilem styling 156 też od trójki et34 7jx16 i nokiany wrd4 205/55 mam nadzieje że tez bedzie ok
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Te to spokojnie wejdą. Będą o 13 mm głębiej schowane od 8jx17.

Opublikowano
To mówicie że raczej nie będzie problemu?
Opublikowano
Panowie a zakładał ktoś do jedyneczki ? Wydaje mi się, że 225/35/19 *j i ET40 powinno dać radę. Co myślicie?
Opublikowano
Nie wiem teraz czy 225/45/17 czy może 205/50?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jager tu masz foty jak to wygląda na takich felgach przy oponach 225/45r17. Wygląda klasa i koleś pisze że nie trze. Kolega tu też pisał że jest ok.

https://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/cars.asp?mode=ShowData&C_ID=63156

Gelu nie napisałeś szerokości felgi. Na przod i tył identyczne?

Opublikowano
Panowie a zakładał ktoś do jedyneczki ? Wydaje mi się, że 225/35/19 *j i ET40 powinno dać radę. Co myślicie?
Mam na przodzie jest ok

Wysłane z mojego NX563J przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
A możesz dać fotkę jak auto wygląda na 19?
Opublikowano
A możesz dać fotkę jak auto wygląda na 19?

W moim profilu znajdziesz ich troche :)

Opublikowano

Mam takie pytanie. Czy felgi stalowe 61/2jx 16eh2 is42 będą pasowały do wersji e87 116i rocznik 2006 na opony 205/55 r16 ?

Będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam,

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Oryginalnie wyjezdzał na takich. Także będzie git. Do e87 takie stalówki dawali w fabryce.

7JX16 ET:44

61/2JX16 ET:42

Będzie to kijowo wyglądało, bo będą mocno schowane, lepsze były by z ET 30 przy takiej szerokości.

Opony będą ok do tej felgi.